Lån med direkt utbetalning SEB

Vi på Lånoo har jämfört alla lån med direkt utbetalning till dig med konto hos SEB. Vi har jämför långivarnas räntor, lånebelopp, vilkor och utbetalningstider.

Risker med direktlån

LALAL

Kan man få ett SMS lån direkt utbetalt till SEB?

Ja, du kan få ett lån direkt utbetalt till ditt SEB-konto. Flertalet långivare erbjuder direkt utbetalningar till dig med SEB, och vissa erbjuder även dygnet runt utbetalningar. För att du ska kunna få lånet utbetalt direkt krävs det att långivaren också har ett konto hos SEB.

Det viktiga är att långivaren har automatisk handläggning vilket innebär att du kan få besked direkt och lånet utbetalt lika snabbt. Ifall de erbjuder manuell handläggning och du ansöker inom deras öppettider får du ofta svar inom 2 timmar.

Grundkrav för ett sms lån

När du ansöker om ett lån så finns det en del grundkrav som du måste uppfylla enligt lag. Dessa är:

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
  • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Utöver dessa grundkrav kan långivare sätta egna krav. Det kan till exempel handla om inkomstkrav, ett högre ålderskrav eller krav på att du inte har några betalningsanmärkningar.

Att tänka på för att få lånet utbetalt direkt till ditt SEB-konto

Korrekt information i ansökan

Det här kan låta som en självklarhet men det är viktigt att du dubbelkollar din ansökan innan du skickar in den. Kontrollera framförallt att dina uppgifter stämmer. Anger du annat än det som hämtas in från din kreditupplysning så kommer långivaren i många fall att först behöva stämma av uppgifterna med dig. Ofta innebär det här att man ringer dig, detta sker enbart under långivarens öppettider.

Tidpunkt för ansökan

Direktutbetalning betyder inte per automatik att du kan få pengarna dygnet runt. Om du vill få pengarna så snabbt som möjligt bör du titta på vilka öppettider låneföretaget har. Ju tidigare du skickar in ansökan under dessa öppettider desto bättre, gärna på förmiddagen.

Automatisk handläggning utanför öppettider

Om du vill ha pengarna utbetalda till ditt SEB-konto utanför långivarens öppettider måste du säkerställa att långivaren använder sig av automatisk handläggning. Automatisk handläggning gör det möjligt att få lånet utbetalt dygnet runt, på veckans alla dagar. Detta till skillnad av manuell handläggning där det kräver att du ansöker inom långivarens öppettider.

Det är extra viktigt att uppge rätt information. Ifall du behöver komplettera din ansökan kan utbetalningen dra ut på tiden.

Ha samma bank som långivaren

För att du ska kunna få ett sms lån med direktutbetalning till SEB så måste långivaren ha samma bank som dig. Många långivare har idag konton hos flera olika banker just för att kunna erbjuda utbetalningar snabbt. Du finner vilka banker respektive långivare använder sig av i vår lista.

Tillgång till BankID

Idag så kan du använda ditt BankID för att söka ett lån. Det här innebär att när du har gjort din ansökan och fått ett erbjudande så kan du godkänna avtalet med ditt BankID. Lånar du utan BankID krävs det en manuell process för att granska och godkänna din låneansökan.

Lån med direkt utbetalning på helgen till SEB

Flera långivare erbjuder utbetalning till SEB även på helgerna. Dessa använder sig av automatisk handläggning vilket gör det möjligt att bli beviljad lån även utanför öppettiderna. Detta betyder att du även kan få ett lån på natten. Se över långivarens villkor och vilken typ av handläggning de använder sig av.

Frågor & svar om direktutbetalning till SEB

Hur snabbt betalas mitt lån ut till SEB?

Du kan få ett lån utbetalt direkt hos flera långivare förutsatt att du blir beviljad lånet. Ansökningsprocessen är ofta väldigt enkel och du kan i många fall få besked direkt. Det betyder att du kan få ditt lån utbetalt inom ett par minuter från att du ansökt.

Kan jag ansöka utanför långivarens öppettider?

Ja, du kan ansöka och få lånet utbetalt även utanför långivarens öppettider. Det du bör ta i beaktning är att långivaren måste använda sig av automatisk handläggning för att du ska kunna få lånet utbetalt direkt.

Vilka långivare har direkt utbetalning till SEB?

Vilka långivare som har lån med direktutbetalning till SEB förändras hela tiden. Vi uppdaterar därför vår lista kontinuerligt, så hänvisa till den om du vill ha direktutbetalning.

Kan jag få ett privatlån utbetalt direkt till mitt SEB-konto?

Ja, du kan få vissa privatlån utbetalda direkt till ditt konto hos SEB. Däremot är det inte lika vanligt med privatlån som betalas ut direkt. Det är även vanligt att handläggningen av privatlån tar längre tid än för snabblån.

Så ansöker du om ett direktlån till SEB

  • Välj en långivare
  • Ange lånebelopp och löptid
  • Fyll i dina personuppgifter
  • Signera med e-legitimation
  • Få svar på din låneansökan
  • Få lånet utbetalt till ditt bankkonto

Räkneexempel på SMS-lån direkt till SEB

Lånebelopp10 000 kr
Nominell ränta39 %
Löptid2 månader
Uppläggningsavgift395 kr
Aviavgift39 kr
Totalkostnad10 961 kr
Effektiv ränta111,77 %
Ränta488 kr
Avgifter473 kr

Senast uppdaterad: 1 juni, 2023