Lån med Trustly

Ett lån med Trustly gör det möjligt att få en direktutbetalning till ditt bankkonto. Vi har analyserat marknadens olika lån med Trustly så att du enkelt kan hitta det som passar dig och dina behov.

Jämför lån med Trustly

Sidan innehåller annonser.

Vad är ett lån med Trustly?

Ett lån med Trustly innebär att långivaren använder Trustly för att betala ut ditt lån. Trustly är en betaltjänst för in- och utbetalningar. Ett lån med Trustly gör det möjligt att få en utbetalning direkt till ditt bankkonto. Trustly ägs av Trustly Group AB.

Lån med Trustly utan UC

Det går att ta ett lån med Trustly utan UC. Det finns flera Det finns flera långivare som erbjuder detta. Dessa långivare använder ett annat kreditupplysningsföretag än UC (t.ex. Creditsafe, Safenode eller Bisnode).

Vad man bör tänka på innan man tar ett lån med Trustly

Jämför lånets effektiva ränta

Effektiv ränta inkluderar lånets nominella ränta och eventuella avgifter. Den effektiva räntan visar vad totalkostnaden kommer bli för ditt lån.

Undvik onödiga avgifter

Du kan hos en del långivare undvika uppläggningsavgiften, som är en typ av startavgift. I vissa fall kan du slippa den månatliga aviavgiften. Du får då ned både den effektiva räntan och din månadskostnad.

Ta inte ett lån i onödan

Om du inte akut behöver pengar är det inte en bra idé att ta ett lån. Lån leder till onödiga kostnader och kan påverka din ekonomi negativt, så du bör endast ta lån vid akuta situationer. Du bör undvika impuls- eller konsumtionslån. Kan du istället spara ihop pengarna själv är detta en bättre lösning.

Lån innebär alltid en risk. Om du inte är försiktig kan det påverka din ekonomi långsiktigt (t.ex. betalningsanmärkningar).

Undvik skuldfällan

Skuldfällan är när du tar ett nytt lån för att betala ett befintligt. Det kan lätt leda till högre räntor. När räntekostnaderna blir för höga, kommer skulderna gå vidare till inkasso. Ifall du inte betalar då hamnar de hos Kronofogden. När de hamnar hos Kronofogden riskerar du att få en betalningsanmärkning.

Krav för att få lån med Trustly

För att du ska få ett lån med Trustly måste du först uppfylla några grundkrav. Dessa gäller hos alla långivare och påverkas inte av lånets storlek eller löptid.

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer.
  • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Utöver dessa grundkrav så har alla långivare egna krav. Det kan vara ett högre ålderskrav, ett inkomstkrav eller att du inte får ha några betalningsanmärkningar.

Du måste även ha BankID för att använda Trustly.

Fördelar med lån med Trustly

Låna snabbare

Genom ett snabblån med Trustly kan du i många fall få direktutbetalningar. Det gör det till ett av de snabbaste alternativen på marknaden tillsammans med Swishlån och Zimpler-lån. Står du inför en oväntad utgift och akut måste ha pengar kan detta vara ett bra alternativ.

Tryggare för låntagaren

När man använder Trustly så får man fortfarande den höga säkerheten som banker har. Det gör det till ett säkert alternativ för både låntagare och långivare.

Nackdelar med lån med Trustly

Lätt att få ett dyrt lån

SMS-lån kan bli dyra om man inte är försiktig med den effektiva räntan och onödiga avgifter. Titta alltid så att din ekonomi klarar av lånet och ta endast lån när du har ett riktigt behov av det.

Vanligt med högkostnadskredit

Trustly-lån är ofta högkostnadskrediter. Lån med en nominell ränta över 30% mer än Riksbankens referensränta kallas sedan 2018 för högkostnadskrediter. Dessa lån brukar vara SMS-lån, och många av de som tar ett snabblån får återbetalningsproblem och får ett ärende hos Kronofogden. Får du ett utslag hos Kronofogden innebär det att du får en betalningsanmärkning.

Tips på hur du får pengarna snabbt genom Trustly

Ha bankkonto hos en av de större svenska bankerna

Trustly har idag samarbeten med alla stora svenska banker. Dessa inkluderar bland annat SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank. Följande mindre banker är kopplade till Trustly:

  • Länsförsäkringar
  • ICA Banken
  • Sparbanken
  • Sparbanken Syd
  • Forex Bank
  • Skandiabanken

Om din bank inte är kopplad med Trustly tar det ca 1-2 bankdagar innan du får pengarna till ditt bankkonto.

Skicka in din ansökan tidigt

För att då din låneansökan behandlad tidigt bör du skicka in din ansökan så tidigt som möjligt. Detta då en handläggare måste hinna gå igenom din ansökan inom långivarens öppettider. Eventuell komplettering kan även fördröja beviljandeprocessen.

Alternativ: Använd en långivare med automatisk handläggning

Idag finns det många långivare med automatisk handläggning. Detta gör att du kan få din låneansökan beviljad även utanför långivarens öppettider. På detta sätt kan du får direktutbetalningar oavsett veckodag eller timmar på dygnet du ansöker.

Vanliga frågor & svar om lån med Trustly

Kan jag ta ett lån med Trustly trots betalningsanmärkningar?

Ja, det går att ta ett lån med Trustly trots betalningsanmärkningar. Långivaren kan dock ha ett maxantal för antalet anmärkningar du har. Det är även bra om du fick den senaste anmärkningen för mer än 6 månader sedan.

Hur mycket kan man låna med ett Trustly-lån?

Storleken på lånebeloppet du blir beviljad beror på din kreditvärdighet. Generellt kan du låna 1 000 kronor till 50 000 kronor med ett Trustly-lån.

Ta inte ett större lån än vad du behöver. Tänk på att du ska betala tillbaka det sen.

Hur många långivare använder Trustly?

Det finns 14 långivare som använder Trustly just nu. Vi uppdaterar vår lista när nya rekommenderade långivare dyker upp som erbjuder det.

Bland annat följande långivare erbjuder Trustly:
Ferratum
Fairlo
Loanstep
Cashbuddy
Northmill
Brixo
Lumify
Vivus
Credifi
Tryggkredit

Kan jag ta lån med Trustly under helgen?

Ja, du kan ta lån med Trustly under helgen om långivaren erbjuder automatisk handläggning. Med automatisk handläggning går det att få utbetalning under natten, oavsett om det är söndag eller måndag.

Finns det P2P-lån med Trustly?

Nej, det finns i dagsläget inget peer-to-peer-lån som använder Trustly.

Finns det privatlån med Trustly?

Nej, det finns inga privatlån med Trustly.

Senast uppdaterad: 25 september, 2022