Låna pengar direkt – Jämför SMS-lån med direktutbetalning

Med ett sms lån med direktutbetalning får du pengarna på en gång. Vi hjälper dig att hitta rätt snabblån för dig!

Jämför sms lån med direktutbetalning

Sidan innehåller annonser.

Vad är ett SMS-lån med direktutbetalning?

Ett SMS lån med direkt utbetalning är ett lån där du direkt får pengarna på kontot. Ofta har du tillgång till pengarna inom ett par minuter. Detta är något konsumenter uppskattar när de befinner sig i en ekonomisk nödsituation.

Grundkrav för att få sms lån snabbt

Grundkraven för att få låna pengar är:

  • Du måste vara minst 18 år gammal.
  • Du ska inte har några aktiva skulder hos Kronofogden.
  • Du har ett svenskt personnummer.
  • Du ska vara skriven på en svensk adress.

Utöver detta finns det även andra vanliga krav, så som:

  • Inkomstkrav (100 000-150 000kr per år)
  • Fast inkomst
  • Inga betalningsanmärkningar
  • God kreditvärdighet

Dessa krav varierar mellan långivare. I vissa fall kan även ålderskravet vara högre, exempelvis 20 eller 21 år. Inkomstkravet har vissa långivare slopat medan andra har högre inkomstkrav.

Det finns en hel del låneföretag som erbjuder sms lån till den som har betalningsanmärkningar. Det finns dock ofta en gräns på hur många anmärkningar som du får ha. Den senaste betalningsanmärkningen bör också vara minst 6 månader gammal.

Se till att gå igenom långivarens krav innan du ansöker. På detta sätt undviker du en kreditupplysning i onödan.

Välj rätt långivare när du lånar pengar med direkt utbetalning

Innan du gör en ansökan är det viktigt att du kontrollerar att långivaren är rätt för dig. Det finns en rad olika saker som påverkar om du kan få en direktutbetalning och det här kommer att avgöra om du får pengarna samma dag eller inte. Genom att välja rätt långivare från första början så underlättar du för dig själv.

Det är därför enklare om du gör en jämförelse och tittar på flera olika långivare på en gång. Det blir då lättare för dig att avgöra vilket låneföretag som är rätt för dig. Det handlar inte bara om att du ska få lånet så snabbt som möjligt, du bör även försöka få den lägsta möjliga totalkostnaden.

Titta på ränta och avgifter

Ett sms lån med direktutbetalning kan vara dyrt eller relativt billigt beroende på vilken långivare du väljer. Den effektiva räntan anges idag hos alla långivare så att du enkelt kan jämföra SMS-lån och deras kostnader. Effektiva räntan innefattar alla dolda kostnader såsom uppläggning-, avi- och administrationavgift. Genom att enbart kolla på den nominella räntan får du inte hela kostnadsbilden.

Viktigt att du har samma bank

När du ska ansöka om ett sms lån med direktutbetalning så är det inte alla långivare som är aktuella. Det är viktigt att låneföretaget har samma bank som dig, annars tar det minst en bankdag innan du får ut dina pengar.

Långivare som erbjuder direktutbetalning har därför ofta bankkonton hos flera olika banker och kan därför erbjuda snabba lån till många låntagare. Det flesta storbanker i Sverige (Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank) har långivare med direktutbetalning bankkonton hos. Även hos Danske Bank, Sparbanken, Länsförsäkringar Bank och Skandiabanken kan man få direktutbetalningar.

Alternativ: Ta ett Zimpler-lån eller Trustly-lån

Har du en annan bank kan du ta ett Zimpler-lån eller Trustly-lån för att få lånet utbetalt direkt. Dessa betaltjänster erbjuder snabba och enkla utbetalningar, och fungerar på samma sätt som ett Swish-lån skulle funka.

Att tänka på när du skickar in ansökan

Viktigt att alla uppgifter stämmer

När du ska skicka in en ansökan så är det viktigt att du dubbelkollar att allting stämmer, framförallt om du har bråttom och vill ha ut pengarna så snabbt som möjligt. Om det blir någonting fel med din ansökan kommer långivaren i de allra flesta fallen behöva ringa upp dig för att stämma av uppgifterna. Ansöker du utanför öppettiderna så kommer du behöva vänta till nästkommande bankdag.

Det här kommer att försena din ansökan och i vissa fall leda till att du blir nekad. Det är onödigt, framförallt om det handlar om slarvfel.

Samtidigt så är det bra att tänka på vilka uppgifter låneföretaget får ut när en kreditupplysning utförs. Om något i den inte stämmer ihop med det du angett i din ansökan kan det också sluta med att du kontaktas eller rakt av nekas. Tänk också på att en del långivare alltid kontaktar låntagaren innan man godkänner deras ansökan, ofta av säkerhetsskäl.

Använd BankID

Om du vill försäkra dig om att du får pengarna så snabbt som möjligt så är det viktigt att du använder BankID när du gör din ansökan. Det här innebär att du kan godkänna lånet och samtidigt bekräfta dina uppgifter direkt, du får då ofta ett snabbt svar på din ansökan.

Gör du inte det så måste långivaren först skicka hem papprena till dig. Dessa ska du då skriva under och sedan skicka in till långivaren. Det här drar ut på tiden (post, signering och mottagande av dokument), och du kommer inte kunna få pengarna de närmsta 2-3 dagarna om du lånar utan BankID.

Fördelar med sms lån direkt

Det kan ibland uppstå situationer där man snabbt behöver pengar och inte har råd med att vänta i flera dagar. Då kan det vara aktuellt med ett sms lån med direktutbetalning till sin bank. Det är inte alla långivare som erbjuder det finns en hel del alternativ.

Få pengar direkt

Den självklara fördelen är att du slipper väntetiderna (t.ex. kan du få helgutbetalning). Har det hänt någonting akut och du behöver pengar för att hantera situationen så kan du få pengarna direkt efter du fått besked om beviljat lån.

Enklare ansökan

En annan fördel med mikrolån med direktutbetalning är att ansökningsprocessen ofta hålls enkel. Du fyller i formuläret på deras sida med personuppgifter och hur du vill att lånet ska se ut, skickar in det och väntar på beskedet. Blir du godkänd har du strax pengarna på kontot, ibland även på kvällar eller nätter. Dessa långivare använder sig av en automatisk granskningsprocess och kan därför ge svar direkt.

Så länge din ansökan är korrekt ifylld så kan du beviljas lånet även utanför långivarens öppettider.

Nackdelar med sms lån med direktutbetalning

Risk för impulslån

En nackdel med smslån med direktutbetalning är att det alltid finns en viss risk att man tar impulsiva lån som man egentligen inte behöver. Det här förebygger du genom att fundera på din situation och om du verkligen behöver pengarna. Är det inte något akut eller viktigt så kan det vara bättre att vänta med lånet.

Hög ränta på snabblån

En annan nackdel är kostnaden. Snabblån i allmänhet är ofta dyra och kommer med höga räntor. Ibland tillkommer det också dyra avgifter med lånet. Det är därför du måste jämföra långivare och titta noga på framförallt den effektiva räntan så att du kan beräkna totalkostnaden för ditt lån.

Ta ej lån om du inte har råd med det

Innan du ansöker om ett smslån så är det viktigt att du funderar på om du verkligen behöver det. Ett lån som du inte behöver kommer att innebära onödiga kostnader som kan påverka din ekonomiska situation negativt. Du kan riskera att få en betalningsanmärkning om du får återbetalningsproblem.

Det är därför viktigt att du funderar på om det istället går att vänta och spara ihop pengarna på egen hand.

Det är också bra om du först tittar på din ekonomiska situation. Har du inte råd med lånet bör du inte heller ta det, du kan då göra situationen värre. Du bör till exempel inte ta ett lån för att betala tillbaka ett annat lån, då hamnar du enkelt i en skuldfälla som kan orsaka stora problem.

Frågor & svar om sms lån direkt

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 25 september, 2022