Lån utan BankID – Jämför sms lån utan e-legitimation

Om du vill ta ett enkelt lån utan BankID så finns det flera alternativ. Vi hjälper dig att hitta rätt låne för dig, med förmånliga villkor och räntor.

Jämför långivare som erbjuder sms lån utan BankID

Sidan innehåller annonser.

Kan man ta lån utan BankID?

Det går att ta ett snabblån utan att använda BankID. Utbudet på långivare blir dock smalare när du söker ett lån utan BankID. Det är däremot inte vanligt att man ansöker om lån utan e-legitimering, inte minst då det tar betydligt längre tid att få lånet.

Så verifierar du din identitet utan BankID

Det finns flera sätt att identifiera dig när du ska ta ett lån utan BankID och beroende på låneföretaget har du olika alternativ.

Verifiering per telefon

Identifiering via telefon är en smidig process om du inte vill använda BankID. Du börjar med att skicka in alla dina uppgifter i ansökan. Sedan ringer en handläggare upp dig och genomför en manuell verifiering av din identitet. I regel är telefon-identifiering enbart tillgängligt för mikrolån eller krediter med kortare löptid.

Skicka in en bild på din ID-handling

Det vanligaste är att du skickar in bild på en giltig ID-handling (id-kort, körkort eller pass). Du får däremot inte ett svar direkt när du gör din ansökan på detta sätt.

Bankdosa

Det finns också Instantor, med den tjänsten kan du identifiera dig genom din bank. Du kan använda din bankdosa och allt sköts genom din internetbank. Det fungerar bara hos vissa låneföretag och det är framförallt de stora bankerna som kan använda Instantor.

Varför låna pengar utan BankID?

Det finns flera anledningar till att man vill låna utan BankID. Ofta handlar det om att man inte har möjlighet att använda det, eller bara inte gillar att använda BankID. Exakta skäl kan bland annat vara:

  • Att man inte har BankID.
  • Man litar inte på BankID.
  • Ens bank erbjuder det inte.
  • Ens dator eller mobil är för gammal för att kunna använda mobilt BankID.

Fördelar med att låna pengar utan mobilt BankID

Huvudanledningen till att låna pengar utan BankID är att du inte har tillgång till det eller inte vill använda det. Genom att inte använda BankID slipper du det och får istället hem papper. Ofta finns det flera olika alternativ för att bekräfta dina uppgifter och få lånet.

Du får då också möjligheten att se över låneerbjudandet i lugn och ro där hemma. Du kan ta dig den tid du behöver och måste inte göra allt på en gång.

Nackdelar med att låna utan mobilt BankID

Genom att inte använda BankID så kommer hela processen att ta längre tid. Du måste ofta vänta på att papper ska komma hem, och sedan ska dessa skickas in också. Det kan därför ta dig ett par dagar eller någon vecka att få lånet. Det är alltså bäst att använda BankID om du behöver lånet snabbt.

Det är också enklare att låna med BankID, då går allting snabbt och du gör det direkt på din dator eller i mobilen. Att låna utan BankID innebär att du måste skriva under fysiska papper och skicka in dessa, så det blir en del pappersarbete. För den som föredrar det så kan det däremot vara en fördel.

Hur du lånar pengar utan BankID

Att låna pengar utan BankID är inte svårt men det tar lite längre tid. Det finns också en del saker du måste tänka på innan du ansöker om ett lån, oavsett om du ska använda BankID eller inte. Genom att göra rätt från första början kommer det att bli enklare för dig att få ett lån och du riskerar inte att landa med ett onödigt dyrt lån.

När du sedan tar ett lån utan BankID så finns det lite fler saker att tänka på. Du ska nu få lite goda tips och råd om hur det går till och vad du måste tänka på.

Jämför ränta på lån utan BankID

Innan du tar ett lån är det viktigt att du jämför olika långivare. Smslån och mikrolån kan bli väldigt dyra, men även vanliga privatlån kan i vissa fall ha en väldigt hög effektiv ränta. Jämför mellan olika låneföretag och titta framförallt på den effektiva räntan innan du skickar in en ansökan.

Jämför också andra avgifter på lån utan BankID

Den ränta du får på lånet är viktig då det avgör totalkostnaden för lånet, men även avgifterna kan vara väldigt viktiga. Uppläggningsavgiften kan till exempel vara väldigt hög, medan vissa långivare inte ens har en sådan avgift. Titta efter en långivare som har låga eller få avgifter när du jämför lån, då blir det mycket billigare för dig och ofta får du en lägre startkostnad för lånet.

Grundkrav för att få ett lån utan BankID

För att få ett lån måste du först uppfylla en mängd olika krav. Exakt vilka krav som ställs är upp till långivaren, men det finns ett par krav som alla långivare måste kräva av en låntagare. Dessa är:

  • Du måste vara minst 18 år gammal.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
  • Du ska vara fri från skulder hos Kronofogden.

Det kan som sagt finnas fler krav och det kan därför vara enklare eller svårare hos olika låneföretag. Sms lån är i allmänhet inte svåra att få, men en del långivare ställer något högre krav medan andra ställer låga krav. Titta därför på låneföretagets krav innan du tar ett lån.

Att få ett lån utan BankID med betalningsanmärkningar

Du måste vara fri från skulder hos Kronofogden, men det finns en del långivare som godkänner att du har betalningsanmärkningar. Det anger då långivaren direkt på sin sida och det är bra att kontrollera det om du har anmärkningar.

Det viktiga här är att du inte har fått några nya anmärkningar på minst 6 månader, och ofta kan det finnas ett krav på hur många du som mest får ha.

Frågor & svar om lån utan BankID

Senast uppdaterad: 13 maj, 2022