Låna pengar svar direkt

Behöver du låna pengar och behöver ett svar direkt? Vi hjälper dig att hitta rätt lån där du får ett omedelbart svar från långivaren.

Jämför lån med besked direkt

Sidan innehåller annonser.

Hur funkar lån med svar direkt på skärmen?

Ett lån med svar direkt innebär att du får ett besked direkt efter din ansökan. Beroende på vilken långivare du använder är det också möjligt att få lånet snabbt utbetalat.

Det kan vara bra för den som vill ha ett snabblån, exempelvis om det är en akut situation där man behöver få lånet så snabbt som möjligt. En del långivare kan däremot ta tid på sig att betala ut pengarna, så det är viktigt att man väljer rätt långivare. Genom vår lista är det möjligt att hitta ett låneföretag som passar just dig och din situation.

Grundkrav för att få lån med svar direkt

För att få ett lån med snabbt besked måste du först uppfylla en del krav. Det finns först och främst en del krav som alla långivare har, dessa måste man kräva av låntagare för att det ska vara lagligt att erbjuda lånet. Du måste bland annat:

Långivare har sedan andra krav som man ställer för att det ska vara mindre riskfyllt att erbjuda lån. En del långivare kräver att låntagaren ska vara 20 eller 21 år.

Det är också väldigt vanligt med inkomstkrav. Det vanliga för smslån och mindre privatlån är att du ska ha en årsinkomst på minst 100 000 eller 120 000 kronor. Det kan finnas långivare som har lägre eller inget krav på inkomst. Det kan också finnas högre krav, så det är bra att jämföra mellan olika långivare och välja den som har krav som passar dig.

Lån med svar direkt trots betalningsanmärkningar

När man har betalningsanmärkningar blir det svårare att få ett lån. Gäller det ett vanligt snabblån går det däremot att få ett lån beviljat, men det är inte alla låneföretag som godkänner det.

Jämför därför mellan olika långivare och välj en som godkänner betalningsanmärkningar. Ofta finns det ett krav på hur många anmärkningar man får ha och ofta så får man inte ha någon anmärkning som är mindre än sex månader gammal.

Handläggningsprocess för besked direkt

Det som avgör om en långivare kan erbjuda lån med ett direkt svar beror på hur man utför kreditupplysningen. Alla låneföretag måste utföra en sådan innan man godkänner en ansökan, men det finns olika sätt att utföra den på.

Det finns automatiska kreditupplysningar och manuella. Du kommer som sagt inte ha någon möjlighet att undvika den, men du kan däremot välja en långivare som gör det snabbare.

Automatisk handläggning

En del låneföretag har ett automatiskt system som gör det möjligt att få ett besked ganska omedelbart när du skickat in din ansökan. Det här gör det också möjligt att erbjuda besked under natten och på helger.

I enskilda fall måste man däremot utföra en manuell handläggning av en ansökan. Om du till exempel har angett en annan inkomst än den du har deklarerat så kommer du att behöva styrka din inkomst. Ofta tar man då ett samtal med en handläggare under låneföretagets öppettider.

Manuell handläggning

Vid en manuell handläggning kan du endast få ett besked under deras öppettider. Det betyder däremot inte att det tar lång tid att få ett svar, ofta kan du få ett ganska snabbt om du ansöker under låneföretagets öppettider. Har du samma bank som långivaren kan du sedan få en direktutbetalning i många fall.

Fördelar med att låna pengar med besked direkt

Det finns flera fördelar med att söka ett sms lån med svar direkt. Det betyder däremot inte att det är helt riskfritt och det är viktigt att du funderar på om det här är rätt alternativ för dig, vilket du alltid bör göra innan du tar ett lån.

Några av fördelarna med ett lån där du får svar direkt är:

Nackdelar med att låna pengar med svar direkt

Lån med svar direkt kommer också med en del nackdelar, inte minst när det gäller kostnaderna för lånet. Det kan fortfarande vara ett bra alternativ när man akut behöver pengar, men det är ändå bra att vara medveten om det.

Nackdelar med att låna pengar med svar direkt:

  • Räntan är högre vilket påverkar den totala kostnaden för lånet.
  • Kortare återbetalningstider och en högre månadskostnad.

En del snabblån med svar direkt räknas som högkostnadskrediter, vilket innebär att den effektiva räntan är på över 30%. Genom att jämföra olika låneföretag kan du ofta få en lägre ränta och därför ett billigare lån.

Svar direkt behöver inte betyda att du får pengarna direkt

Att du söker ett lån med svar direkt betyder inte att du är garanterad att bli godkänd. Det betyder inte heller att du får lånet utbetalt på en gång. Hur lång tid det tar att få ditt lån beror på flera saker, bland annat vilka banker som är involverade och om du använder BankID.

Har du samma bank som långivaren så kan du ofta få in pengarna snabbt. Många låneföretag anger också på sin hemsida vilka banker man erbjuder direkta utbetalningar till.

En del långivare erbjuder utbetalningar dygnet runt och på helger, men i andra fall kan du behöva vänta till nästa bankdag. Har du en annan bank än långivaren så kan det vara bra att titta på vad bankernas bryttider är.

Frågor & svar om lån med besked direkt

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 26 juli, 2022