Lån med direkt utbetalning till Swedbank

Ibland behöver man akut pengar, ofta handlar det om en oväntad utgift där man snabbt behöver lite extra på kontot. Med ett lån med direkt utbetalning till Swedbank kan du få pengarna till ditt Swedbank-konto direkt.

Vi på Lånoo har jämfört alla direktlån till Swedbank.

Jämför lån med direkt utbetalning till Swedbank

Risker med direkta lån till Swedbank

Det finns en risk med att kunna få pengarna direkt efter låneansökan. Det kan vara så att man ansöker om lånet på impuls, och inte riktigt tänkt igenom vad ett lån faktiskt innebär. Att låna pengar kostar pengar, och lånet ska betalas tillbaka.

Snabblån med direktutbetalning har en löptid på 30-90 dagar, och generellt en hög ränta (med dyra avgifter). Därför är det viktigt att du tänker dig för innan du tar ett snabblån.

Lån med direkt utbetalning utan UC till Swedbank

Det finns flera långivare som erbjuder lån utan UC med direktutbetalning till Swedbank. Det finns flera fördelar med att undvika en UC-upplysning. Bland annat påverkar din låneansökan ditt UC-score (kreditvärdighet hos UC), vilket en kreditupplysning genom UC annars gör. I vissa fall syns inte heller ditt lån hos UC, då de olika kreditupplysningsföretagen inte delar med sig av sin information sinsemellan.

Du kan ta ett lån utan UC hos bland annat Ferratum, Saldo och Northmill Bank.

Direktlån till Swedbank 24/7

Lån med helgutbetalning till Swedbank

Ferratum, Lumify, Mobillån och Klara Lån erbjuder helgutbetalning till Swedbank genom deras automatiska handläggning, vilket ger dig omedelbar godkännande om du uppfyller deras krav.

Lån med direktutbetalning på kvällen till Swedbank

Ferratum, Lumify, Mobillån och Klara Lån ger dig möjlighet att få ditt lån utbetalt till ditt Swedbank-konto under kvällstid. Din ansökan hanteras direkt, oavsett om du ansöker före eller efter öppettider, och så länge du uppfyller deras krav, godkänns din ansökan.

Lån med direkt utbetalning på natten till Swedbank

Ferratum, Lumify, Mobillån och Klara Lån erbjuder lån under natten. Du får direkt svar på din ansökan, vanligtvis inom någon minut, och kan få pengarna till ditt Swedbank-konto direkt. I vissa fall kan det ta upp till 1-2 timmar för pengarna att komma in på ditt bankkonto, men vanligtvis sker utbetalningen snabbare än så.

Krav för lån direkt till Swedbank

För att få ett lån i Sverige måste du uppfylla de lagstadgade kraven som finns.

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Du ska inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige.
 • Du måste ha ett svenskt personnummer.

Utöver grundkraven tillkommer andra krav. Dessa är vanligtvis följande:

 • Inkomstkrav: Vanligtvis måste du tjäna över 120 000 kronor per år för att bli beviljad ett lån.
 • Betalningsanmärkningar: Vissa långivare godkänner inte att du har betalningsanmärkningar.
 • Högre ålderkrav: Vissa långivare har krav på 20-21 år
 • Övre åldersgräns: Många långivare lånar inte ut pengar till personer över 70-75 år.

Kan man få lånet direkt till Swedbank trots betalningsanmärkningar?

Ja, du kan få ett direktlån till Swedbank med betalningsanmärkningar. Det ställs däremot högre krav på din KALP-kalkyl. KALP står för Kvar Att Leva På och är en kalkyl alla långivare gör innan de beviljar ett lån. KALP-kalkylen räknar din inkomst minus dina utgifter, inklusive kostnaden för det lån du ansökt om. Ifall resultatet är positivt kan du generellt sett bli beviljad lån.

De flesta långivare har en gräns på hur många betalningsanmärkningar som godkänns, där den högsta gränsen ligger på 10 betalningsanmärkningar. Det är även skillnad på betalningsanmärkningar, där det finns både allmänna mål (skatteskulder, parkeringsböter) och enskilda mål (obetalda räkningar, obetalda lån). Enskilda mål ses som en högre risk för långivaren, då du har en historik av att få återbetalningsproblem.

Förutom antalet och typen av betalningsanmärkningar kan det finnas krav på hur gamla din senaste betalningsanmärkning måste vara. Generellt vill långivaren att den senaste betalningsanmärkningen ska vara minst 6 månader gammal.

Fördelar vid lån med direktutbetalning till Swedbank

 • Snabb tillgång till pengar med direktutbetalning.
 • Använd pengarna till vad du vill – det finns inga begränsningar.

Nackdelarna med snabblån direkt till Swedbank-kontot

 • Högre räntor och avgifter än traditionella banklån.
 • Kortare återbetalningstid vilket kan göra det svårare att betala tillbaka lånet i tid.
 • Risk för betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka.

Så här går ansökan av lån med direktutbetalning till Swedbank till

Säkerställ att långivaren erbjuder automatisk handläggning

Det är viktigt att säkerställa att långivaren du väljer erbjuder automatisk handläggning. Med automatisk handläggning kan långivaren bevilja lån dygnet runt, vilket innebär att du kan få pengarna utbetalda direkt utan att behöva invänta en handläggare som manuellt granskar din ansökan.

Din ansökan måste vara korrekt

För att få lånet direkt är det också avgörande att din ansökan är korrekt. Kontrollera att allt stämmer och att du uppfyller alla krav som långivaren ställer. Om långivaren använder automatisk handläggning kommer dina uppgifter att kontrolleras mot din kreditupplysning, så se till att alla uppgifter är korrekta och uppdaterade.

Ansök om lånet tidigt på dagen

Om långivaren använder manuell handläggning är det viktigt att ansöka om lånet tidigt på dagen. Så att handläggaren hinner behandla ditt låneansökan innan dagen är slut. Se till att ansöka tidigt på morgonen eller förmiddagen för att säkerställa att du får lånet utbetalt samma dag.

Använd BankID

För att kunna få en direkt utbetalning till Swedbank måste du använda BankID vid ansökan. Om du inte använder BankID måste långivaren legitimera dig på annat sätt, vilket kan ta längre tid och försena utbetalningen.

Vilka långivare erbjuder direktutbetalning till Swedbank?

 • Ferratum
 • Lumify
 • Klara Lån
 • Monara
 • SMSPengar
 • Saldo
 • Tryggkredit
 • Mobillån
 • Snabbfinans
 • Säkerfinans

Räkneexempel för direktlån till Swedbank

Lånebelopp10 000 kr
Nominell ränta39 %
Löptid2 månader
Uppläggningsavgift395 kr
Aviavgift39 kr
Totalkostnad10 961 kr
Effektiv ränta111,77 %
Ränta488 kr
Avgifter473 kr

Kan jag få ett privatlån utbetalt direkt till mitt Swedbank-konto?

Nej, privatlån kan du inte få direkt utbetalt. Du kan däremot ansöka om ett snabblån upp till 70 000 kronor som du kan få direkt utbetalt till ditt bankkonto.

Hur snabbt betalas mitt lån ut till Swedbank?

Om långivaren använder Swedbank får du pengarna strax efter din ansökan blivit godkänd. I andra fall kommer det att bero på när du skickat in din ansökan, vissa erbjuder svar och utbetalning direkt genom automatiskt handläggning.

Kan jag ansöka om lån utanför långivarens öppettider?

Ja, du kan ansöka utanför öppettiderna. Om långivaren automatiskt granskar lånen kan du få pengarna direkt. Gör de inte det kan du få vänta till senare samma dag eller nästkommande bankdag för besked. Försök ansöka så tidigt som möjligt under långivarens öppettider för snabbast möjliga utbetalning.

Senast uppdaterad: 17 mars, 2023