Lån med direkt utbetalning helg (utan UC)

Ett helglån kan vara ett alternativ ifall du är i akut behov av pengar, och traditionella långivare inte har öppet.

Vi har jämför helglån utifrån deras räntor, villkor, utbetalningstider och kundnöjdhet.

Risker med helglån

Se till att du tänker efter en gång extra när du tar ett helglån. De har ofta en hög effektiv ränta och kan utsätta dig för en risk ur ett ekonomiskt perspektiv. Många av de som tar ett snabblån får ett skuldärende hos Kronofogden, vilket kan leda till en betalningsanmärkning.

Kan man ta ett lån på helgen?

Ja, du kan ta ett lån på helgen. Med hjälp av automatisk handläggning kan du få lånet beviljat oavsett tid på dygnet eller dag i veckan, har du och långivaren samma bank kan du få lånet utbetalt direkt till ditt bankkonto på helgen.

Långivare med samma bank som dig

Kan jag ta ett SMS-lån med helgutbetalning utan UC?

Ja, du kan ta ett helglån utan UC. Det finns helglån som istället använder sig av Bisnode, Creditsafe eller Safenode för sin kreditprövning. En kreditupplysning måste enligt lag alltid genomföras. 

Vill du undvika Upplysningscentralen så kan du ta ett lån utan UC som dessutom betalar ut på helgen.

Så undviker du UC-upplysning

Topp 7 bästa lån med helgutbetalning

 1. Ferratum
 2. Lumify
 3. Klara Lån
 4. Mobillån
 5. Snabbfinans
 6. Säkerfinans
 7. Tryggkredit

Grundkrav för att ta ett lån

För att få låna i Sverige finns det fyra grundkrav. Grundkraven för att få lån är:

 1. Du måste vara minst 18 år.
 2. Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.
 3. Du måste ha ett svenskt personnummer.
 4. Du måste vara folkbokförd i Sverige.

Utöver grundkraven kan långivarna sätta egna krav. Det vanligaste är ett inkomstkrav (ofta på över 100 000 kronor per år). Det är även vanligt med att krav på att du inte fått några nya betalningsanmärkningar de senaste 6 månaderna. Du bör även ha en god kreditvärdighet, så långivaren vet att du kommer betala tillbaka lånet.

I vissa fall kan din sysselsättning spelar roll. Studenter med CSN, pensionärer, de med bidrag, a-kassa eller utan inkomst har generellt svårare att få lån. Du som har en fast anställning har enklare att få lån på helgen.

Öppettider för helglån 2023

Nedan finner du samtliga öppettider för de långivare som erbjuder helglån. Notera att kundtjänsten kan ha varierande öppettider. Ovan är enbart vilken tid på helgen du kan ansöka och bli beviljad lån hos respektive långivare.

LångivareLördagSöndag
ZmartaDygnet runtDygnet runt
LendoDygnet runtDygnet runt
LumifyDygnet runtDygnet runt
Freedom FinanceDygnet runtDygnet runt
MonaraDygnet runtDygnet runt
SaldoDygnet runtDygnet runt
FairloDygnet runtDygnet runt
LendifyDygnet runtDygnet runt
FerratumDygnet runtDygnet runt
Northmill Bank10:00-18:0010:00-18:00
Daypay11:00-18:0011:00-18:00
Kredit36510:00-15:0010:00-15:00
EverydayPlus10:00-14:0010:00-14:00
SMSPengar10:00-14:0010:00-14:00
Fixza10:00-14:0010:00-14:00
GF Money10:00-14:0010:00-14:00
Monetti10:00-13:0010:00-13:00
Klara LånDygnet runtDygnet runt
Flexlimit09:00-16:00Stängt
Viaconto10:00-16:00Stängt
MobillånDygnet runtDygnet runt
SnabbfinansDygnet runtDygnet runt
SäkerfinansDygnet runtDygnet runt
TryggkreditDygnet runtDygnet runt

Helgdagar under 2023

HelgdagDatum
Nyårsdagen (nyår)Lördag 1 januari
Trettondedag julTorsdag 6 januari
LångfredagenFredag 15 april
PåskaftonLördag 16 april
PåskdagenSöndag 17 april
Annandag påskMåndag 18 april
Första majSöndag 1 maj
Kristi himmelsfärds dagTorsdag 26 maj
PingstaftonLördag 4 juni
PingstdagenSöndag 5 juni
NationaldagenMåndag 6 juni
MidsommaraftonFredag 24 juni
MidsommardagenLördag 25 juni
Alla helgons dagLördag 5 november
Julafton (jul)Lördag 24 december
Juldagen (jul)Söndag 25 december
Annandag jul (jul)Måndag 26 december
NyårsaftonLördag 31 december

Lån du kan få under olika helgdagar

 • Låna pengar på julen
 • Låna pengar på midsommarafton

Andra typer av lån med helgutbetalning

P2P-lån med utbetalning på helgen

Det finns i dagsläget inga peer-to-peer lån (P2P-lån) med utbetalning på helgen.

Privatlån med helgutbetalning

Ett privatlån (även kallat blancolån) har generellt en lägre ränta än snabblån. Dessvärre finns det inga privatlån som betalas ut på helgen. Du måste vänta till nästkommande bankdag för att få din ansökan beviljad och utbetald.

Låneförmedlare med helgutbetalning

Det finns i dagsläget inga låneförmedlare som erbjuder direktbetalning under helgen. Låneförmedlare som Lendo, Lendify eller Sambla hjälper dig få en lägre ränta genom att du kan jämföra flera långivare samtidigt.

Hur du ansöker om ett snabblån på helgen

Att ansöka om ett snabblån på helgen är en enkel process. Den är ofta detsamma hos de flesta långivare oavsett om du ansöker på fredagkväll, lördag eller söndag.

Steg för steg i ansökningsprocessen:

 1. Klicka dig in på långivarens hemsida.
 2. Fyll i formuläret där du uppger lånebelopp och löptid.
 3. Fyll i dina personuppgifter (personnummer) och information om din ekonomi.
 4. En kreditupplysning genomförs på dig.
 5. Ansökan granskas automatiskt och du får svar direkt på skärmen om du blivit beviljad lån.

Handläggningsprocessen är automatiserad och kräver ingen manuell handläggning. Detta gör att långivare ofta kan erbjuda lån dygnet runt.

Läs även: Lån med svar direkt

Att tänka på innan du tar ett lån på en helgdag

Låna inte pengar i onödan

Att ta ett lån är ett beslut som kan påverka din ekonomi under lång tid. Ett snabblån som betalas ut med en enkel ansökan på mobilen eller datorn kan resultera i att du tar ett onödigt lån du inte behöver. Ett snabblån ska enbart användas som sista utväg i en nödsituation där du står inför en oväntad utgift.

Ångerrätt

Enligt konsumentkreditlagen (2010:1846) har du rätt att ångra låneavtalet. Du kan ångra ditt lån inom 14 dagar. Detta helt utan motivering till kreditgivaren. Du kan då återbetala lånet och behöver då enbart betala ränta för de dagar du haft tillgång till krediten.

Helglån är ofta högkostnadskrediter

Snabblån är ofta högkostnadskrediter. En högkostnadskredit innebär att lånets nominella ränta är 30% högre än referensräntan från Riksbanken. Kom ihåg att lånet, samt räntekostnaden, ska betalas tillbaka. Ett lån innebär alltid en kostnad (t.ex. aviavgift, uppläggningsavgift och ränta). Sätt upp en tydlig plan för avbetalning direkt och håll dig till den för att undvika dröjsmålsränta och påminnelseavgifter.

I vissa fall kan du förlänga ditt lån. För högkostnadskrediter är det enbart tillåtet med en förlängning per lån. En förlängningsavgift kan tas av långivaren, vilket kan göra lånet ännu dyrare.

Uppge korrekt information i ansökan

Då lånet inte kommer gå igenom en handläggare är det viktigt att den information du uppger i låneansökan är korrekt. Om låneansökan måste kompletteras måste du lämna in mer information. 

Då kan du behöva skicka in din senaste lönespecifikation, ett kontoutdrag eller annan information som styrker din ekonomiska situation. Detta kan göra processen långsammare och i vissa fall måste du vänta tills långivarens kundtjänst har öppet igen.

Använd BankID

Genom att använda BankID som e-legitimation kan du enkelt signera låneansökan direkt, godkänna låneavtalet och få lånet utbetalt snabbt. Ifall du inte har BankID så kan du i regel inte få lånet utbetalt på helgen.

Alternativ till att låna pengar på helgen

Använd dig av kreditkort

Med ett kreditkort kan du betala utgifter (även hyra och andra räkningar) när lönen inte räcker till. Detta gör att du kan undvika ett helglån med dyra avgifter och effektiv ränta. Du får hem en räkning som du betalar nästa månad. Säkerställ att du lägger undan pengar för att betala räkningen, annars kommer du behöva betala mer i ränta på det du handlat på kredit.

Låna pengar av vänner och familj

Att låna pengar av vänner och familj kan vara en lösning för att undvika onödigt dyra räntor och avgifter. Det kan dock skapa obekväma situationer om inte allt går enligt planerna. För att undvika en eventuell konflikt bör ni skriva ett låneavtal där villkor och återbetalningstid tydligt framgår.

Skapa en buffert

Det är lätt att vara efterklok, men för att undvika liknande situationer igen bör du försöka skapa dig marginaler för att kunna skapa en buffert. Då kan du hantera oväntade utgifter utan att behöva ta ett lån. Försök sätta undan en summa varje månad och bygg upp en buffert så att du klarar dig i akuta situationer i framtiden.

Exempel på långivare som erbjuder helgutbetalning

 • Lumify
 • LoanStep
 • Monetti
 • Klara Lån
 • Brixo
 • Ferratum

Räkneexempel för helglån

Lånebelopp10 000 kr
Nominell ränta39 %
Löptid2 månader
Uppläggningsavgift395 kr
Aviavgift39 kr
Totalkostnad10 961 kr
Effektiv ränta111,77 %
Ränta488 kr
Avgifter473 kr

Kostar det extra att ta ett helglån?

Nej. Du kommer inte få en högre effektiv ränta enbart för att du ansöker om ett lån under helgen. Den effektiva räntan är detsamma som på en veckodag. Däremot är konsumentkrediter som betalas ut på helgen ofta snabblån. Mikrolån som dessa har en väldigt hög effektiv ränta och kan bli väldigt dyra ifall du inte betalar tillbaka lånet i tid.

Kan man ta ett lån på röda dagar, under semester och långhelger?

Ja, du kan få ett lån utbetalt oavsett vilken tid på året det än är. Nödsituationer kan uppstå på julafton, juldagen och midsommarafton.

Kan jag ta ett helglån på kvällen?

Du kan få pengarna utbetalt dygnet runt när du ansöker om ett helglån. Det är viktigt att du säkerställer att långivaren erbjuder direktbetalning på helgen. Det är även viktigt att långivaren samma bank som dig, så att du kan få tillgång till pengarna direkt. Annars behöver du vänta till nästkommande bankdag.

Hur snabbt kommer pengarna in på kontot efter beviljat lån?

Ofta får du utbetalningen direkt till ditt bankkonto när den automatiska handläggningen gått igenom din ansökan och beviljat din låneansökan.

Senast uppdaterad: 18 mars, 2023