SMS-lån direkt utbetalning natt (24/7)

Är du ute efter ett snabbt sms lån som betalas ut på natten? Vi gör det enkelt för dig att jämföra mellan olika långivare för att hitta det bästa lånet för din situation.

Jämför sms lån med nattutbetalning

Sidan innehåller annonser.

Kan man få ett SMS lån utbetalt på natten?

Ja, man kan få ett sms lån direkt utbetalt på natten av flera långivare. Anledningen till att det går att låna pengar 24/7 är för att vissa långivare har en automatiserad handläggningsprocess. Automatiserad handläggning kan hantera ansökningar även under nattetid, automatiskt utifrån förbestämda kriterier.

Viktigt att tänka på är att informationen i låneansökan du skickar in ska vara korrekt. Om det är något som skiljer sig från vad kreditupplysningen säger så kan du behöva komplettera ansökan. Detta sker oftast manuellt av en handläggare. Då kan ditt lån dröja upp till en bankdag att få utbetald.

SMS-lån på natten utan UC

Det finns flera långivare med nattutbetalning som inte använder UC. På detta sätt kan du undvika att få för många UC-förfrågningar och att lånet registreras hos UC. Detta kan öka dina chanser att få ett större privatlån eller bolån i framtiden.

Långivare som erbjuder lån utan UC använder sig främst av Creditsafe, Bisnode eller Safenode för sin kreditupplysning.

Lån dygnet runt trots betalningsanmärkning

Ja, de finns flera nattlån går att få trots betalningsanmärkning. Däremot är det viktigt att din senaste betalningsanmärkning är äldre än 6 månader, annars kan det bli svårt att bli beviljad lån.

Säkerställ att långivaren du vill låna av accepterar betalningsanmärkningar innan du gör ansökan. Är du osäker på om du har en anmärkning kan du använda UC:s tjänst MinUC. Ett utdrag kostar 29 kronor, och du får se exakt vilken information som bankerna och långivare kommer ta del av.

Vilket är det bästa lånet med utbetalning dygnet runt?

Ferratum är det bästa lånet med utbetalning mitt i natten. Du får direkt svar på skärmen vid ansökan, oavsett vilken tid på dygnet det än är. Med hög beviljandegrad och snabba utbetalningar är de en favorit hos många.

Krav för att bli beviljad snabblån

Kraven kan variera baserat på vilken långivare du väljer. Däremot finns det grundkrav som gäller alla lån i Sverige. Dessa är:

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer.
  • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Som tidigare nämnt kan kraven variera utöver detta. Det är vanligt att långivare har ett inkomstkrav, medan andra inte har något inkomstkrav. Vissa accepterar betalningsanmärkningar, medan andra inte gör det.

Se till att ansöka om lån där du fyller kraven för att få ett lån. Du hittar enkelt alla långivares krav hos oss på Lånoo.

Risker med nattlån

Risk för impulslån

Ett nattlån är något man inte bör ta lättvindigt. Det är annars lätt hänt att man tar så kallade impulslån där man sedan spenderar pengarna helt i onödan. 

Detta är extra viktigt att tänka på ifall du inte i har en stabil ekonomi. Då finns det en högre risk risk att du försämrar din ekonomiska situation. Många som tar snabblån får en betalningsanmärkning hos Kronofogden.

Tips: Du kan ångra ett lån upp till 14 dagar

På de flesta lån och krediter har du ångerrätt i upp till 14 dagar. Då behöver du enbart betalar räntan under perioden du haft tillgång till lånet. Räntan baseras på tidsperioden mellan att du fick tillgång till lånet och att du återbetalade lånet i sin helhet.

Hög ränta

Snabblån kommer ofta med en väldigt hög effektiv ränta. Det är viktigt att du kan betala tillbaka lånet inom löptiden. Genom att jämföra mellan olika långivare kan du ofta få ned räntan genom att välja ett lån med lägre nominell ränta och avgifter.

Att tänka på när du tar ett sms lån på natten

Långivaren måste använda samma bank som dig

För att en långivare ska kunna betala ut ditt SMS-lån på natten måste du ha samma bank som långivaren. Det är därför bra att dubbelkolla vilka banker man använder. Låneföretag som erbjuder nattlån har ofta konton hos mer än en bank. 

Har du ett bankkonto hos en av storbankerna (som t.ex. SEB, Handelsbanken, Swedbank, Danske Bank eller Nordea) så kan du få utbetalning på natten.

Alternativ: Ta ett lån med Trustly eller Zimpler

Genom att ta ett lån med Trustly eller Zimpler kan du som bankkund hos t.ex. Länsförsäkringar och Sparbanken få utbetalning dygnet runt.

Viktigt att du uppfyller kraven

Den automatiska handläggningen går enbart igenom de förbestämda kriterierna långivaren satt upp. De gör alltså inte en djupare utvärdering, något en handläggare kan göra.

Det innebär att din inkomst, kreditvärdighet och skuldhistorik kommer behöver uppnå kraven.

Fyll i korrekt information

För att undvika komplettering av din låneansökan bör du säkerställa att all information du uppger är korrekt. Om långivaren måste komplettera din ansökan med mer information kan utbetalningstiden förlängas. I vissa fall behöver långivaren göra en manuell komplettering vilket kan dröja till nästkommande bankdag.

Frågor & svar om direktlån på natten

Får jag pengarna utbetalt på morgonen eller på natten?

När du söker lånet hos ett långivare som erbjuder utbetalningar på natten så kan du få pengarna inom minuter, även på natten. Det här gäller som sagt för långivare som erbjuder direkt utbetalning av lånen och där du har samma bank som långivaren. 

Andra långivare betalar först ut på morgonen därpå. Det är viktigt att säkerställa att du tar ett lån med direktutbetalning ifall du är ute efter det.

Varför låna på natten?

Det kan finnas en mängd olika anledningar till att ansöka om ett lån på natten. Det kan i många fall handla om att man hamnar i en situation där man akut behöver en mindre summa pengar. Till exempel om man får problem med bilen och måste ta en taxi hem.

Det kan också i vissa fall handla om att man vill snabbt kunna beställa något. Då bör man ta det försiktigt och fundera över om man verkligen behöver lånet. Sms lån har ofta en betydligt högre effektiv ränta än andra lånetyper. Snabblån bör undvikas för onödiga ändamål som konsumtion. 

Tänk på att lånet och räntan ska även betalas tillbaka.

Varför betalar så få långivare ut pengar på natten?

Det finns flera skäl till att få betalar ut på natten. Till att börja med så lockar nattlån till sig högriskkunder, som kan få återbetalningssvårigheter.

Samtidigt så dyker det upp fler och fler långivare som erbjuder snabblån med utbetalning på natten. Det är fortfarande relativt få på marknaden, men det börjar dyka upp fler alternativ där du kan låna pengar dygnet runt.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 20 augusti, 2022