SMS-lån på kvällen (utan UC)

Att ta ett SMS-lån på kvällen kan rädda en akut situation.

Vi har jämfört alla långivare som erbjuder snabblån under kvällstid.

Risker med kvällslån

Det finns en del risker involverat med att låna pengar på kvällen. Detta då man generellt tar sämre beslut på kvällen. Ett lån är alltid kopplat med en viss kostnad, och det är viktigt att du vet att du kan betala tillbaka lånet som du signerar. Kvällslån är oftast högkostnadskrediter, det vill säga att de har en effektiv ränta på 30 procentenheter högre än Riksbankens referensränta.

Lånar du på impuls för konsumtion, för att det känns roligt i stunden kan du mötas av många problem i framtiden. Får du återbetalningsproblem kan du behöva betala både dröjsmålsränta och inkassoavgifter. I värsta fall leder det till en betalningsanmärkning.

Tips: Nyttja ångerrätten på 14 dagar

I Sverige har vi en ångerrätt på lån. Du kan ångra ditt lån i upp till 14 dagar, och behöver då enbart betala ränta på perioden mellan att du fått tillgång till lånet fram tills att lånet är återbetalt till långivaren. Du behöver inte uppge någon särskild anledning till långivaren för att ångra ditt lån.

Finns det lån med direktutbetalning på kvällen?

Ja, det finns lån med direktutbetalning på kvällen. Det är däremot inte vanligt och det är viktigt att man söker upp långivare som tydligt erbjuder denna möjlighet. Det viktigaste att kontrollera är att långivaren använder sig av automatisk handläggning och har samma bank som dig, då kan du få lånet utbetalt på direkt på kvällen.

SMS-lån med snabb utbetalning på kvällen

Med smslån som erbjuder direkt utbetalning på kvällen kan du hantera oväntade utgifter som sker på kvällen. Fyller du i uppgifterna rätt när du ansöker (så att du slipper en komplettering) och uppfyller kraven för att få ett lån så kan du ibland ha pengarna inom ett par minuter.

Lån med utbetalning på kvällen utan UC

Har du gjort många UC-förfrågningar, har ett högt UC-score eller planerar att ta ett större lån (t.ex. bolån) inom de närmsta 12 månaderna kan det vara klokt att låna utan UC. Dels skickas inte din nya förfrågan in till UC, dels registreras oftast inte lånet i UC:s register.

Ditt credit score kan skilja sig mycket åt mellan olika kreditupplysningsföretag. Lånar du med kreditupplysing från Bisnode eller Creditsafe kan du få ett högre kreditbetyg, då dessa företag ofta inte har lika hård creditscoring.

Snabblån med utbetalning på kvällen trots betalningsanmärkning

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar kan det vara svårare att få ett lån. Däremot är det inte omöjligt. Det finns flera långivare som erbjuder utbetalning på kvällen med betalningsanmärkning. Ett par exempel på långivare är Ferratum, Klara Lån, Fairlo, Vivus, Daypay och Saldo.

Ditt kreditvärdighet kommer vara avgörande vid beslutet om att bli beviljad lånet. Har du många lån och krediter och lågt resultat på din KALP-kalkyl kan det vara svårt att få lånet beviljat.

Grundkrav för SMS-lån kväll

I Sverige måste du uppfylla vissa grundkrav för att bli beviljad ett lån.

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du måste ha ett svenskt personnummer.
 • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Utöver detta kan långivaren ha egna krav. Det kan handla om krav på att du inte har några betalningsanmärkningar, att du har en viss inkomst eller är en viss ålder (t.ex. 21 år). 

Faktorer som påverkar hur snabbt du får lånet

Automatisk handläggning

Långivare som använder sig av automatisk handläggning kan bevilja ditt lån dygnet runt, helt utan manuellt arbete från en fysisk handläggare. Detta gör att du kan få lånet oavsett tid på dygnet. Det finns däremot vissa långivare som först betalar ut nästkommande bankdag även fast du får ett besked på din ansökan direkt.

Du måste därför kontrollera att långivaren erbjuder kvällsutbetalningar, så du kan få tillgång till lånet direkt.

Om långivaren har samma bank som dig

För att långivaren ska kunna betala ut lånet till dig på kvällen krävs det att långivare har möjlighet att föra över pengar till dig till ditt bankkonto direkt, även efter bankernas bryttider. Detta görs antingen genom att långivaren har ett bankkonto hos samma bank som dig, alternativt genom en tjänst så som Trustly eller Zimpler.

Om de inte har samma bank eller inte använder någon av ovanstående tjänster får du vänta tills nästkommande bankdag för att få lånet utbetalt.

Vilka banker kan man få ett kvällslån utbetalt till?

Alternativ: Låna med Trustly eller Zimpler

Använd BankID

För att få lånet utbetalt snabbt behöver du legitimera dig via BankID. Detta för att undvika att behöva verifiera dig över ett telefonsamtal, eller genom att skanna in din legitimation (t.ex. ID-kort, pass eller körkort). Kan du inte använda BankID bör du kontrollera om du kan legitimera dig med Kreditz hos långivaren.

Typer av lån med kvällsutbetalning

 • Snabblån: Ett snabblån är ett lån med fokus på snabb och enkel utbetalning. Snabblån har generellt lägre krav än t.ex. blancolån, och är därför ett alternativ när du har svårt att få lån. Lånebeloppet är mellan 1 000-70 000 kronor och löptiden på 1-3 månader.
 • Kontokredit: En kontokredit är en kredit du kan göra snabba uttag från. Skillnaden är att du enbart betalar ränta på den del av krediten du nyttjar. Lånebeloppet är mellan 1 000-70 000 kronor och löptiden på 1-76 månader.

Räkneexempel: Kostnad för snabblån vs. kontokredit

I vårt räkneexempel har vi räknat med ett belopp på 5 000 kronor (varav 3 000 kr nyttjat), en löptid på 2 månader och en nominell årsränta på 39 %. Vi har räknat med en uppläggningsavgift på 495 kr och en aviavgift på 39 kr.

Typ av lånLånebelopp/kreditgränsNyttjat av lånet/kreditenRäntekostnadTotalkostnad
Snabblån5 000 kr3 000 kr244 kr3 817 kr*
Kontokredit5 000 kr3 000 kr146 kr3 719 kr

*Om du har kvar 2 000 kronor av lånet kan du använda detta för att betala av lånet. Däremot betalar du ränta på totala lånebeloppet, därav blir kontokrediten 98 kronor billigare på totalen.

Hur du tar ett smslån på kvällen

 • Du väljer en långivare med direktutbetalning.
 • Du ansöker om lånet hos långivare. Fyll i lånebelopp, löptid, personuppgifter.
 • Du signerar din ansökan digitalt med BankID.
 • Långivaren tar en kreditupplysning på dig och gör en kreditprövning.
 • Långivaren beviljar eller nekar låneansökan.
 • Du signerar låneavtalet digitalt.
 • Du få lånet utbetalt.

Vanliga frågor och svar

Blir det dyrare att låna på kvällstid?

Ja, det kan bli dyrare att låna på kvällen. Detta då det bara är snabblån som erbjuder kvällsutbetalningar. Om du väntar till dagen efter och tar ett privatlån istället kan du få ett billigare lån. Däremot är det ingen skillnad på räntan eller kostnaden av ett snabblån oavsett om du tar det på kvällen eller mitt på dagen.

Kan man få ett lån på kvällen även fast det är helg?

Ja, du kan få lånet utbetalt på kvällen även fast det är helgdag. Flera långivare erbjuder utbetalningar alla årets 365 dagar. Du behöver hitta en långivare som erbjuder helglån, samt ha samma bank för att få lånet till ditt bankkonto även på lördagar och söndagar.

Finns det P2P-lån med kvällsutbetalning?

Nej, det finns inga P2P-lån med utbetalning på kvällen. Person-till-person-lån såsom LoanStep (som ägs av SaveLend) erbjuder utbetalningar samma dag, däremot erbjuds inte dygnet runt-utbetalningar. Du måste vänta till nästkommande bankdag för att få lånet utbetalt om du ansöker på kvällen.

Finns det pantlån man kan få på kvällen?

Nej, pantbanker har stängt på kvällen. Pantbankerna (t.ex. Sefina Pantbank eller Pantbanken) har öppet mellan 10:00-18:00. Lokala pantbanker kan ha andra öppettider, men generellt stänger de vid 18:00.

Påverkar långivarens öppettider mitt kvällslån?

Både ja och nej, ifall du ansöker om ett lån med automatisk handläggning påverkar långivarens öppettider inte dig. Ansöker du om ett lån hos en långivare med manuell handläggning kan öppettiderna påverka när du får lånet utbetalt. Du bör välja en långivare med ett automatiskt system för att bevilja lån för att få lånet direkt.

Räkneexempel på SMS-lån på kväll

Lånebelopp10 000 kr
Nominell ränta39 %
Löptid2 månader
Uppläggningsavgift395 kr
Aviavgift39 kr
Totalkostnad10 961 kr
Effektiv ränta111,77 %
Ränta488 kr
Avgifter473 kr

Senast uppdaterad: 24 april, 2023