Lån med direkt utbetalning till Danske Bank

Att få lånet utbetalt direkt till sitt konto är det många som vill. Men det kan vara svårt att hitta en långivare som har samma bank som en själv och som erbjuder direktutbetalning till Danske Bank. Och utan att jämföra långivare kan du behöva betala onödigt mycket för ditt lån.

Vi på Lånoo har analyserat och jämfört 9 direktlån till Danske Bank utifrån deras villkor, räntor, utbetalningstider och tidigare kundnöjdhet.

Risker med direktlån

Att låna pengar snabbt kan ofta bli dyrt. Långivarna har generellt sett lägre krav, och beviljar fler låntagare än större privatlån. Det är därför vanligt att man lånar mer än vad man har råd att betala tillbaka och hamnar i en svår situation där man inte kan betala tillbaka lånet, hamnar i skuldfällan och får betalningsanmärkningar.

Det är därför viktigt att du tänker igenom beslutet noggrant innan du ansöker och signerar ett låneavtal.

Tips: Får du svårigheter i att betala tillbaka lånet, kontakta långivaren direkt för att se om det finns någon lösning de kan erbjuda.

Finns det lån med direktutbetalning till Danske Bank?

Ja, det finns flera långivare som erbjuder lån med direktutbetalning till Danske Bank. Några exmpel på dessa är Lumify, Klara Lån, Ferratum och Saldo. Dessa långivare har möjlighet att betala ut lånet direkt till ditt Danske Bank-konto, antingen genom att de har ett konto hos Danske Bank själva, eller att de använder en tjänst såsom Trustly för att skicka utbetalningen direkt.

Direktlån till Danske Bank 24/7

Lån med direkt utbetalning på helgen till Danske Bank

Det finns flera långivare som erbjuder direktutbetalning även på helgen. Då kan du ansöka och få tillgång till pengarna även på lördagar och söndagar. Dessa långivare använder sig av automatisk handläggning för att bevilja din ansökan. Systemet kontrollerar att du uppfyller långivarens krav och beslutar utifrån detta ifall du blir beviljad eller inte.

Direkta lån till Danske Bank på kvällar och nätter

Står du inför en akut situation på kvällen eller natten, så finns det långivare som kan betala ut pengarna även då. Genom den automatiska handläggningen så kan du direkt få lånet utbetalt dygnet runt.

Direktlån till Danske Bank utan UC

Vill du undvika fler kreditupplysningar hos UC, eller undvika att ditt lån syns hos UC bör du ansöka hos en långivare som inte använder UC för sin kreditupplysning. Dessa långivare använder istället Creditsafe eller Bisnode för sin kreditupplysning. Det är 9 stycken i vår lista som inte använder UC, varav Klara Lån erbjuder UC-fria lån upp till 30 000 kronor.

Grundkrav för ett lån

För att du ska bli beviljad ett lån måste du uppfylla vissa krav. Dessa krav kallas för grundkrav.

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer.
  • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Utöver grundkraven har långivaren egna krav. Vanligtvis handlar kraven om inkomst, ålder eller kreditvärdighet. Se till att ansöka om ett lån hos en långivare vars krav du uppfyller.

Direktlån till Danske Bank trots betalningsanmärkningar

Du kan få ett direktlån till Danske Bank med betalningsanmärkningar. Det finns två långivare som godkänner betalningsanmärkningar, dessa är Ferratum och Saldo.

Att tänka på med direktlån till Danske Bank

Hög ränta

Mikrolån som du har i någon månad kan vara dyra på grund av höga räntor. Titta alltid på den effektiva räntan och jämför mellan olika långivare. SMS-lån med direktutbetalning till Danske Bank är ofta högkostnadskrediter, vilket innebär att deras effektiva ränta är mer än 30 procentenheter högre än Riksbankens referensränta.

Undvika att låna på impuls

Lån innebär alltid en kostnad och kan påverka din ekonomi. Det är därför viktigt att du inte tar ett SMS-lån i onödan, försök att hålla dig till lån när det är akut och du inte har något annat alternativ. Har du en osäker ekonomi är det ännu viktigare att undvika impulslån.

Det här krävs för en direktutbetalning till Danske Bank

Fyll i korrekt information

Det är viktigt att allt stämmer när du fyller i dina uppgifter. Blir något fel så kommer det här att märkas när man gör en kreditupplysning och din ansökan kan då dröja. Kontrollera att allt stämmer innan du skickar in din ansökan.

Har låneföretaget ett automatiserat system är det framförallt kreditupplysningen som är avgörande. Är din deklarerade inkomst lägre än deras krav blir du till exempel automatiskt nekad.

Skicka in din ansökan i tid

Följ alltid långivarens öppettider, det är under dessa tider som ansökningar behandlas. Exakt vilka tider som gäller kan variera men det är i många fall säkrast att skicka in din ansökan under förmiddagen. Det kan också finnas långivare som erbjuder utbetalningar dygnet runt, då är öppettider inte lika viktiga och du får ofta ett svar direkt.

Långivaren måste använda Danske Bank

För att det ska vara möjligt med en direktutbetalning måste du använda samma bank som långivaren. Kontrollera därför att låneföretaget erbjuder direktutbetalningar till Danske Bank, har långivaren en annan bank kan det i vissa fall dröja till nästkommande bankdag innan du får pengarna till ditt konto.

Alternativ om du inte hittar en passande långivare med Danske Bank

Du måste använda BankID

Idag kräver de flesta långivare att du signerar din låneansökan med BankID, vilket gör det möjligt att få in sin ansökan omedelbart. I många fall kan du få svar direkt på skärmen.

Så ansöker du om ett akutlån

  • Välj en långivare
  • Ange lånebelopp och löptid
  • Fyll i dina personuppgifter
  • Signera med BankID
  • Få svar på din låneansökan
  • Få lånet utbetalt direkt till ditt bankkonto

Räkneexempel för akutlån

Lånebelopp10 000 kr
Nominell ränta39 %
Löptid2 månader
Uppläggningsavgift395 kr
Aviavgift39 kr
Totalkostnad10 961 kr
Effektiv ränta111,77 %
Ränta488 kr
Avgifter473 kr

Hur många långivare erbjuder direkt utbetalning till Danske Bank?

Just nu erbjuder 9 långivare direkt utbetalning till Danske Bank.

Senast uppdaterad: 15 mars, 2023