Blancolån med betalningsanmärkning


Söker du efter ett blancolån som godkänner dig trots att du har en betalningsanmärkning som släpar efter dig? Hos oss på Lånoo kan du enkelt hitta en trygg långivare som inte slutar kolla vid anmärkningen utan ser på helheten istället.

Bästa blancolånet trots anmärkning

Det bästa blancolånet trots anmärkning hittar du hos Sambla.

Jämför blancolån (trots betalningsanmärkning) hos flera långivare samtidigt

Sidan innehåller annonser.

Att tänka på när man ska ta ett blancolån trots betalningsanmärkning

När man har en betalningsanmärkning så är det de facto svårare att få lån, detta beror på att många långivare gör en kreditupplysning och snabbt sållar bort de som har en betalningsanmärkning. Utbudet på långivare blir därför mindre.

Detta är dock inget problem då marknaden på långivare som erbjuder blancolån med betalningsanmärkning växer sig starkare för varje år. Dessa långivare gräver djupare och ser på helheten. De är alltså ett bra alternativ för dig som har en anmärkning.

Jämför erbjudanden

Som med alla lån man tar är det viktigt att man är jämför långivare innan man väljer, så att man får bästa möjliga erbjudande på det lån man behöver. Ovan har vi förenklat denna jämförelse-process genom att lista flera olika långivare som passar för dig som söker efter ett blancolån trots betalningsanmärkning.

Ränta

Se över vilken ränta långivaren erbjuder, fokusera främst på den effektiva räntan som inkluderar alla tillkommande kostnader i form avgifter för avier eller administration – detta kan man kalla för den ”faktiska räntan”.

Återbetalningstid

Se till så att långivaren erbjuder en låneperiod som passar dig och din ekonomi på ett bra sätt. Långivaren har en skyldighet att granska din nuvarande ekonomi och ta ett beslut om de anser att du kommer kunna betala tillbaka lånet utan att du behöver leva med kniven mot strupen, däremot är det viktigt att man själv känner att man kommer mäkta med i den återbetalningstakt som erbjuds.

Lånebelopp

Behöver du låna lite eller mycket pengar? Detta behöver knappt nämnas men se till att långivaren faktiskt erbjuder ett lånebelopp som matchar ditt behov. Att ta flera lån hos flera långivare för att en långivare inte kan erbjuda hela beloppet är något vi inte rekommenderar.

Betalningsanmärkningen bör vara äldre än 6 månader

Det kan vara till fördel att din anmärkning är äldre än 6 månader för att långivaren ska bevilja ditt lån. Det finns såklart undantag, men i regel så brukar de flesta långivare se att det inte är en helt färsk anmärkning.

Stabil ekonomi

När en långivare betalar ut ett lån till någon som tidigare fått en betalningsanmärkning (som följd av att denne inte betalat en tidigare skuld i tid), så tar långivaren en större risk. Långivaren kommer göra en granskning på din ekonomi och vill se att du har en stabil inkomst och att du kommer kunna betala tillbaka lånet inom löptiden.

Detta kommer de kolla på under den manuella kreditprövning som kommer genomföras. Under denna kreditprövning kommer de vilja se över så att du uppfyller deras krav.

Vanliga krav:

  • Fast anställning, stabil inkomst eller regelbunden inkomst
  • Du har historik av att betala av andra skulder i tid
  • Du är skuldfri hos Kronofogden
  • Att din betalningsförmåga förväntas vara god i framtiden

Beroende på vilken långivare du väljer för ditt blancolån kommer de ha olika krav. Vissa långivare vill att samtliga krav ska uppfyllas medan andra nöjer sig med 2-3 av dessa.

Frågor & svar om blancolån trots betalningsanmärkning

Här samlar vi alla frågor vi får om blancolån med anmärkning.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 19 april, 2022