Lån med låga krav – SMS lån utan höga krav

Lån med låga krav är bra för den som vill ha ett enkelt lån men som inte uppfyller de annars höga kraven. Vi hjälper dig att hitta ett bra lån som passar för din situation och ekonomi.

Jämför långivare med låga krav

Sidan innehåller annonser.

Vad är ett lån utan höga krav?

Lån med låga krav är ett utmärkt alternativ när du behöver pengar snabbt, men inte uppfyller de vanliga kraven för ett lån. Det är inte ovanligt då lånekraven är väldigt höga i många fall, du måste ha en ganska felfri ekonomi och gärna en hög lön.

Med låga krav kan man mena lite olika saker men det handlar framförallt om lån utan inkomstkrav eller med låg inkomst, där betalningsanmärkningar godkänns och där det är okej om du inte har en fast anställning.

Grundkrav för snabblån

Kraven hos respektive långivare varierar, men det finns grundkrav för att få ta ett lån i Sverige. Dessa är:

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
  • Du ska ha ett svenskt personnummer.
  • Du ska inte ha någon aktiv skuld hos Kronofogden.

Det här är som sagt bara grundkraven.

En del långivare ställer krav på en högre ålder eller ett inkomstkrav. För ett lån med låga krav kan det gälla ett väldigt lågt inkomstkrav, vissa långivare har inte något inkomstkrav alls.

Att tänka på när du ska ta ett lån med låga krav

Innan du tar ett lån utan höga krav finns det en del saker du bör tänka på. Det handlar framförallt om hur du undviker onödigt dyra lån, att få problem med din kreditupplysning och liknande.

Här följer därför en enkel lista med ett par saker du bör tänka på innan du väljer en långivare och tar ett lån. Då kan du få ditt lån lite snabbare utan med mindre bekymmer.

Undvik onödigt höga räntor och avgifter

Bland det första du bör titta på när du jämför olika låneföretag är deras räntor. Den kan skilja sig väldigt mycket mellan olika långivare och det kan leda till att du tar ett onödigt dyrt lån om du inte är vaksam. Titta efter det lån som ger dig den allra lägsta effektiva räntan, då blir den totala kostnaden för lånet lägre.

Det går ofta att hitta långivare som inte har vissa avgifter som andra har. Det finns till exempel uppläggningsavgiften, en form av startkostnad för lånet. Den kan ligga på upp till 895 kronor och bara genom att slippa den blir lånet redan billigare. Detta kostnad räknas med i den effektiva räntan, som är det du främst bör jämföra.

Ta ett lån med låga krav utan UC

När du ska ta ett lån så kommer långivaren alltid att utföra en kreditupplysning, det här är enligt lag och går inte att undvika. Har du för många upplysningar under kort tid via UC kan det påverka dina chanser att få lån hos storbankerna, det påverkar nämligen din kreditvärdighet.

Motverka det här genom att istället ta ett snabblån utan UC, dessa utförs genom företag som Creditsafe eller Bisnode. Då kommer dina kreditupplysningar inte att registreras hos UC och du kan enklare få ett lån.

Så får du ditt lån med låga krav snabbt

Ofta när man tar ett lån är man i behov av att få pengarna så snabbt som möjligt. Snabblån går ofta att få samma dag eller senast dagen därpå, men det finns ett par saker att tänka på. Det kanske viktigaste är att din långivare utan höga krav ska uttryckligen erbjuda snabba lån, gärna med möjlighet till direktutbetalning till flera olika banker. Är det ett större privatlån du tittar på så kommer du troligtvis ändå behöva vänta ett par dagar.

Använd BankID

Till att börja med bör du ta lånet med BankID, då kan du få lånet godkänt samma dag. Använder du inte ditt BankID så måste du istället vänta på att få hem papper från långivaren, som sedan ska skrivas på och skickas in.

Skicka in din ansökan tidigt

Det är också viktigt att du skickar in din ansökan så tidigt som möjligt, gärna på morgonen när långivaren precis öppnat. Om din ansökan blir godkänd under förmiddagen får du dina pengar troligtvis ett par timmar senare.

Ha gärna samma bank som långivaren

Sedan är det också viktigt att du har samma bank som långivaren. Då kan du få din utbetalning direkt när du får ditt lån godkänt. Har du inte samma bank så måste du hålla koll på bankernas bryttider så att du verkligen kan få pengarna direkt.

Ta inte lån i onödan

Ett lån innebär alltid en kostnad då du ska betala tillbaka pengarna och räntan. Det bästa för din ekonomi är därför att undvika lån om det inte är nödvändigt. Det är också viktigt att du tittar på din ekonomi och att den faktiskt klarar av ett lån.

Ta inte heller ett nytt lån för att betala tillbaka ett annat, då riskerar du att fastna i en skuldfälla. Undantaget är om du har flera lån och ska samla dessa genom ett samlingslån, då kan det vara bra för din ekonomi att ta ett nytt lån.

Lån med låga krav trots betalningsanmärkningar

Har du betalningsanmärkningar är det viktigt att du har en i övrigt stabil ekonomi. Antalet anmärkningar och hur länge sedan du fick dessa kan också komma att påverka. Den senaste anmärkningen bör vara minst 6 månader gammal. Det kan ändå vara svårt att få ett lån om du har anmärkningar, men med lån utan höga krav blir det lite enklare.

Frågor & svar om sms lån med låga krav

Senast uppdaterad: 21 maj, 2022