Lån med helgutbetalning

Är du i behov av att låna pengar nu under helgen? Det finns flera långivare som erbjuder lån på lördagar och söndagar. I vår jämförelse hittar du rätt helglån för dig.

Jämför SMS-lån med utbetalning på helgen

Sidan innehåller annonser.

Kan man ta ett lån på helgen?

Ja, du kan ta ett lån på helgen. Fler och fler långivare erbjuder helgutbetalningar tack vare teknologins utveckling. Med hjälp av automatisk handläggning och tjänster såsom Trustly och Zimpler kan långivare bevilja och betala ut lån även på helgen.

Trustly samarbetar med följande banker för snabba utbetalningar på helger: Danske Bank, Swedbank, SEB, Sparbanken, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank, ICA Banken, Länsförsäkringar, Skandiabanken och Sparbanken Syd.

Kan jag ta ett SMS-lån med helgutbetalning utan UC?

Ja, du kan ta ett helglån utan UC. Det finns helglån som istället använder sig av Creditsafe, Safenode eller Bisnode för sin kreditprövning. En kreditupplysning måste enligt lag alltid genomföras. 

Vill du undvika Upplysningscentralen så kan du ta ett lån utan UC som dessutom betalar ut på helgen.

Topp 7 bästa lån med helgutbetalning

Grundkrav för att ta ett lån

För att få låna i Sverige finns det fyra grundkrav. Grundkraven för att få lån är:

 1. Du måste vara minst 18 år.
 2. Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.
 3. Du måste ha ett svenskt personnummer.
 4. Du måste vara folkbokförd i Sverige.

Utöver grundkraven kan långivarna sätta egna krav. Det vanligaste är ett inkomstkrav (ofta på över 100 000 kronor per år). Det är även vanligt med att krav på att du inte fått några nya betalningsanmärkningar de senaste 6 månaderna. Du bör även ha en god kreditvärdighet, så långivaren vet att du kommer betala tillbaka lånet.

I vissa fall kan din sysselsättning spelar roll. Studenter med CSN, pensionärer, de med bidrag, a-kassa eller utan inkomst har generellt svårare att få lån. Du som har en fast anställning har enklare att få lån på helgen.

Öppettider för helglån 2022

Nedan finner du samtliga öppettider för de långivare som erbjuder helglån.

LångivareLördagSöndag
ZmartaDygnet runtDygnet runt
LendoDygnet runtDygnet runt
LumifyDygnet runtDygnet runt
Freedom FinanceDygnet runtDygnet runt
MonaraDygnet runtDygnet runt
SaldoDygnet runtDygnet runt
FairloDygnet runtDygnet runt
LendifyDygnet runtDygnet runt
FerratumDygnet runtDygnet runt
Northmill Bank10:00 – 18:0010:00 – 18:00
Daypay11:00 – 18:0011:00 – 18:00
Kredit36510:00 – 15:0010:00 – 15:00
EverydayPlus10:00 – 14:0010:00 – 14:00
SMSPengar10:00 – 14:0010:00 – 14:00
Fixza10:00 – 14:0010:00 – 14:00
GF Money10:00 – 14:0010:00 – 14:00
Monetti10:00 – 13:0010:00 – 13:00
Klara LånDygnet runtDygnet runt
Flexlimit09:00 – 16:00Stängt
Viaconto10:00 – 16:00Stängt
MobillånDygnet runtDygnet runt
SnabbfinansDygnet runtDygnet runt
SäkerfinansDygnet runtDygnet runt
TryggkreditDygnet runtDygnet runt

Notera att kundtjänsten kan ha varierande öppettider. Ovan är enbart vilken tid på helgen du kan ansöka och bli beviljad lån hos respektive långivare.

Helgdagar under 2022

HelgdagDatum
Nyårsdagen (nyår)Lördag 1 januari
Trettondedag julTorsdag 6 januari
LångfredagenFredag 15 april
PåskaftonLördag 16 april
PåskdagenSöndag 17 april
Annandag påskMåndag 18 april
Första majSöndag 1 maj
Kristi himmelsfärds dagTorsdag 26 maj
PingstaftonLördag 4 juni
PingstdagenSöndag 5 juni
NationaldagenMåndag 6 juni
MidsommaraftonFredag 24 juni
MidsommardagenLördag 25 juni
Alla helgons dagLördag 5 november
Julafton (jul)Lördag 24 december
Juldagen (jul)Söndag 25 december
Annandag jul (jul)Måndag 26 december
NyårsaftonLördag 31 december

Andra typer av lån med helgutbetalning

P2P-lån med utbetalning på helgen

Det finns i dagsläget inga peer-to-peer lån (P2P-lån) med utbetalning på helgen.

Privatlån med helgutbetalning

Ett privatlån (även kallat blancolån) har generellt en lägre ränta än snabblån. Dessvärre finns det inga privatlån som betalas ut på helgen. Du måste vänta till nästkommande bankdag för att få din ansökan beviljad och utbetald.

Låneförmedlare med helgutbetalning

Det finns i dagsläget inga låneförmedlare som erbjuder direktbetalning under helgen. Låneförmedlare som Lendo, Lendify eller Sambla hjälper dig få en lägre ränta genom att du kan jämföra flera långivare samtidigt.

Hur du ansöker om ett snabblån på helgen

Att ansöka om ett snabblån på helgen är en enkel process. Den är ofta detsamma hos de flesta långivare oavsett om du ansöker på fredagkväll, lördag eller söndag.

Steg för steg i ansökningsprocessen:

 1. Klicka dig in på långivarens hemsida.
 2. Fyll i formuläret där du uppger lånebelopp och löptid.
 3. Fyll i dina personuppgifter (personnummer) och information om din ekonomi.
 4. En kreditupplysning genomförs på dig.
 5. Ansökan granskas automatiskt och du får svar direkt på skärmen om du blivit beviljad lån.

Handläggningsprocessen är automatiserad och kräver ingen manuell handläggning. Detta gör att långivare ofta kan erbjuda lån dygnet runt.

Att tänka på innan du tar ett lån på en helgdag

Låna inte pengar i onödan

Att ta ett lån är ett beslut som kan påverka din ekonomi under lång tid. Ett snabblån som betalas ut med en enkel ansökan på mobilen eller datorn kan resultera i att du tar ett onödigt lån du inte behöver. Ett snabblån ska enbart användas som sista utväg i en nödsituation där du står inför en oväntad utgift.

Ångerrätt

Enligt konsumentkreditlagen (2010:1846) har du rätt att ångra låneavtalet. Du kan ångra ditt lån inom 14 dagar. Detta helt utan motivering till kreditgivaren. Du kan då återbetala lånet och behöver då enbart betala ränta för de dagar du haft tillgång till krediten.

Helglån är ofta högkostnadskrediter

Snabblån är ofta högkostnadskrediter. En högkostnadskredit innebär att lånets nominella ränta är 30% högre än referensräntan från Riksbanken. Kom ihåg att lånet, samt räntekostnaden, ska betalas tillbaka. Ett lån innebär alltid en kostnad (t.ex. aviavgift, uppläggningsavgift och ränta). Sätt upp en tydlig plan för avbetalning direkt och håll dig till den för att undvika dröjsmålsränta och påminnelseavgifter.

I vissa fall kan du förlänga ditt lån. För högkostnadskrediter är det enbart tillåtet med en förlängning per lån. En förlängningsavgift kan tas av långivaren, vilket kan göra lånet ännu dyrare.

Skapa en buffert

Genom att sätta igång ett sparande och skapa dig en buffert kan du hantera oväntade utgifter utan att behöva ta ett lån. Försök sätta undan en summa varje månad och bygg upp en buffert så att du klarar dig i akuta situationer i framtiden.

Använd dig av kreditkort

Med ett kreditkort kan du betala utgifter (även hyra och andra räkningar) när lönen inte räcker till. Detta gör att du kan undvika ett helglån med dyra avgifter och effektiv ränta. Du får hem en räkning som du betalar nästa månad. Säkerställ att du lägger undan pengar för att betala räkningen, annars kommer du behöva betala mer i ränta på det du handlat på kredit.

Uppge korrekt information i ansökan

Då lånet inte kommer gå igenom en handläggare är det viktigt att den information du uppger i låneansökan är korrekt. Om låneansökan måste kompletteras måste du lämna in mer information. 

Då kan du behöva skicka in din senaste lönespecifikation, ett kontoutdrag eller annan information som styrker din ekonomiska situation. Detta kan göra processen långsammare och i vissa fall måste du vänta tills långivarens kundtjänst har öppet igen.

Använd BankID

Genom att använda BankID som e-legitimation kan du enkelt signera låneansökan direkt, godkänna låneavtalet och få lånet utbetalt snabbt. Ifall du inte har BankID så kan du i regel inte få lånet utbetalt på helgen.

Exempel på långivare som erbjuder helgutbetalning

 • Lumify
 • LoanStep
 • Monetti
 • Klara Lån
 • Brixo
 • Ferratum

Vanliga frågor och svar

Kostar det extra att ta ett helglån?

Nej. Du kommer inte få en högre effektiv ränta enbart för att du ansöker om ett lån under helgen. Den effektiva räntan är detsamma som på en veckodag. Däremot är konsumentkrediter som betalas ut på helgen är ofta snabblån. Mikrolån som dessa har ofta väldigt hög effektiv ränta och kan bli väldigt dyra ifall du inte betalar tillbaka lånet i tid.

Kan man ta ett lån på röda dagar, under semester och långhelger?

Ja, du kan få ett lån utbetalt oavsett vilken tid på året det än är. Nödsituationer kan uppstå på julafton, juldagen, midsommarafton och alla hjärtans dag.

Se till att du tänker efter en gång extra när du tar ett snabblån. De har ofta en hög effektiv ränta och kan utsätta dig för en risk ur ett ekonomiskt perspektiv. Många av de som tar ett snabblån får ett skuldärende hos Kronofogden, vilket kan leda till en betalnings

Kan man ta ett smslån på kvällen under helgen?

Du kan få pengarna utbetalt dygnet runt när du ansöker om ett helglån. Det är viktigt att du säkerställer att långivaren erbjuder direktbetalning på helgen. Det är även viktigt att långivaren samma bank som dig. Detta gör att utbetalningen faktiskt kan ske direkt, oavsett tid på dynget och om det är lördag, söndag eller nyår.

Vanligtvis har du ett stort utbud om du har ett konto hos en av storbankerna. Storbarnkerna i Sverige är Nordea, Swedbank, Handelsbanken och SEB. Det är även vanligt att direktutbetalning sker till Danske Bank. Om långivaren inte betalar ut pengarna med samma bank måste du vänta till nästkommande bankdag.

Hur snabbt kommer pengarna in på kontot efter beviljat lån?

Ofta får du utbetalningen direkt till ditt bankkonto när den automatiska handläggningen gått igenom din ansökan och beviljat din låneansökan. Om långivaren du använder har en annan bank än dig så får du pengarna på morgonen eller nästkommande bankdag. De flesta långivare har dock bankkonto hos alla storbanker, så för de allra flesta går det att få pengarna direkt.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 29 augusti, 2022