Lån utan ränta – Jämför räntefria lån


Om du vill hitta ett lån utan ränta? Vi hjälper dig att hitta ett räntefritt lån med bra villkor, och du kan enkelt jämföra lånegivarnas erbjudande direkt hos oss!

Bästa räntefria lånet 2022

Det bästa lånet utan ränta hittar du hos X.

Jämför långivare som erbjuder lån utan ränta

Sidan innehåller annonser.

Vad är ett räntefritt lån?

Ett räntefritt lån innebär att du helt enkelt inte betalar någon ränta på dina lånade pengar. Det finns räntefria lån där du bara betalar tillbaka de pengar som du lånade, inte några räntor. Dessa är inte speciellt många, men det finns några.

Vanliga grundkrav på räntefria lån

Det finns en mängd olika krav som långivare ställer på sina kunder. En del av dessa måste man ställa och det finns då en del krav som låntagare alltid måste uppfylla, dessa är bland annat:

Det här är bara de allra lägsta kraven och det finns alltså många andra krav som ett låneföretag kan ställa på sina kunder.

Andra krav för räntefria lån

Kraven i listan ovan är bara det som alla långivare måste kräva av sina kunder. Vanligtvis så tillkommer det också ett inkomstkrav. Du ska då ofta ha en fast inkomst, exempelvis från en anställning, och själva inkomsten bör vara minst 100 000 kr per år. Många långivare kräver 120 000 kr, så det är viktigt att jämföra mellan långivare innan du ansöker om ett lån och det finns låneföretag utan inkomstkrav.

Lån utan ränta med betalningsanmärkningar

Du får inte ha en aktivt skuldärende hos Kronofogden när du ska söka ett lån, men om du har betalningsanmärkningar behöver det inte vara ett problem. Många långivare godkänner det inte men det finns många som gör det.

Kravet kan då vara att du som mest får ha ett visst antal anmärkningar. Det är inte ovanligt med ett krav om att den senaste betalningsanmärkningen måste vara minst 6 månader gammal.

Din inkomst kommer också att påverka här. Har du en god ekonomisk situation idag så kommer många långivare att godkänna lånet även om man har anmärkningar. Räkna med att räntan kan bli högre, så lånet kan bli dyrare. Att få ett räntefritt lån kan vara svårt, men det beror mycket på låneföretaget.

Fördelar med snabblån utan ränta

Med ett lån utan ränta så får du ett mycket billigare lån. Ofta slipper du också avgifter såsom aviavgifter, men det varierar beroende på långivaren. Oavsett så blir lånet mycket billigare än vad man är van vid. Det här gör det till en perfekt lösning när man hamnar i en akut situation och snabbt behöver pengar.

Snabblån är också väldigt enkla, så du kan ofta få pengarna inom en dag. Själva ansökan är enkel om du använder BankID för att skicka in din ansökan. Vill du låna utan BankID måste du istället få hem papper.

Nackdelar med sms lån utan ränta

Det är viktigt att titta på eventuella avgifter. En del långivare som erbjuder räntefria lån har istället lagt på höga uppläggningsavgifter, en form av startavgift för lån. Det här kan göra ditt lån väldigt dyrt om du inte är försiktig, men inte alla låneföretag gör det.

Ofta är lånet väldigt begränsat, det är trots allt ett sätt att marknadsföra sitt företag på. Det gäller därför bara sms lån och mikrolån som du kan få räntefritt. Det är därför inte möjligt att låna mycket pengar och du kan sällan ha lånet under en längre period heller.

Hur du kan låna pengar utan ränta

Att låna pengar utan ränta är inte svårt och det är bara ett par steg. För att göra det enklare för dig så har vi skapat den här listan så att du enkelt kan följa stegen och komma igång med ditt första räntefria snabblån.

Jämför räntefria lån

Till att börja med måste du jämföra mellan olika räntefria lån. Hitta det som passar dig bäst, som har lägst avgifter och som i allmänhet erbjuder det bästa lånet. Det här kan förändras när nya sms lån dyker upp på marknaden och då uppdaterar vi våra listor.

Kontrollera räntefria dagar

Kontrollera att lånet är räntefritt. Det kan till exempel gälla den första månaden för lånet, då är det viktigt att du kontrollerar vad räntan är efter det. I många fall är det istället att du får ett helt räntefritt lån, men under en begränsad tid.

Vi har sammanställt guider på de olika tidspannen så du kan hitta rätt lån för just dig:

Välj lån ett räntefritt lån som passar dig

Hitta ett lån som passar dig och din situation. Det är ofta mindre mikrolån som är räntefria så det kan vara ganska begränsat hur stort lånet är och hur längre du får ha det. Det är ytterligare en anledning till att jämföra mellan olika långivare.

Titta också på vilka krav varje långivare har. Som låntagare kan man hitta väldigt många olika krav när man jämför mellan olika långivare, så det är värt att leta efter ett låneföretag som passar dig och där du uppfyller kraven.

Teckna lånet och få utbetalning

Sedan är det bara att ansöka om lånet, vilket går snabbt när man gör det över internet. Du behöver framförallt uppge dina personuppgifter och sedan hur mycket pengar du vill låna och under hur lång tid. En kreditupplysning görs också, du kan undvika UC om du vill det men då måste du titta på vilket företag långivaren använder för sina upplysningar.

Hur lång tid det sedan tar att få ut dina pengar beror mycket på långivaren. Har du samma bank som låneföretaget så får du ofta pengarna på en gång, men håll reda på vilka öppettider långivaren har.

Återbetala inom räntefri period

Ofta gäller den räntefria perioden en månad, men det kan variera en aning. Då måste du alltså betala tillbaka lånet inom denna period annars tillkommer det ränta på det du har kvar. Titta över villkoren så att du vet vad som gäller för ditt lån.

Vissa erbjuder nya kunder att låna utan ränta första gången

Ofta erbjuder man ett räntefritt lån för att marknadsföra sina tjänster. Räntefria lån kan annars låta för bra för att vara sant, men det handlar alltså om reklam. Sedan är dessa lån ganska begränsade, du brukar allt som oftast bara kunna få ett enda räntefritt lån från en enskild långivare. På framtida lån hos låneföretaget kommer du att ha en ränta som vanligt.

Frågor & svar om räntefria lån

Här kommer en del vanliga frågor som låntagare kan ha inför sitt första räntefria lån. Om det här är ett nytt fenomen för dig så är det bra att lära sig lite mer, annars kan missförstånd uppstå om man bara är van vid privatlån.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 8 maj, 2022