Låna pengar direkt – Jämför SMS-lån med direktutbetalning

Med ett sms lån med direktutbetalning får du pengarna på en gång. Vi hjälper dig att hitta rätt snabblån för dig!

Jämför sms lån med direktutbetalning

Sidan innehåller annonser.

Vad är ett lån med direktutbetalning?

Genom lån med direktutbetalning kan du snabbt få pengar på kontot. Det kan till exempel vara användbart vid akuta tillfällen. Det finns både större blancolån och mindre snabblån tillgängliga på marknaden.

SMS-lån med direktutbetalning utan UC

Ett SMS-lån med direktutbetalning utan UC innebär att långivaren inte använder UC för sina kreditupplysningar. Genom att använda ett lån utan UC innebär det att din kreditupplysning och ditt lån inte kommer att registreras hos UC.

Istället för UC använder man ett annat kreditupplysningsföretag. Vanligtvis är det Creditsafe eller Bisnode men det finns också andra alternativ. Mindre kreditupplysningsföretag är exempelvis Syna eller Safenode.

Grundkrav för att få lån snabbt

Grundkraven för att få låna pengar är:

 • Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Du ska inte har några aktiva skulder hos Kronofogden.
 • Du har ett svenskt personnummer.
 • Du ska vara skriven på en svensk adress.

Utöver detta finns det även andra vanliga krav.

 • Inkomstkrav
 • Krav på fast anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • God kreditvärdighet

Dessa krav varierar mellan långivare. I vissa fall kan även ålderskravet vara högre, exempelvis 20 eller 21 år. Inkomstkravet har vissa långivare slopat medan andra har högre inkomstkrav.

Det finns en hel del låneföretag som erbjuder sms lån till den som har betalningsanmärkningar. Det finns dock ofta en gräns på hur många anmärkningar som du får ha. Den senaste betalningsanmärkningen bör också vara minst 6 månader gammal.

Se till att gå igenom långivarens krav innan du ansöker. På detta sätt undviker du en kreditupplysning i onödan.

Direktbetalning under olika tider och dagar

Lån med direktutbetalning kan betalas ut olika snabbt beroende på vilken långivare du väljer. Det finns långivare som erbjuder utbetalning dygnet runt, men det är inte vanligt. Är du beredd på att vänta lite på pengarna har du vanligtvis fler långivare att välja mellan.

Lån direkt med utbetalning samma dag

Om du vill ha ett lån samma dag men kan vänta till senare på dagen så har du fler långivare att välja mellan. Vanligtvis måste din ansökan skickas in innan 11:00 för att du ska hinna få en utbetalning senare samma dag.

Lån direkt med utbetalning på kvällar eller helger

Behöver du pengar snabbt under en helg eller en röd dag finns det långivare som erbjuder lån med direkt utbetalning på helgen. Långivare som Lumify, Ferratum eller Northmill erbjuder detta.

Det är ännu inte vanligt att långivare erbjuder det men det blir allt vanligare. Det kan vara användbart när man får oväntade utgifter som helst ska betalas redan under helgen.

Olika typer av lån med direktutbetalning

När du vill ta ett lån med direktutbetalning har du generellt tre olika typer av lån att välja mellan:

 • SMSlån med direktutbetalning. Bra för mindre lån med kortare löptid.
 • Kontokrediter med direktutbetalning. Använd krediten när du har ett behov, betala endast ränta på den kredit du använder.
 • Blancolån med direktutbetalning. Vanligtvis för större ändamål.

SMSlån med direkt utbetalning

Behöver du snabbt låna en mindre summa är SMS-lån det enklaste alternativet. Det är också de vanligaste lånen med direktutbetalning. Vanligtvis kan du få en utbetalning inom ett par minuter.

SMS-lån är vanligtvis mellan 1 000–50 000 kronor och den nominella räntan är vanligtvis mellan 20–40 %.

Exempel på SMS-lån med utbetalning direkt

 • Lumify: Lån med dygnet runt utbetalning på 2 000–70 000 kronor.
 • SMSpengar: Flexibelt smslån på 1 000–30 000 kronor.
 • Snabbfinans: Snabblån på 5 000–30 000 kronor med direktutbetalning till de flesta banker.

Kontokrediter med direkt utbetalning

En kontokredit kan ofta ha mycket gemensamt med smslån. Kontokrediter är vanligtvis lån mellan 1 000–50 000 kronor och räntan är vanligtvis mellan 20-40 %. När den är beviljad kan du använda den när du vill och betalar endast ränta för den kredit du nyttjat.

En kontokredit fungerar med andra ord som ett kreditkort, men utan det fysiska kortet. Det kan därför fungera som en buffert.

Exempel på kontokrediter med utbetalning direkt

 • Northmill: Kontokredit på 1 000–50 000 kronor med nominell ränta under 20 %.
 • Ferratum: Kontokredit på 1 000–50 000 kronor och med direktutbetalning alla dagar i veckan.
 • Monara: Kontokredit på 1 000–30 000 kronor och direktutbetalning alla dagar på året, även röda dagar.
 • Vivus: 2 000–50 000 kronor med en avgift för direktutbetalning, annars 7-10 dagar.
 • Credifi: Kontokredit på 2 000–50 000 kronor med direktutbetalning, ägs av samma bolag som Lumify.

Blancolån med direktutbetalning

Behöver man ett större lån men vill eller kan inte använda ett banklån så är det aktuellt med ett privatlån. Det är lån utan säkerhet, vanligtvis på 1 000–150 000 kronor med längre löptid.

Blancolån går att använda till vad som helst och du behöver inte ange vad du ska göra med pengarna. Det är ovanligt att dessa kan betalas ut direkt, men ett par alternativ finns.

Exempel på privatlån med direkt utbetalning

 • Klara Lån: Erbjuder lån på 2 000–150 000 kronor. Utbetalningstid varierar beroende på vilken långivare du väljer genom Klara Lån.
 • Fairlo: Blancolån på 2 000–100 000 kronor med låg ränta och direktutbetalning alla dagar på året.

Att tänka på när du ska låna pengar direkt

Titta på ränta och avgifter

Ett sms lån med direktutbetalning kan vara dyrt eller relativt billigt beroende på vilken långivare du väljer. Den effektiva räntan anges idag hos alla långivare så att du enkelt kan jämföra SMS-lån och deras kostnader. Effektiva räntan innefattar alla dolda kostnader såsom uppläggning-, avi- och administrationsavgift. Genom att enbart kolla på den nominella räntan får du inte hela kostnadsbilden.

Viktigt att du har samma bank

När du ska ansöka om ett sms lån med direktutbetalning så är det inte alla långivare som är aktuella. Det är viktigt att låneföretaget har samma bank som dig, annars tar det minst en bankdag innan du får ut dina pengar.

Långivare som erbjuder direktutbetalning har därför ofta bankkonton hos flera olika banker och kan därför erbjuda snabba lån till många låntagare. Det flesta storbanker i Sverige (Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank) har långivare med direktutbetalning. Även hos Danske Bank, Sparbanken, Länsförsäkringar Bank och Skandiabanken kan man få direktutbetalningar.

Alternativ: Ta ett Zimpler-lån eller Trustly-lån

Har du en annan bank kan du ta ett Zimpler-lån eller Trustly-lån för att få lånet utbetalt direkt. Dessa betaltjänster erbjuder snabba och enkla utbetalningar, och fungerar på samma sätt som ett Swish-lån skulle funka. 

Viktigt att alla uppgifter stämmer

När du ska skicka in en ansökan så är det viktigt att du dubbelkollar att allting stämmer, framförallt om du har bråttom och vill ha ut pengarna så snabbt som möjligt.

Om det blir någonting fel med din ansökan kommer långivaren i de allra flesta fallen behöva ringa upp dig för att stämma av uppgifterna. Ansöker du utanför öppettiderna så kommer du behöva vänta till nästkommande bankdag.

Det kommer att försena din ansökan och i vissa fall leda till att du blir nekad. Det är onödigt, framförallt om det handlar om slarvfel.

Samtidigt så är det bra att tänka på vilka uppgifter låneföretaget får ut när en kreditupplysning utförs. Om något i den inte stämmer ihop med det du angett i din ansökan kan det också sluta med att du kontaktas eller rakt av nekas.

Använd BankID

Om du vill försäkra dig om att du får pengarna så snabbt som möjligt så är det viktigt att du använder BankID eller annan e-legitimation när du gör din ansökan. Det innebär att du kan godkänna lånet och samtidigt bekräfta dina uppgifter direkt, du får då ofta ett snabbt svar på din ansökan.

Gör du inte det så måste långivaren först skicka hem papprena till dig. Dessa ska du då skriva under och sedan skicka in till långivaren. Det drar ut på tiden (post, signering och mottagande av dokument), och du kommer inte kunna få pengarna de närmsta 2-3 dagarna om du lånar utan BankID.

Fördelar med sms lån direkt

Få pengar direkt

Den självklara fördelen är att du slipper väntetiderna (t.ex. kan du få helgutbetalning). Har det hänt någonting akut och du behöver pengar för att hantera situationen kan du få pengarna direkt efter du fått besked om beviljat lån.

Enklare ansökan

En annan fördel med sms lån med direktutbetalning är att ansökningsprocessen ofta hålls enkel. Du fyller i formuläret på deras sida med dina personuppgifter och hur du vill att lånet ska se ut, skickar in det och väntar på beskedet.

Blir du godkänd har du strax pengarna på kontot, ibland även på kvällar eller nätter. Dessa långivare använder sig av en automatisk handläggningsprocess och kan därför erbjuda lån med svar direkt.

Så länge din ansökan är korrekt ifylld så kan du beviljas lånet även utanför långivarens öppettider.

Nackdelar med sms lån med direktutbetalning

Risk för impulslån

En nackdel med smslån med direktutbetalning är att det finns en viss risk att man tar impulsiva lån som man inte behöver. Det förebygger du genom att fundera på din situation och om du verkligen behöver pengarna. Är det inte något akut eller viktigt så kan det vara bättre att vänta med lånet.

Hög ränta på snabblån

Snabblån kan ofta vara högkostnadskrediter (det vill säga att lånet har en nominell ränta på mer än 30 procentenheter högre än referensräntan). Det är dyra lån som kan leda till betalningsproblem. Då får man förseningsavgifter och till slut går skulden till Kronofogden och du får en betalningsanmärkning.

Var samtidigt försiktig med att ta nya snabblån för att betala av befintliga lån. Det kallas för skuldfällan och kan leda till långsiktiga ekonomiska problem.

Risker med lån med direktutbetalning

Innan du ansöker om ett smslån så är det viktigt att du funderar på om du verkligen behöver det. Ett lån som du inte behöver kommer att innebära onödiga kostnader som kan påverka din ekonomiska situation negativt. Du kan riskera att få en betalningsanmärkning om du får återbetalningsproblem.

Är du sjukskriven, har a-kassa, pension eller en tidsbegränsad anställning kan det vara svårare att bli beviljad ett lån. Det är fortfarande möjligt, men det är viktigt att du ser över din budget. Har du inte råd med lånet är det bättre att avstå. 

Har du redan ett lån och får problem med att betala ska du kontakta din handläggare hos långivaren på en gång. Vanligtvis går det att komma överens om en avbetalningsplan. Du bör inte ta ett nytt lån för att betala av ett annat, det kallas för skuldfällan och går sällan bra.

Vanliga frågor och svar

Hur man kan få pengar direkt från sms lån?

För att få pengar direkt från sms lån bör du vända dig till en långivare med automatisk handläggning och snabba utbetalningar. Har du samma bank som långivaren kan du eventuellt få en direktutbetalning.

Kan man ta ett sms lån med direktutbetalning trots betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är negativt när du ska ta ett lån, men det behöver inte innebära att du blir nekad. Hur länge sedan du fick din senaste anmärkning och hur många anmärkningar du har kommer att vara avgörande.

Har du en stabil inkomst och god kreditvärdighet har du ofta chans att få ett sms lån med direktutbetalning. Det är samtidigt inte alla låneföretag som beviljar direktlån trots betalningsanmärkningar. Titta igenom deras krav noga innan du skickar in en ansökan.

Kan man ta sms lån direkt utan inkomst?

Att ta ett snabblån när man inte har någon deklarerad inkomst kan vara svårt. En del långivare erbjuder dock mindre lån även för den som inte uppfyller de sedvanliga kraven. Det som du ska komma ihåg med dessa är att lånen ofta kommer med en hög ränta. Har du redan ekonomiska problem bör du undvika dessa för att inte få skulder.

Kan man ta sms lån snabbt utan säkerhet?

Ja, samtliga lån i vår lista av snabba sms lån är utan säkerhet. Du kan inte ta ett lån med säkerhet lika snabbt som ett utan. Nackdelen med att låna utan säkerhet är att du inte kan låna lika stora belopp som med säkerhet.

Kan man ta sms lån direkt utan ränta?

Ja, du kan ta lån utan ränta och även utan uppläggningsavgifter. Det är alltså ”gratis lån” som låneföretag erbjuder. Ofta kommer dessa lån med strikta gränser på hur mycket du kan låna och vilken löptid.

Långivare brukar ofta erbjuda detta på första lånet du tar från låneföretaget. Efter det första lånet så betalar du en ränta som vanligt.

Hur snabbt kan man få pengarna på kontot vid direkt utbetalning?

Hur snabbt du kan få pengarna på kontot beror på om långivaren använder automatisk eller manuell handläggning av sina lån. Har långivaren automatisk handläggning och direktutbetalning får du pengarna inom ett par minuter om du blivit beviljad.

Har långivaren manuell handläggning och direktutbetalning så beror det på när du söker lånet. Söker du under deras öppettider kan du i många fall fortfarande få pengarna samma dag. Söker du utanför öppettiderna kan det dröja till nästa bankdag, även fast vissa erbjuder utbetalningar dygnet runt.

Varför erbjuder inte alla lån med direkta utbetalningar?

Alla långivare vill inte erbjuda direkta utbetalningar då det innebär att de måste ha automatisk handläggning. Vissa långivare vill granska ansökningarna manuellt innan de beviljar lån.

Andra långivare försöker undvika att få problemkunder, exempelvis de som tar impulslån och sedan får återbetalningsproblem.

Hur förbättrar jag mina chanser att få snabblånet samma dag?

För att du ska få lånet så snabbt som möjligt finns det ett par saker du bör säkerställa:
Långivarens öppettider (ifall de inte har automatisk handläggning)
Du ska också titta på vilken bank låneföretaget använder, ofta anges det på deras hemsida.
Du ska också använda BankID eller e-legitimation vid din ansökan så att långivaren slipper skicka hem papper till dig.

Vidare så är det viktigt att din låneansökan stämmer och att du fyllt i dina uppgifter korrekt. Då kan du bli beviljad direkt utan komplettering.

Är ansökningsprocessen för ett lån med direkt utbetalning snabb?

En ansökan går i regel snabbt. Du fyller i dina personuppgifter och anger hur mycket pengar du vill låna och under vilken tid. Du skickar sedan in din ansökan.

När man använder BankID så måste man inte vänta på att papper ska komma i brevlådan vilket drastiskt drar ned på väntetiden. Skickar du in din ansökan under långivarens öppettider så tar det ofta inte lång tid för din ansökan att bli godkänd eller nekad. Vissa långivare har automatisk handläggning och du kan då få svaret direkt på skärmen när du skickat in din ansökan.

Kan jag låna direkt utomlands?

Ja, det går att söka direktlån även om du är utomlands. Är du skriven i Sverige kan du fortfarande använda BankID eller e-legitimation och söka ett lån hos en svensk långivare. Utländska långivare kan inte erbjuda dig lån om du är skriven i Sverige.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 25 oktober, 2022


Innehållsförteckning