Lån med utbetalning dygnet runt (24/7)

Om man vill undvika att lånet eller kreditupplysningen syns i UC:s register kan ett lån med Syna vara ett alternativ. Då påverkar inte din låneansökan eller ditt nya lån din kreditvärdighet hos UC.

Dessvärre finns inga lån med Syna i dagsläget.

Kan man få ett SMS lån utbetalt dygnet runt?

Ja, man kan få ett sms lån direkt utbetalt dygnet av flera långivare. Anledningen till att det går att låna pengar 24/7 är för att flera långivare har en automatiserad handläggningsprocess. Automatisk handläggning kan hantera ansökningar även under nattetid, automatiskt utifrån förbestämda kriterier.

Viktigt att tänka på är att informationen i låneansökan du skickar in ska vara korrekt. Om det är något som skiljer sig från vad kreditupplysningen säger så kan du behöva komplettera ansökan. Detta sker oftast manuellt av en handläggare. Då kan ditt lån dröja upp till en bankdag att få utbetald.

SMS-lån på natten utan UC

Det finns flera långivare med nattutbetalning som inte använder UC. På detta sätt kan du undvika att få för många UC-förfrågningar och att lånet registreras hos UC. Detta kan öka dina chanser att få ett större privatlån eller bolån i framtiden.

Långivare som erbjuder lån utan UC använder sig istället av Creditsafe, Bisnode eller Safenode för sin kreditupplysning.

Alla lån utan UC

 • Bästa snabblån med Bisnode
 • Bästa snabblån med Creditsafe
 • Bästa snabblån med Syna
 • Bästa snabblån med Safenode
 • Bästa snabblån med Valitive

Lån dygnet runt trots betalningsanmärkning

Ja, de finns flera långivare som godkänner dig med betalningsanmärkning. Däremot är det viktigt att din senaste betalningsanmärkning är äldre än 6 månader, annars kan det bli svårt att bli beviljad lån. Du bör även inte ha fler än 10 betalningsanmärkningar.

Säkerställ att långivaren du vill låna av accepterar betalningsanmärkningar innan du gör ansökan. Är du osäker på om du har en anmärkning kan du använda UC:s tjänst MinUC.

Vilket är det bästa lånet med utbetalning dygnet runt?

Ferratum är det bästa lånet med utbetalning dygnet runt. Du får direkt svar på skärmen vid ansökan, oavsett vilken tid på dygnet det är. Med hög beviljandegrad och snabba utbetalningar är Ferratum en favorit hos många.

Krav för att bli beviljad snabblån

Kraven kan variera baserat på vilken långivare du väljer. Däremot finns det grundkrav som gäller alla lån i Sverige. Dessa är:

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du måste ha ett svenskt personnummer.
 • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Som tidigare nämnt kan kraven variera utöver detta. Det är vanligt att långivare har ett inkomstkrav, medan andra inte har något inkomstkrav. Vissa långivare accepterar betalningsanmärkningar.

Att tänka på när du tar ett sms lån på natten

Långivaren måste använda samma bank som dig

För att en långivare ska kunna betala ut ditt SMS-lån på natten måste du ha samma bank som långivaren. Det är därför bra att dubbelkolla vilka banker man använder. Låneföretag som erbjuder nattlån har ofta konton hos mer än en bank. 

Har du ett bankkonto hos en av storbankerna (som t.ex. SEB, Handelsbanken, Swedbank, Danske Bank eller Nordea) så kan du få utbetalning på natten.

Olika banker du kan få direktutbetalning 24/7 till

Alternativ: Ta ett lån med Trustly eller Zimpler

Genom att ta ett lån med Trustly eller Zimpler kan du få lånet dygnet runt till de flesta banker i Sverige.

Tjänster för att få lånet dygnet runt

Viktigt att du uppfyller kraven

Den automatiska handläggningen går enbart igenom de förbestämda kriterierna långivaren satt upp.

Fyll i korrekt information

För att undvika komplettering av din låneansökan bör du säkerställa att all information du uppger är korrekt. Om långivaren måste komplettera din ansökan med mer information kan utbetalningstiden förlängas. I vissa fall behöver långivaren göra en manuell komplettering vilket kan dröja till nästkommande bankdag.

Frågor & svar om direktlån på natten

Får jag pengarna utbetalt på morgonen eller på natten?

När du söker lånet hos ett långivare som erbjuder utbetalningar på natten så kan du få pengarna inom minuter, även på natten. Det här gäller som sagt för långivare som erbjuder direkt utbetalning av lånen och där du har samma bank som långivaren. 

Andra långivare betalar först ut på morgonen därpå. Det är viktigt att säkerställa att du tar ett lån med direktutbetalning ifall du är ute efter det.

Varför betalar så få långivare ut pengar på natten?

Det finns flera skäl till att få betalar ut på natten. Till att börja med så lockar nattlån till sig högriskkunder, som kan få återbetalningssvårigheter.

Samtidigt så dyker det upp fler och fler långivare som erbjuder snabblån med utbetalning på natten. Det är fortfarande relativt få på marknaden, men det börjar dyka upp fler alternativ där du kan låna pengar dygnet runt.

Så ansöker du om ett lån dygnet runt

 • Välj en långivare
 • Ange lånebelopp och löptid
 • Fyll i dina personuppgifter & om din ekonomi och boendesituation
 • Signera med BankID
 • En kreditbedömning görs på dig utifrån kreditupplysning och KALP-kalkyl
 • Du får svar på din ansöka
 • Lånet utbetalas till ditt bankkonto

Räkneexempel för dygnet runt-lån

Lånebelopp10 000 kr
Nominell ränta39 %
Löptid2 månader
Uppläggningsavgift395 kr
Aviavgift39 kr
Totalkostnad10 961 kr
Effektiv ränta111,77 %
Ränta488 kr
Avgifter473 kr

Varför betalar så få långivare ut pengar på natten?

Det finns flera skäl till att få långivare betalar ut på natten. Till att börja med så lockar nattlån till sig högriskkunder, som kan få återbetalningssvårigheter. En annan anledning är att vissa långivare enbart beviljar låneansökningar under öppettider.

Får jag pengarna utbetalt på morgonen eller direkt under natten?

När du söker lånet hos ett långivare som erbjuder utbetalningar på natten så kan du få pengarna inom minuter, även på natten. Det här gäller som sagt för långivare som erbjuder direkt utbetalning av lånen och där du har samma bank som långivaren. 

Andra långivare betalar först ut på morgonen dagen efter. Det är viktigt att säkerställa att du tar ett lån med direktutbetalning ifall du är ute efter det.

Senast uppdaterad: 17 mars, 2023