Låna pengar anonymt: Jämför SMS-lån utan brev hem

Vill du söka ett helt anonymt lån finns det flera alternativ. Vi har jämfört marknadens olika diskreta lån där hela ansökan sköts digitalt och du inte får hem några papper.

Jämför lån utan papper hem

Sidan innehåller annonser.

Kan man låna pengar anonymt?

Ja, det går att låna pengar anonymt om du menar att man inte får hem några papper i brevlådan. Istället kan allt skötas direkt över exempelvis Kivra eller e-faktura, vilket gör det enklare att hålla lånet för dig själv. 

Dessa långivare erbjuder ofta svar direkt på skärmen och kan ibland betala ut lånet på några minuter.

Att tänka på när man ska ta ett anonymt lån

Säkerställ att du får mobilfaktura

Många långivare erbjuder dig mobilfaktura eller e-faktura som ett alternativ. Då får du inte några fakturor i din brevlåda vilket gör lånet mer anonymt. Det innebär också att du får alla fakturor digitalt vilket gör det enklare att hålla reda på.

En del långivare erbjuder också autogiro som ett alternativ, vilket också är ett diskret val.

Säkerställ att du har en digital brevlåda

För att du ska få fakturor, låneavtal och andra eventuella utskick digitalt behöver du först ordna en digital brevlåda. Det bästa alternativet är Kivra då flera långivare är registrerade hos dessa. Det finns också flera kreditupplysningsföretag som använder Kivra, utöver UC har du bland annat Bisnode och Creditsafe.

Tacka nej till reklam

När du ansöker om ett lån kan du vanligtvis ange om du vill ha reklamutskick i brevlådan eller e-posten. Det här ska du tacka nej till för att få ett så diskret lån som möjligt. Du får då inte heller hem ytterligare reklam efter att du har återbetalat hela lånet.

Jämför den effektiva räntan

Anonyma lån är i många fall SMS-lån vilket kan innebära höga räntor. Kontrollera alltid den effektiva räntan innan du godkänner ett låneerbjudande.

Risker med diskreta SMS-lån

Att inte berätta om att man lånar pengar för nära och kära kan sätta en i en knivig sits längre fram. Därför är det viktigt att tänka efter innan du ansöker om ett diskret lån så att du inte sätter dig själv i en jobbig sits framöver. Det finns en risk att du får en betalningsanmärkning om du tar ett anonymt SMS-lån.

Grundkrav för att låna pengar diskret

För att du ska kunna ta ett anonymt lån måste du först uppfylla några grundläggande krav. Dessa grundkrav gäller hos alla långivare och oavsett lånets storlek:

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du ska vara folkbokförd på en svensk adress.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer.
  • Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden.

Utöver detta så kommer alla långivare ha sina egna krav. Det kan bland annat gälla krav på din årsinkomst eller vad för typ av inkomst du har. Det kan också förekomma ålderskrav, exempelvis att du ska vara 20 eller 21 år.

Låna pengar anonymt med BankID

Lån med BankID är väldigt smidiga och mer diskreta än andra alternativ. Du kan sköta hela din ansökan direkt över nätet och väljer du sedan e-faktura eller ett liknande alternativ kan du få alla fakturor och låneavtalet direkt över e-post eller i din digitala brevlåda.

Lån med BankID är också säkrare än andra alternativ och kan snabbare bearbetas än andra metoder. Det är då möjligt med bland annat lån med direktutbetalning.

Vanliga frågor & svar om diskreta lån

Om jag inte betalar mitt lån i tid, får jag ett brev hem då?

Påminnelse- och inkassokrav skickas vanligtvis hem i din brevlåda. För att undvika det bör du därför alltid se till att betala tillbaka ditt lån i tid, då undviker du den risken.

Är lån utan UC diskreta?

Ett lån utan UC kan vara diskret om det är ett kreditupplysningsföretag som är registrerat hos Kivra, vilket bland annat Creditsafe och Bisnode är.

Går det att låna utan att ange personuppgifter?

Nej, det går inte att ta ett lån utan att uppge dina personuppgifter. Det är information som alla långivare måste ha för att få bevilja dig ett lån.

Får man sämre villkor eller ränta med anonyma lån?

Nej, bara för att du tar ett anonymt lån betyder det inte att du får sämre villkor. Allt fler långivare går över till digitala lösningar vilket också är mer diskret. Tänk på att SMS-lån däremot kan ha högre räntor.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 24 juli, 2022