Lån utan ränta i 30 dagar – Jämför snabblån med 1 räntefri månad

Ett räntefritt smslån i 30 dagar är utmärkt när du bara behöver lite extra pengar under en kort period. Vi på Lånoo hjälper dig jämföra olika långivare.

Jämför räntefria lån under 30 dagar

Sidan innehåller annonser.

Bra att veta om 30 dagars lån

Ett smslån för 1 månad är perfekt för den som bara behöver pengar under en väldigt kort period. Ofta handlar det om en oväntad utgift som man inte räknat med och där man inte har en tillräckligt stor buffert för att kunna betala utgiften på egen hand.

Har du inte någon erfarenhet av mikrolån eller andra typer av mindre och kortare blancolån så finns det en del du bör känna till innan du tar ditt första lån. 

Krav för sms lån på 30 dagar

För att få ett kortvarigt snabblån finns det en del krav. De exakta kraven varierar när man jämför olika långivare, en del har låga krav medan andra har lite högre. Det finns samtidigt en del krav som du måste uppfylla för att en långivare ska få erbjuda ett lån till dig. Dessa är bland annat:

  • Du ska vara minst 18 år gammal.
  • Du har inga skulder hos Kronofogden.
  • Du bör ha ett svenskt personnummer och en fast adress.

Det kan sedan finnas fler krav, en del låneföretag har krav på inkomst medan andra kör utan inkomstkrav. Ålderskraven kan också variera en aning baserat på långivare.

Lån på 30 dagar trots betalningsanmärkningar

Har du skulder kan du inte ta ett lån, men det går ibland att få ett lån trots betalningsanmärkningar. Det är inte alla långivare som godkänner det och ofta finns det ett krav på hur många anmärkningar du får ha och din senaste ska gärna vara minst 6 månader gammal.

Sms lån som är räntefritt i 30 dagar

Det går ibland att hitta smslån som är räntefria. Ett räntefritt lån är ofta tillgängligt för den som lånar första gången från en långivare som erbjuder detta. Det är ofta begränsat till mindre lån och ofta kan man bara ha dessa lån under just 30 dagar. Det kan vara väldigt användbart, men det är inte jättevanligt och du får som sagt inga större lån som är räntefria. Då får du istället titta efter ett billigt lån.

Fördelar med återbetalningstid på 30 dagar

Det finns flera fördelar med att ha en så kort återbetalningstid som möjligt. Den största fördelen är att du slipper onödigt höga räntekostnader. Ju länge du har ett lån desto dyrare blir det, vilket kan till slut bli en väldigt dyr affär. När du har ett smslån 30 dagar så hinner räntan inte gå upp så mycket, i vissa fall kan du få ett helt räntefritt lån.

Dessa mikrolån är också väldigt snabba och enkla. Du kan ofta få lånet beviljat snabbt och med ett svar direkt, du har sedan pengarna samma dag eller väldigt snabbt inom ett par timmar. Lånen är ofta ganska små men i utbyte så är kraven en bra bit lägre, vilket kan vara både en för- och en nackdel.

Nackdelar med att låna pengar i 30 dagar

Mindre lån på 30 dagar kan ibland komma med en onödigt hög ränta. Det finns till exempel räntefria lån som istället har höga avgifter, så det är något du alltid måste kontrollera innan du ansöker om ett lån.

Om det inte är ett räntefritt lån så bör du istället titta på den effektiva räntan som lånet kommer med. Det kommer ofta att säga mycket om hur dyrt ditt lån kommer att bli.

Sedan så finns det alltid en viss risk med lån att man tar ett så kallat impulslån. Det här är lån som du egentligen inte behöver och som leder till onödiga kostnader som kan bli påfrestande mot din ekonomi. Undvik alltid dessa i den mån det går och ta endast lån som du känner att du behöver och att din ekonomi klarar av.

Frågor & svar om sms lån 30 dagar

Här finner du vanliga frågor om smslån på 30 dagar och svaren på dessa. Är du helt ny till den här typen av lån så är det bra att lära sig lite mer om hur lånen fungerar och vad andra låntagare har frågat om dessa.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 18 juni, 2022