Lån med Trustly

Att låna pengar med Trustly gör att du kan få tillgång till pengarna direkt. Trustly gör det möjligt att få åtkomst till pengarna, även fast du och långivaren inte har samma bank – dygnet runt, alla dagar på året.

Vi på Lånoo har analyserat och jämfört 20 Trustly-lån utifrån deras räntor, avgifter, villkor, krav, utbetalningshastighet och kundnöjdhet.

Risker med akutlån

Att få lånet utbetalt direkt är något som kan rädda en nödsituation. Det är dock samtidigt en risk att ta ett lån med snabb utbetalning. Detta då du kan låna på impuls, och inte tänka igenom det beslut du faktiskt tar.

De lån som betalas ut direkt är snabblån. Snabblån är oftast högkostnadskrediter, vilket innebär att de har en väldigt hög effektiv ränta. En högkostnadskredit är ett lån eller kredit med en effektiv ränta över 30 procentenheter högre än referensräntan.

Tänk igenom ditt beslut innan du tar ett lån via Trustly. Detta då det är vanligt man får återbetalningsproblem och få en betalningsanmärkning. Låna aldrig pengar för att betala av befintliga skulder, detta fenomen kallas skuldfällan och leder bara till allt högre räntor.

Vad är ett lån med Trustly?

Ett lån med Trustly innebär att långivaren använder Trustly för att betala ut ditt lån. Ett lån med Trustly gör det möjligt att få en utbetalning direkt till ditt bankkonto, oavsett om du har en annan bank än din långivare.

Lån med Trustly utan UC

Det går att ta ett lån med Trustly utan UC. Det finns flera Det finns flera långivare som erbjuder detta. Dessa långivare använder ett annat kreditupplysningsföretag än UC (t.ex. Creditsafe, Bisnode eller Safenode).

Låna utan UC

 • Låna pengar utan UC-kreditupplysning
 • Trustly-lån med Creditsafe
 • Trustly-lån med Bisnode
 • Trustly-lån med Safenode

SMS-lån med Trustly utan krav

Det finns inga långivare helt utan krav. Men det finns Trustly-lån med låga krav.

En långivare som har låga krav är Northmill Bank:

 • Godkänner betalningsanmärkningar
 • Har inget inkomstkrav
 • Godkänner dig som är arbetslös

Northmill har även 0 kronor i uppläggningsavgift och aviavgift. Vilket gör det till ett bra alternativ för dig som vill ha pengarna snabbt.

Tänk på: För att du ska bli beviljad ett lån måste långivaren se dig som kreditvärdig. Långivare har hårda krav på sig att enbart bevilja personer som kan betala tillbaka lånet. Resultatet på din KALP-kalkyl och din kreditvärdighet kommer därför vara avgörande för om du blir beviljad eller ej.

Snabblån med Trustly trots betalningsanmärkningar

Det går att ta ett lån med Trustly trots betalningsanmärkningar. Långivaren kan dock ha ett maxantal för antalet anmärkningar du har. Den långivare med mest generösa krav har ett maxtak på 10 betalningsanmärkningar.

Långivare kollar även på hur länge sedan det var du fick din senaste anmärkning. Om din senaste betalningsanmärkning är äldre än 6 månader går det oftast bra att ta ett lån.

Mikrolån med Trustly med helgutbetalning

Du kan ta lån med Trustly under helgen om långivaren erbjuder automatisk handläggning. Med automatisk handläggning går det även att få utbetalning dygnet runt (24/7), oavsett om det är söndag eller måndag.

Kontokredit med Trustly

Allt fler långivare går över till att erbjuda kontokrediter. Kontokredit används därför synonymt med snabblån, då de betalas ut snabbt och generellt har samma typ av räntenivå. Fördelen med att ta en kontokredit är att du blir beviljad en viss kreditgräns, och kan göra uttag på denna kredit löpande. Du betalar då enbart ränta på den del av krediten du faktiskt nyttjar.

Tänk på: Detta kan låta bra, men tänk på att uttagen ofta kan vara dyra. Ofta hamnar kostnaden på flera hundra kronor per uttag, då långivaren tar en fast avgift eller en procentuell del av uttaget i uttagsavgift. Ta hellre få men större uttag för att undvika att betala för mycket i uttagsavgifter.

Vad man bör tänka på innan man tar ett lån med Trustly

Jämför lånets effektiva ränta

Effektiv ränta inkluderar lånets nominella ränta och eventuella avgifter. Den effektiva räntan visar vad totalkostnaden kommer bli för ditt lån. På detta sätt kan du se vilken långivare som faktiskt erbjuder bäst erbjudande.

Undvik onödiga avgifter

Du kan hos en del långivare undvika uppläggningsavgiften, som är en typ av startavgift. I vissa fall kan du slippa den månatliga aviavgiften. Du får då ned både den effektiva räntan och din månadskostnad.

Tänk på: För mindre lån står uppläggningsavgiften och aviavgifterna ofta för en stor del av lånets totalkostnad. En högre nominell ränta fast med lägre avgifter kan vara billigare än ett lån med lägre nominell ränta och höga avgifter.

Ta inte ett lån i onödan

Om du inte akut behöver pengar är det inte en bra idé att ta ett lån. Lån leder till onödiga kostnader och kan påverka din ekonomi negativt, så du bör endast ta lån vid akuta situationer. Du bör undvika impuls- eller konsumtionslån. Kan du istället spara ihop pengarna själv är detta en bättre lösning.

Undvik skuldfällan

Skuldfällan är när du tar ett nytt lån för att betala av ett befintligt lån. Det leder oftast till att du betalar allt högre räntor. När räntekostnaderna blir för höga, kommer skulderna gå vidare till inkasso. Ifall du inte betalar då hamnar de hos Kronofogden. När de hamnar hos Kronofogden riskerar du att få en betalningsanmärkning.

Tips: Se ifall du kan samla dina lån istället till en lägre ränta. På så sätt kan du amortera mer av din skuld varje månad. Dessa lån kallas hopbakslån, omstartslån eller samlingslån.

Krav för att få lån med Trustly

För att du ska få ett lån med Trustly måste du först uppfylla några grundkrav. Dessa gäller hos alla långivare och är oberoende av lånets storlek eller löptid.

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du måste ha ett svenskt personnummer.
 • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Utöver dessa grundkrav så har alla långivare egna krav. Det kan vara ett högre ålderskrav, ett inkomstkrav eller att du inte får ha några betalningsanmärkningar.

Du måste även ha BankID för att använda Trustly.

Fördelar med lån med Trustly

 • Få pengarna snabbt, oftast direkt.
 • Använd pengarna till vad du vill.

Nackdelar med lån med Trustly

 • Hög risk att få en betalningsanmärkning.
 • Ofta dyra lån med hög effektiv ränta.

Tips på hur du får pengarna snabbt genom Trustly

Ha bankkonto hos en av de större svenska bankerna

Du kan enbart få direktutbetalning med Trustly ifall du har en bank som samarbetar med Trustly. Trustly har idag samarbeten med alla stora svenska banker (SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea och Danske Bank)

Följande mindre banker är även kopplade till Trustly:

 • Länsförsäkringar Bank
 • ICA Banken
 • Sparbanken/Sparbanken Syd
 • Forex Bank
 • Skandiabanken

Om din bank inte har ett samarbete med Trustly tar det ca 1-2 bankdagar innan du får pengarna till ditt bankkonto.

Lån du kan få direkt till din bank

Skicka in din ansökan tidigt

För att då din låneansökan behandlad tidigt bör du skicka in din ansökan så tidigt som möjligt. Detta då en handläggare måste hinna gå igenom din ansökan inom långivarens öppettider. Eventuell komplettering kan även fördröja beviljandeprocessen.

Alternativ: Använd en långivare med automatisk handläggning

Idag finns det många långivare med automatisk handläggning. Detta gör att du kan få din låneansökan beviljad även utanför långivarens öppettider. På detta sätt kan du får direktutbetalningar oavsett veckodag eller timmar på dygnet du ansöker.

Vad är Trustly?

Trustly är en tjänsteleverantör som används av e-handelsbolag, finansiella tjänster och resebolag för att ta emot och göra utbetalningar direkt. Trustly används av bland annat Avanza, Ferratum, Nordnet och Wizz Air. Trustly drivs av Trustly Group AB.

För dig som konsument gör detta betalningarna snabbare, och du kan få lånet utbetalt direkt.

Bild på Trustlys hemsida. Bild hämtad 19:e mars 2023.

Så ansöker du om ett Trustly-lån

 • Välj en långivare
 • Ange lånebelopp och löptid
 • Fyll i dina personuppgifter
 • Signera med BankID
 • Få svar på din låneansökan
 • Signera låneavtalet
 • Få lånet utbetalt direkt till ditt bankkonto via Trustly

Räkneexempel på ett lån med Trustly

Lånebelopp10 000 kr
Nominell ränta39 %
Löptid2 månader
Uppläggningsavgift395 kr
Aviavgift39 kr
Totalkostnad10 961 kr
Effektiv ränta111,77 %
Ränta488 kr
Avgifter473 kr

Hur mycket kan man låna med ett Trustly-lån?

Du kan låna mellan 1 000-70 000 kronor med Trustly. Tänk på att inte ta ett större lån än vad du behöver. Du betalar ränta på hela lånebeloppet, och ska betala tillbaka lånet i sin helhet.

Hur många långivare använder Trustly?

Det finns 14 långivare som använder Trustly i dagsläget.

Finns det P2P-lån med Trustly?

Nej, det finns i dagsläget inget peer-to-peer-lån som använder Trustly.

Finns det privatlån med Trustly?

Nej, det finns inga privatlån med Trustly.

Senast uppdaterad: 19 mars, 2023