Låna pengar på 5 minuter

Söker du ett lån du kan ansöka om och få utbetalt inom 5 minuter? Vi på Lånoo vägleder dig till rätt lån för din akuta situation.

Jämför långivare med utbetalning på 5 minuter

Sidan innehåller annonser.

Kan man få ett lån på 5 minuter?

Ja, du kan låna pengar på 5 minuter. Det du måste säkerställa är att du hittar en långivare med direkt utbetalning, att långivaren har samma bank som dig och att du uppfyller kraven som långivaren ställer.

Grundkrav för att få snabblån

Grundkraven för att få låna pengar i Sverige är:

  • Du måste vara minst 18 år gammal.
  • Du ska inte ett aktivt skuldärende hos Kronofogden.
  • Du har ett svenskt personnummer.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.

Vissa långivare har krav på inkomst, en högre åldersgräns eller krav på att man inte får ha några betalningsanmärkningar. Det finns dock många långivare med låga krav som är enkla att ansöka lån hos.

Undvik komplettering för snabbare utbetalning

Se till att ansökan är så korrekt som möjligt för att undvika komplettering. Kräver ansökan komplettering kan du inte få lånet direkt, då det kräver manuell handläggning. Med automatisk handläggning som alla direktlån använder innebär att du kan ta lån på natten eller på helger.

Låna pengar på 5 minuter genom Zimpler eller Trustly

När du tar ett lån med direktutbetalning betalas ofta lånet ut genom Zimpler eller Trustly. Dessa tjänster erbjuder direkta överföringar mellan bankkonton och fungerar för de flesta bankerna.

Risker med sms lån på 5 minuter

Det finns risker att kunna låna på 5 minuter. Snabblån är ofta högkostnadskrediter. Det vill säga att de har en ränta på 30% mer än referensräntan. Många som tar snabblån får ett skuldärende hos Kronofogden och många hamnar i skuldfälla. Det är därför viktigt att du tänker en extra gång så att du inte lånar på impuls.

Har en akut situation uppstått och du vet med dig att du kan betala tillbaka lånet på utsatt tid kan snabblån vara ett rimligt alternativ i desperata situationer.

Frågor & svar om lån på 5 minuter

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 16 maj, 2022