Lån med direktutbetalning till Sparbanken

D

Jämför lån som betalar ut direkt till Sparbanken

Sidan innehåller annonser.

Finns det lån med direktutbetalning till Sparbanken?

Ja, det finns flera långivare som erbjuder direkt utbetalning till Sparbanken. Ofta kan du få pengarna utbetalda dygnet runt, då dessa långivare i regel använder sig av automatisk handläggning. Använder långivaren sig av manuell handläggning får du först lånet utbetalt under kontorstider, och det kan dröja mellan 1-2 arbetsdagar att få lånet utbetalt.

Du kan få lån direkt hos långivare som använder sig av Trustly. Trustly är en betalningstjänst som likt Swish snabbt för över pengarna till ditt Sparbanken-konto.

Grundkrav för direktlån till Sparbankerna

För att få låna pengar i Sverige måste du uppnå grundkraven.

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer.
  • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Utöver grundkraven är det vanligt att långivare har egna krav på dig som låntagare. Det kan handla om krav på inkomst, att du ej har några betalningsanmärkningar eller i övrigt god kreditvärdighet. Vissa långivare har ett högre ålderskrav (20-23 år) och de flesta har en övre åldersgräns (mellan 65-75 år).

Direktlån till Sparbanken trots betalningsanmärkningar

Det finns långivare som erbjuder direktutbetalningar till dig som har betalningsanmärkningar. Dessa lån är ofta på lägre lånebelopp och har en högre ränta än större privatlån. Däremot kan det vara en lösning om du inte blir beviljad andra lån. Det ställs ofta högre krav på din kreditvärdighet om du har en eller flera betalningsanmärkningar.

Tips: Så förbättrar du din kreditvärdighet

Nackdelar vid ett lån med direktutbetalning till Sparbanken

Höga räntor

Snabblån har ofta en väldigt hög ränta. Därför kan det bli väldigt dyrt att ta ett lån som erbjuder direktbetalning till ditt bankkonto. De flesta snabblån är högkostnadskrediter, vilket innebär att de har en nominell ränta på över 30 procentenheter mer än Riksbankens referensränta.

Undvik onödiga och impulsiva sms lån

Eftersom dessa typer av lån är väldigt dyra är det viktigt att du undvika onödiga lån (t.ex. för konsumtion). Många av de som tar SMS-lån får ett betalningsföreläggande hos Kronofogden och kan komma att få en betalningsanmärkning. Se över möjligheterna till att spara ihop pengar, jobba extra eller låna av familj/vänner för att undvika att betala onödigt mycket eller få problem med ekonomin.

Tips för att få snabb utbetalning till Sparbanken

Använd en långivare med automatisk handläggning

Genom att använda en långivare med automatisk handläggning kan du få svar på din låneansökan direkt. Detta oavsett vilken tid på dygnet du ansöker om lånet. Om en handläggare måste granska din ansökan bör du räkna med 1-2 arbetsdagar i handläggningstid. Först då kan du få besked om lånet är beviljat eller ej.

Gör en korrekt ansökan

För att snabbt kunna få lånet utbetalt är det viktigt att du fyller i korrekt information i din ansökan. Vid varje ansökan kommer en kreditupplysning tas på dig. I kreditupplysningen får långivaren fram information om din ekonomi (inkomst), befintliga skulder och krediter, folkbokföringsadress, samt, i vissa fall, hur många upplysningar du gjort på senaste 12 månaderna.

Finns det information som inte stämmer överens med din låneansökan kan du behöva komplettera ansökan. Detta sker ofta manuellt, men kan i vissa fall göras digitalt med t.ex. Kreditz. Oavsett tillvägagångssätt adderar detta flera timmar, ibland flera dagar, på handläggningstiden.

Skicka in din ansökan i tid

Om du ansöker om ett lån hos en långivare med manuell handläggning, eller som enbart betalar ut under öppettider, är det viktigt att du skickar in din ansökan tidigt. För att garantera att lånet ska bli utbetalt samma dag bör du skicka in ansökan innan klockan 11:00. Detta kan variera mellan olika långivare, men generellt gäller detta klockslag.

Du måste använda BankID

För att verifiera din identitet vid ansökan, och sedan godkänna låneavtalet, behöver du använda BankID eller annan e-legitimation. Detta för att undvika en långdragen manuell process med ID-verifiering.

Lån med direkt utbetalning på helgen till Sparbanken

Flera långivare erbjuder dygnet-runt betalningar till dig med Sparbanken-konto. Förutsatt att långivaren har automatisk handläggning, använder sig av Trustly eller Zimpler och att du uppnår kraven kan du få pengar på kontot även på natten.

Bryttider hos Sparbanken

Överföring mellan olika Sparbanken-konton sker direkt. Följande bryttider gäller överföringar till Sparbanken-konton från andra banker.

Veckodag/tidÖverföring
Vardagar före kl 13:30Du får pengarna samma dag
Vardagar efter kl 13:30Du får pengarna nästkommande bankdag
Helgdagar (lördag/söndag/röda dagar)Du får pengarna nästkommande bankdag

Avbetalning av lån med Sparbanken

När du ska avbetala lånet kan du ofta välja bland en rad olika alternativ. Vi rekommenderar generellt att du sätter upp autogiro så att avbetalningen sker automatiskt varje månad. På detta sätt säkerställer du att lånet blir avbetalt varje månad under den löptid ni avtalat. Du kan även välja att betala lånet med e-faktura eller få en fysisk faktura hemskickad varje månad.

Vanliga frågor och svar

Hur många långivare erbjuder direkt utbetalning till Sparbanken?

I dagsläget finns det 12 långivare som erbjuder direktutbetalningar till Sparbanken. Bland dessa är Fairlo, Loanstep och Lumify populära alternativ.

Finns det SMS-lån med direktutbetalning till Sparbanken utan UC?

Ja, de flesta långivarna som erbjuder SMS-lån använder sig inte av UC. Istället använder de Creditsafe, Bisnode eller Safenode för deras kreditupplysningar. Exempel på långivare som inte använder UC och erbjuder direktbetalningar är Credifi, Ferratum och Loanstep.

Finns det P2P-lån med direktutbetalning till Sparbanken?

Nej, i dagsläget finns det inga peer-to-peer lån som erbjuder direktutbetalning till Sparbanken.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 24 september, 2022