Lån utan BankID – Jämför sms lån utan e-legitimation

Om du vill ta ett enkelt lån utan BankID så finns det flera alternativ. Vi hjälper dig att hitta rätt låne för dig, med förmånliga villkor och räntor.

Jämför långivare som erbjuder sms lån utan BankID

Sidan innehåller annonser.

Kan man ta lån utan BankID?

Ja, man kan ta lån utan att använda BankID. Utbudet på långivare blir dock smalare när du söker ett lån utan BankID, då lån med BankID är smidigare och säkrar för långivare.

Så verifierar du din identitet utan BankID

Verifiering per telefon

Identifiering via telefon är en smidig process om du inte vill använda BankID. Du börjar med att skicka in alla dina uppgifter i ansökan. Sedan ringer en handläggare upp dig och genomför en manuell verifiering av din identitet. I regel är telefon-identifiering enbart tillgängligt för mikrolån eller krediter med kortare löptid.

Skicka in en bild på din ID-handling

Det vanligaste är att du skickar in bild på en giltig ID-handling (id-kort, körkort eller pass). Du får däremot inte ett svar direkt när du gör din ansökan på detta sätt då en handläggare måste gå igenom dina uppgifter.

Bankdosa

Det finns också Instantor, med den tjänsten kan du identifiera dig genom din bank. Du kan använda din bankdosa och allt sköts genom din internetbank. Det fungerar bara hos vissa låneföretag och det är framförallt de stora bankerna som använder Instantor.

Varför låna pengar utan BankID?

Det finns flera anledningar till att du vill låna utan BankID. Ofta handlar det om att du inte har möjlighet att använda det, eller bara inte gillar att använda BankID. Exakta skäl kan bland annat vara:

  • Du har inte BankID.
  • Du litar inte på BankID.
  • Din dator eller mobil är för gammal för att kunna använda mobilt BankID.

Hur du lånar pengar utan BankID

Att låna pengar utan BankID är inte svårt men det tar lite längre tid. Det finns också en del saker du måste tänka på innan du ansöker om ett lån, oavsett om du ska använda BankID eller inte. Genom att göra rätt från första början kommer det att bli enklare för dig att få ett lån och du riskerar inte att landa med ett onödigt dyrt lån.

När du sedan tar ett lån utan BankID så finns det lite fler saker att tänka på. Du ska nu få lite goda tips och råd om hur det går till och vad du måste tänka på.

Jämför ränta på lån utan BankID

Innan du tar ett lån är det viktigt att du jämför olika långivare. Smslån och mikrolån kan bli väldigt dyra, men även vanliga privatlån kan i vissa fall ha en väldigt hög effektiv ränta. Jämför mellan olika låneföretag och titta framförallt på den effektiva räntan innan du skickar in en ansökan.

Jämför också andra avgifter på lån utan BankID

Den ränta du får på lånet är viktig då det avgör totalkostnaden för lånet, men även avgifterna kan vara väldigt viktiga. Uppläggningsavgiften kan till exempel vara väldigt hög, medan vissa långivare inte ens har en sådan avgift. Titta efter en långivare som har låga eller få avgifter när du jämför lån, då blir det mycket billigare för dig och ofta får du en lägre startkostnad för lånet.

Grundkrav för att få ett lån utan BankID

För att få ett lån måste du först uppfylla en mängd olika krav. Exakt vilka krav som ställs är upp till långivaren, men det finns ett par krav som alla långivare måste kräva av en låntagare. Dessa är:

  • Du måste vara minst 18 år gammal.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer.
  • Du ska vara fri från aktiva skulder hos Kronofogden.

Det kan som sagt finnas fler krav och det kan därför vara enklare eller svårare hos olika låneföretag. Vissa har ett inkomstkrav, vissa har ett högre ålderskrav medan andra har relativt låga krav.

Att få ett lån utan BankID med betalningsanmärkningar

Det finns en del långivare som godkänner att du har betalningsanmärkningar. Det anger då långivaren direkt på sin sida och det är bra att kontrollera det om du har anmärkningar.

Det viktiga är att du inte har fått några nya anmärkningar de senaste 6 månaderna, och ofta kan det finnas ett maxtak på hur många du som mest får ha. Detta varierar dock från långivare till långivare.

Frågor & svar om lån utan BankID

Senast uppdaterad: 18 juli, 2022