SMS-lån direkt utbetalning natt (24/7)

Är du ute efter ett snabbt sms lån som betalas ut på natten? Vi gör det enkelt för dig att jämföra mellan olika långivare för att hitta det bästa lånet för din situation.

Jämför sms lån med nattutbetalning

Sidan innehåller annonser.

Kan man få ett SMS lån utbetalt mitt i natten?

Ja. Man kan få ett sms lån direkt utbetalt på natten av flera långivare. Anledningen till att det går att låna pengar direkt på natten är för att vissa långivare har automatiserad handläggning. Automatiserad handläggning kan hantera ansökningar även under nattetid.

Viktigt att tänka på är att informationen i låneansökan du skickar in ska vara korrekt. Om det är något som skiljer sig från vad kreditupplysningen säger så kan du behöva komplettera ansökan. Detta sker oftast manuellt av en handläggare. Då kan ditt lån dröja upp till en bankdag att få utbetald.

Vilket är det bästa lånet med utbetalning dygnet runt?

Ferratum är det bästa lånet med utbetalning mitt i natten. Du får direkt svar på skärmen vid ansökan, oavsett vilken tid på dygnet det än är. Med hög beviljandegrad och snabba utbetalningar är de en favorit hos många.

Grundkrav på snabblån

Kraven kan variera baserat på vilken långivare du väljer. Däremot finns det grundkrav som gäller alla lån i Sverige. Dessa är:

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer.
  • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Som tidigare nämnt kan kraven variera utöver detta. Det är vanligt att långivare har ett inkomstkrav, medan andra inte har något inkomstkrav. Vissa accepterar betalningsanmärkningar, medan andra inte gör det.

Se till att ansöka om lån där du fyller kraven för att få ett lån. Du hittar enkelt alla långivares krav hos oss på Lånoo.

Risker med nattlån

Impulslån

Ett nattlån är något man inte bör ta lättvindigt. Det är annars lätt hänt att man tar så kallade impulslån där man sedan spenderar pengarna helt i onödan. Detta är extra viktigt att tänka på ifall du inte i har en stabil ekonomi. Då finns det en högre risk risk att du försämrar din ekonomiska situation med t.ex. skulder och betalningsanmärkningar.

Du kan ångra ett lån upp till 14 dagar

På de flesta lån och krediter har du ångerrätt i upp till 14 dagar. Då behöver du enbart betalar räntan under perioden du haft tillgång till lånet. Räntan baseras på tidsperioden mellan att du fick tillgång till lånet och att du återbetalade det.

Hög ränta

Snabblån kommer ofta med en hög ränta. Snabblån med utbetalning på natten kan ofta komma med en lite högre ränta och det är sällan lån utan räntor. Sms lån är redan dyra jämfört med vanliga banklån, så det är viktigt att du ser över den ränta som du erbjuds innan du tar lånet. Genom att jämföra mellan olika långivare kan du ofta få ned räntan genom att välja ett billigare alternativ.

Att tänka på när du tar ett sms lån

Titta på vilken bank långivaren använder

För att en långivare ska kunna betala ut ditt smslån på natten måste du ha samma bank som långivaren. Det är därför bra att dubbelkolla vilka banker man använder. Låneföretag som erbjuder nattlån har ofta konton hos mer än en bank.

Har du ett bankkonto hos en av storbankerna (som t.ex. SEB, Handelsbanken, Swedbank eller Nordea) så går det ofta bra med att få utbetalningar på natten om långivaren erbjuder det.

Viktigt att du uppfyller kraven

Med den automatiska handläggningen så har långivaren inte samma möjlighet att kontrollera din ekonomi. Istället för en handläggare så är det en dator som kontrollerar din ansökan och utvärderar om du är en bra låntagare eller inte.

Det innebär att din deklarerade inkomst kommer att vara en avgörande faktor. Exakt hur hög den bör vara kan varieran, men om din årsinkomst är på 100 000 kr eller mer så är det en bra start. Andra viktiga krav är att du inte har fler betalningsanmärkningar än vad långivaren anser är acceptabelt.

Frågor & svar om direktlån på natten

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 3 juni, 2022