Lån med autogiro

Att betala tillbaka lånet med autogiro gör det enkelt, och du minskar riskerna för återbetalningsproblem. Vi har sammanställt alla långivare som erbjuder lån med autogiro. Jämför långivare och hitta rätt för dig!

Jämför långivare med autogiro

Sidan innehåller annonser.

Vad är ett lån med autogiro?

Ett lån med autogiro är ett lån där avbetalningen av lånet sker per automatik med hjälp av autogiro. På detta sätt kan du känna dig trygg med att skulden betalas av innan förfallodatumet, och du undviker eventuella extrakostnader i form av dröjsmålsränta eller inkassoavgifter. I vissa fall innebär det även att du slipper betala aviavgiften.

Typer av lån med autogiro

Privatlån med autogiro

De flesta privatlån erbjuder alternativet att återbetala med autogiro. Oavsett om du tar ett privatlån utan säkerhet (blancolån) eller ett privatlån med säkerhet (t.ex. ett billån), så kan du ofta välja autogiro som betalningsmetod.

Snabblån med autogiro

Ska du ta ett SMS-lån rekommenderar vi att du tar ett sms lån med autogiro. På detta sätt kan du minska riskerna för att få återbetalningsproblem, få ett inkassokrav eller i värsta fall få en betalningsanmärkning hos Kronofogden.

Lån med autogiro utan UC

Det finns långivare som erbjuder lån med autogiro utan kreditupplysning hos UC. Dessa långivare använder istället alternativ till UC såsom Bisnode, Creditsafe eller Safenode. Att ta ett lån utan UC gör att du slipper få för många förfrågningar hos UC och storbankerna kan inte se de lån du tagit utan UC.

Vanliga frågor om lån med autogiro

Hur skaffar jag autogiro?

Alla banker erbjuder dig som kund autogiro. När du ansökt om ett lån med autogiro är det enda du behöver göra att signera ett medgivande på internetbanken. Medgivandet gör det möjligt för företaget auto dra pengar från ditt bankkonto genom autogiro. Du signerar medgivandet enkelt med BankID.

Vad händer om jag inte har pengar när autogiro dras?

Om du inte har pengar när autogirot ska dras kommer transaktionen ej gå igenom. Detta gör att inbetalningen ej kommer till långivaren. För att undvika dröjsmålsränta och påminnelseavgifter bör du säkerställa att du har tillräckligt på kontot när pengarna ska dras.

Hur snabbt kan jag få pengarna?

Tar du ett SMS-lån med autogiro kan du ofta få lånet utbetalt samma dag och i vissa fall direkt. Med automatisk handläggning kan du få besked direkt och utbetalningen inom 5 minuter, oavsett vilken tid på dygnet det är.

Det viktiga är att du har samma bank som långivaren. Om du har ett bankkonto hos någon av storbankerna (Nordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken eller Danske Bank) har du möjlighet att få lån direkt. Ifall långivaren använder Zimpler eller Trustly kan även du som använder Länsförsäkringar, Sparbanken eller Sparbanken Syd få utbetalning direkt.

Om du inte har samma bank eller använder någon av ovanstående betaltjänsterna kan du behöva vänta till nästkommande bankdag, förutsatt att du blivit beviljad lånet efter bankens bryttider.

Finns det P2P-lån med autogiro?

Ja, det finns P2P-lån med autogiro. Långivare såsom Lunar (f.d. Lendify) erbjuder lägre ränta för dig som betalar i tid. Att betala i tid blir enkelt med autogiro då du inte behöver göra något, förutom att se till att du har tillräckligt med saldo på ditt bankkonto.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 26 juni, 2022