Swish lån – Jämför swishlån


Swish erbjuder snabba transaktioner och det finns många som vill kunna använda tjänsten, så kallade Swishlån. Den möjligheten finns inte idag men vi hjälper dig att hitta lån som betalar ut lika snabbt som om långivaren använde Swish.

Jämför sms lån med Swish

Sidan innehåller annonser.

Finns det lån med Swish?

Swish erbjuder snabba transaktioner direkt till ditt bankkonto. Många vill ha sina lån utbetalda så snabbt som möjligt, så det är inte konstigt att du vill ha ett Swish lån. Det finns tyvärr inte just nu några swish lån då detta inte erbjuds, men det är inte omöjligt att det introduceras i framtiden nu när Swish är så etablerat.

Vi ska därför hjälpa dig att hitta snabblån som du kan få utbetalt lika snabbt som Swish. Dessa kan ändå kallas för Swish lån då tanken är densamma, men du kommer inte behöva använda Swish appen för att ta emot lånet.

Hur ofta kommer de nya Swish lån?

Än så länge finns inga Swishlån, och som det ser ut just nu så kommer det fortsätta se ut på detta sätt. Det finns dock en uppsjö med nya sms lån som erbjuder snabba utbetalningar; på kvällar, nätter och till och med helger.

Varför använder man inte Swish för lån?

Att långivare inte erbjuder det har troligtvis att göra med juridiska och tekniska skäl, men det finns ingen officiell orsak. Det kan också vara att Swish inte är intresserade. Det finns däremot långivare som erbjuder dig chansen att återbetala ditt lån med Swish.

Grundkrav för Swishlån

Alla låneföretag har krav som du måste uppfylla för att få ett lån. Varje långivare kan ställa sina egna krav, men här kommer de absolut lägsta kraven som alla måste uppfylla oavsett vilken långivare det handlar om:

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Du måste vara fri från skulder hos Kronofogden.
 • Du ska vara skriven på en svensk adress och ha ett svenskt personnummer.

Tänk på att kraven kan vara högre, det finns till exempel en del långivare som kräver att du är 20 eller 21. Det är också väldigt vanligt med ett inkomstkrav för att du ska godkännas för ett lån. Idag har också många låneföretag som krav att du använder mobilt BankID, men det gäller inte hos alla långivare.

Swishlån med betalningsanmärkningar

Om du har betalningsanmärkningar kan du ibland ändå få ett sms lån eller ett snabblån. Kravet är då ofta att du inte har över ett visst antal anmärkningar och att du inte har fått några nya på minst 6 månader.

Din inkomst kommer att vara viktig här. Har du ingen inkomst och har betalningsanmärkningar blir det svårt att hitta en långivare som godkänner dig.

Fördelar med lån med Swish

Det finns en mängd olika fördelar med att använda Swishlån. Sammanfattat kan man säga att lånen är snabbare, enklare och du kan komma åt pengarna snabbare. Mer exakt så får du följande fördelar med ett Swish lån:

 • Ansökan tar bara ett par minuter.
 • Du kan få ett godkännande väldigt snabbt.
 • Du kan ofta undvika UC för kreditupplysningen.
 • Om du ansöker under låneföretagets öppettider kan du få pengarna strax efter ett godkännande.
 • Det går att få ett lån beviljat även om du har betalningsanmärkningar.

Nackdelar med Swishlån

Swishlån är inte utan några nackdelar och det är viktigt att du tänker på dessa innan du tar ett lån. Lån är alltid förknippade med kostnader och det är något man måste tänka på. Nackdelarna är bland annat:

 • Swishlån har ofta höga räntor och avgifter.
 • Korta löptider vilket leder till höga månadskostnader.
 • Lätt att man tar dyra impulslån som man egentligen inte behöver.

Att swishlån är dyra är också en god anledning till att jämföra mellan olika långivare. Då kan du i många fall slippa vissa avgifter och räntan kan skilja sig en hel del mellan olika låneföretag. Vår lista längre upp kan göra det snabbare och enklare för dig att jämföra lån.

Fundera på om du verkligen behöver swishlånet

Innan du tar ett swishlån bör du fundera på om du verkligen behövet det. Även om din ekonomi klarar av det så innebär alltid lån en kostnad. Istället för att ta ett dyrt lån kan det vara värt att fundera på om du kan spara ihop på egen hand.

Varning för Swishakuten-lån

Det cirkulerar grupper och konton på sociala medier där du kan låna pengar av andra privatpersoner. De flesta av dessa konton och grupper är bluff. Deras syfte är att profitera på människor i akut behov av pengar. Se till att ta ett lån hos en licensierat konsumentkreditinstitut under Finansinspektionens och Konsumentverkets tillsyn.

Frågor & svar om Swish lån

När man ska ta sitt första Swishlån kan det finnas en del funderingar. Vi har samlat alla vanliga frågor som andra har haft om lånen och besvarat dessa i listan här.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 25 september, 2022