Lån med Zimpler

Zimpler möjliggör för snabba utbetalningar mellan olika banker. Om du vill ha ditt lån utbetalt direkt trots att långivaren har en annan bank än dig är ett lån med Zimpler ett bra alternativ.

Vi på Lånoo har jämfört alla Zimpler-lån.

Risker med lån med Zimpler

Lån med snabba utbetalningar kan vara riskabla då de kan tas på impuls och du får direkt tillgång till pengarna. Risken med ett lån med Zimpler är att du tar ett lån du inte har råd att betala tillbaka. Detta kan leda till återbetalningsproblem, med tillhörande kostnader såsom dröjsmålsränta och inkassoavgift.

Om du inte betalar inkassokravet skickas ärendet vidare till Kronofogden. Då får du ett betalningsföreläggande. Om du inte betalar in skulden då, eller motstrider föreläggandet kommer du få en betalningsanmärkning. Denna syns i din kreditupplysning i upp till 3 år, och kan göra det svårare att bli beviljad hyreskontrakt, lån och abonnemang.

Vad är ett lån med Zimpler?

Ett lån med Zimpler är ett lån där långivaren använder tjänsten Zimpler för att betala ut lånet. Lån med Zimpler möjliggör för utbetalningar dygnet runt, veckans alla dagar.

Just nu är följande banker kopplade till Zimpler:

 • Nordea
 • Swedbank
 • Sparbanken
 • Handelsbanken
 • SEB
 • Länsförsäkringar

Se även: Lån du kan få med direktutbetalning

 • Direktlån med Trustly
 • SMS lån med svar direkt
 • Snabblån med helgutbetalning
 • Lån med utbetalning kväll

Att tänka på innan man tar ett lån med Zimpler

Kontrollera räntan

Räntan är det som påverkar kostnaden för ditt lån, men det finns två olika räntor att hålla reda på. Den effektiva räntan innehåller både räntan på lånet (nominell ränta) och eventuella avgifter. Den effektiva räntan visar totalkostnaden för ditt lån.

Jämför avgifterna

En sak som lätt kan höja den effektiva räntan är höga avgifter på lånet. Du kan ibland undvika vissa avgifter som till exempel uppläggningsavgiften genom att välja en långivare utan uppläggningsavgift.

Ta inte ett impulslån

Ett impulslån är lån som du tar på ren impuls, ofta för att konsumera något. Ett lån innebär kostnader och påverkar din ekonomi, ta därför endast lån när det är akut eller när det gäller något viktigt.

Undvik skuldfällan

Du bör inte ta ett nytt lån för att betala av ett annat. Det är det första steget in i en så kallad skuldfälla. Det kan leda till långsiktiga ekonomiska problem och det är ofta svårt att ta sig ut ur en skuldfälla.

Grundkrav för lån med Zimpler

Alla lån har grundkrav på dig som långivare. Dessa grundkrav gäller för alla lån i Sverige:

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Du måste ha ett svenskt personnummer.
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige.
 • Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden.

Långivare kan även ha egna krav. Vanligast är ett inkomstkrav, ofta på 100 000-120 000 i årsinkomst. I vissa fall tillämpas ett högre ålderskrav. 

Fördelar med snabblån med Zimpler

Låna snabbare

Om långivaren har automatisk handläggning kan du få svar direkt på skärmen och omedelbara utbetalningar via Zimpler om du använder en av de större bankerna. I annat fall får du pengarna senast nästkommande bankdag.

Nackdelar med SMS-lån med Zimpler

Det kan bli dyrt

Lån med Zimpler kan komma med en hög effektiv ränta. Det är inte heller ovanligt att dessa lån är så kallade högkostnadskrediter, lån som har en nominell ränta som är 30% högre än Riksbankens referensränta.

Dessa lån leder ofta till återbetalningsproblem och i värsta fall skulder hos Kronofogden. Detta kan i sin tur leda till en betalningsanmärkning.

3 tips för att säkerställa snabba utbetalningar med Zimpler

Att du har bankkonto hos en av följande banker

Det är viktigt att du använder en av dessa banker för att du ska få en direktutbetalning med Zimpler:

 • Nordea
 • SEB
 • Swedbank
 • Handelsbanken
 • Länsförsäkringar

Lån du kan få utbetalt direkt till ditt bankkonto

Att du använder BankID

För att långivaren ska få dina uppgifter bekräftade är det viktigt att du använder BankID för att signera din ansökan. Gör du inte det måste du vanligtvis komplettera dina uppgifter, antigen manuellt eller digitalt genom tjänster såsom Instantor eller Kreditz.

Att långivaren använder automatisk handläggning

För att få pengarna utbetalt snabbt bör långivaren tillämpa automatisk handläggning av låneansökan. Om långivaren använder manuell handläggning kommer du inte kunna få pengarna direkt. Inom långivarens öppettider kan du däremot få lånet beviljat och utbetalt inom 1-2 timmar.

Räkneexempel för Zimpler-lån

Lånebelopp10 000 kr
Nominell ränta39 %
Löptid2 månader
Uppläggningsavgift395 kr
Aviavgift39 kr
Totalkostnad10 961 kr
Effektiv ränta111,77 %
Ränta488 kr
Avgifter473 kr

Hur mycket kan jag låna med Zimpler?

Ett lån med Zimpler sträcker sig från 1 000-50 000 kronor. Större lån hanteras inte av Zimpler, då hastigheten på utbetalningen inte är lika viktig för låntagare av större lån.

Vilka långivare erbjuder lån med Zimpler?

Följande tre långivare erbjuder lån med Zimpler: Credifi, Lumify och Fairlo.

Måste jag ha ett mobilt BankID för lån med Zimpler?

Ja, du måste ha ett mobilt BankID för att kunna använda Zimpler.

Kan jag låna med Zimpler under helgen?

Ja, du kan låna med Zimpler även under helg. Säkerställ att långivaren har automatisk handläggning så att du kan få utbetalning utanför deras öppettider.

Är jag garanterad en direktutbetalning när jag använder Zimpler?

Nej, du är inte garanterad direktutbetalning enbart på grund av att långivaren använder Zimpler. Däremot är det vanligt att långivare som har Zimpler erbjuder direkta utbetalningar. Kontrollera detta ifall utbetalningstiden är viktig för dig.

Kan jag ta lån med Zimpler trots betalningsanmärkningar?

Nej, du kan inte ta ett Zimpler lån med betalningsanmärkningar.

Kostar det extra med Zimpler?

Nej, för dig som låntagare kostar det generellt inte extra att få lånet utbetalt genom Zimpler. Långivaren betalar en avgift mellan 9-49 kronor för varje utbetalning, denna kostnad är ofta inbakad i uppläggningsavgiften för lånet.

Bild på Zimplers hemsida

Senast uppdaterad: 19 mars, 2023