Lån med direkt utbetalning till Nordea

När du behöver låna pengar och vill ha pengarna direkt på ditt Nordea-konto kan det vara svårt att veta vilken långivare som är rätt för dig.

Vi på Lånoo har jämfört alla direktlån till Nordea.

Topplista: Bästa lånen med direkt utbetalning till Nordea

Risker med direktlån till Nordea

Att ta lån ska alltid vara en sista utväg och bara om det verkligen är nödvändigt. Tänk på att det kan vara svårt att betala tillbaka ett lån om du inte har en tillräckligt hög inkomst eller om du har andra skulder att betala. Innan du tar ett lån, se till att du har en plan för hur du ska betala tillbaka det.I

Innan du tar ett snabblån är det viktigt att känna till riskerna. Många av de som tar ett SMS-lån får återbetalningsproblem och riskerar att hamna hos Kronofogden. Till följd av detta kan du få en betalningsanmärkning, och en svårare ekonomisk situation än du har i dagsläget. Får du en betalningsanmärkning får du inte bara svårt att få ett nytt lån, utan även svårt att teckna bland annat abonnemang och bli beviljad en hyreslägenhet.

Betalningsanmärkningen syns i din kreditupplysning i 3 år från den dagen du fick betalningsanmärkningen. Det är därför viktigt att du betalar av lånet i enlighet med avtalet. Får du betalningsproblem, kontakta långivaren direkt. Ofta går det bra att lägga upp en avbetalningsplan tillsammans.

Lån med direkt utbetalning utan UC till Nordea

Genom att ansöka om ett lån utan UC kan du få ett lån trots låg kreditvärdighet, och undvika att påverka din kreditvärdighet hos UC (UC-score) negativt. I de flesta fall syns inte ditt snabblån hos UC, vilket kan vara positivt om du ska ansöka om ett större lån (privatlån, billån eller bolån).

Det finns flera långivare som erbjuder lån med direktutbetalning till Nordea utan UC. Bland annat erbjuder Ferratum, Saldo och Northmill Bank lån utan UC.

Direktlån till Nordea 24/7

Lån med helgutbetalning till Nordea

Hos Ferratum, Lumify, Mobillån och Klara Lån kan du få lånet utbetalt på helgen till Nordea. Detta då de erbjuder automatisk handläggning, som beviljar dig automatiskt ifall du uppnår kraven.

Lån med direktutbetalning på kvällen till Nordea

Hos Ferratum, Lumify, Mobillån och Klara Lån kan du få lånet utbetalt på kvällen till Nordea. Oavsett om du ansöker innan eller efter öppettider kommer din ansökan handläggas direkt och, så länge du uppnår kraven, blir du beviljad direkt.

Lån med direkt utbetalning på natten till Nordea

Hos Ferratum, Lumify, Mobillån och Klara Lån kan du få lånet utbetalt även nattetid. Du får svar direkt efter din ansökan (eller inom 1 minut) och kan få pengarna till ditt Nordea-konto inom ett par minuter. För vissa långivare kan det dröja i upp till 1-2 timmar att få pengarna på bankkontot, men oftast brukar pengarna komma snabbare än så.

Kan man få lånet direkt till Nordea med betalningsanmärkningar?

Ja, du kan få lån direkt till Nordea med betalningsanmärkningar. Du behöver däremot ha ett bättre resultat på din KALP-kalkyl (Kvar Att Leva På) för att bli beviljad ett lån. Kalkylen baseras på din inkomst minus dina utgifter, inklusive lånekostnader för det lånet du ansökt om. Om resultatet visar sig vara positivt, har du goda möjligheter att bli beviljad lån.

När det gäller betalningsanmärkningar har de flesta kreditgivare en fastställd gräns för antalet accepterade anmärkningar. Den högsta gränsen är 10 betalningsanmärkningar. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att det finns skillnader mellan olika typer av betalningsanmärkningar. Allmänna mål, såsom obetalda skatteskulder och parkeringsböter, är mindre problematiska för kreditgivaren än enskilda mål, såsom obetalda räkningar eller lån. Enskilda anmärkningar ses som en högre risk för kreditgivaren, då de indikerar att du har haft problem med återbetalning till privata bolag.

Utöver antalet och typen av betalningsanmärkningar kan kreditgivaren också ställa krav på hur lång tid som ska ha passerat sedan din senaste anmärkning. Vissa långivare kräver att din senaste betalningsanmärkning är minst 6 månader gammal.

Tänk på detta innan du ansöker om lånet

Säkerställ att långivaren erbjuder automatisk handläggning

Med automatisk handläggning har långivaren möjlighet att bevilja lån, oavsett vilken tid på dygnet. Automatisk handläggning innebär att ett system kontrollerar din låneansökan och tar beslutet utifrån om du uppnår kraven eller ej. På så sätt kan du vara säker på att du får lånet utbetalt direkt, och slipper invänta en handläggare som manuellt ska gå igenom din ansökan.

Din ansökan måste vara korrekt

För att få lånet direkt måste din ansökan vara korrekt. Det är därför viktigt att du dubbelkollar att allt stämmer och att du också uppfyller alla krav som långivaren ställer. Använder långivaren ett automatiskt system (automatisk handläggning) kommer de kontrollera dina uppgifter mot din kreditupplysning. I kreditupplysningen framgår bland annat din inkomst, befintliga skulder och eventuella betalningsanmärkningar.

Ansök om lånet tidigt på dagen

Om din långivare inte har utbetalningar dygnet runt är det viktigt att du skickar in din ansökan när de har öppet. Exakt vilka tider som gäller kan variera men många långivare anger tydligt hur tidigt man behöver få in ansökan för att du ska få pengarna på en gång. Ett tips från oss på Lånoo är att ansöka under förmiddagen vilket oftast är säkert kort för att få pengarna snabbt.

Använd BankID

För att du ska kunna få en direkt utbetalning till Nordea måste du ansöka om lånet med BankID. Om du inte använder BankID måste långivaren legitimera dig på annat sätt, till exempel genom ett telefonsamtal, kopia av ID-handling (pass, körkort, ID-kort eller annan giltig ID-handling) eller en fysisk signatur som sedan skickas in. Detta lägger på en hel del tid på ansökningsprocessen.

Krav för lån direkt till Nordea

För att kunna ta ett sms lån med direkt utbetalning till Nordea behöver du uppfylla vissa grundkrav:

  • Du måste vara minst 18 år gammal.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
  • Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden.

Det kan finnas ytterligare krav på dig som låntagare och det är därför viktigt att du tittar på vilka krav som låneföretaget ställer innan du skickar in en ansökan. En del låneföretag kan till exempel kräva att du är över 20 år. Andra långivare kan ha krav på din inkomst och det är vanligt att din inkomst bör vara på minst 120 000 kr i årsinkomst.

Fördelar vid lån med direktutbetalning till Nordea

  • Du får pengarna snabbt till ditt Nordea-konto.
  • Du kan använda pengarna direkt till det du behöver dem till.

Nackdelar med snabblån direkt till Nordea-kontot

  • Högre ränta och avgifter än traditionella banklån.
  • Kortare återbetalningstid, vilket kan göra det svårare att betala tillbaka lånet.
  • Risk för betalningsanmärkning om du inte är noggrann med att betala tillbaka lånet i tid.

Ta inte ett lån i onödan

Att ta lån ska alltid vara en sista utväg och bara om det verkligen är nödvändigt. Tänk på att det kan vara svårt att betala tillbaka ett lån om du inte har en tillräckligt hög inkomst eller om du har andra skulder att betala. Innan du tar ett lån, se till att du har en plan för hur du ska betala tillbaka det.

Räkneexempel för ett direktlån till Nordea

Lånebelopp10 000 kr
Nominell ränta39 %
Löptid2 månader
Uppläggningsavgift395 kr
Aviavgift39 kr
Totalkostnad10 961 kr
Effektiv ränta111,77 %
Ränta488 kr
Avgifter473 kr

Hur snabbt betalas mitt lån ut till Nordea?

Exakt hur snabbt pengarna betalas ut beror på låneföretaget. Det finns långivare som betalar ut pengarna direkt, medan andra långivare dröjer i ett par timmar innan pengarna finns på ditt konto.

Kan jag ansöka utanför långivarens öppettider?

Du kan alltid ansöka om ett lån oavsett tid men det är inte säkert att långivaren går igenom din ansökan utanför öppettider. Om du vill ha lånet direkt bör du säkerställa att långivaren har automatisk handläggning.

Kan jag få ett privatlån utbetalt direkt till mitt Nordea-konto?

Nej, du kan inte få ett privatlån utbetalt direkt till Nordea. Med det sagt är snabblån ofta en typ av privatlån, och dessa kan betalas ut direkt. Den största summan du kan låna med snabblån är 70 000 kronor.

Senast uppdaterad: 17 mars, 2023