SMS lån med förlängning – Jämför lån som kan förlängas


Hos vissa långivare finns det möjlighet att förlänga lånet, exempelvis om man inte har råd att betala av det i tid. Vi hjälper dig att hitta låneföretag där du kan förlänga lånet.

Vilket är det bästa lånet med förlängning?

Det bästa lånet med förlängning hittar du hos .

Jämför sms lån som kan förlängas

Sidan innehåller annonser.

Går det att låna pengar med förlängning?

Det är inte svårt att hitta en långivare som erbjuder förlängningar på sina lån. Det är samtidigt viktigt att du kontrollerar att låneföretaget gör det innan du ansöker om ett lån. För smslån och snabblån är det väldigt enkelt och ofta räcker det med att logga in på ditt konto eller kontakta supporten för att förlänga ditt lån.

Tänk också på att en del långivare tar betalt för att förlänga ett lån. Det är däremot inte något som alla gör, men det kan vara bra att titta på när du väljer en långivare och det är ytterligare en anledning till att jämföra mellan olika låneföretag.

Grundkrav för att låna pengar med förlängning

Om en långivare erbjuder förlängningar så måste du först ansöka om ett lån. Du måste då uppfylla en rad olika krav för att bli godkänd. Alla långivare sätter sina egna krav men det finns ett par som alla låntagare enligt lag måste uppfylla:

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer.
  • Du ska vara fri från skulder hos Kronofogden.

En del långivare har högre krav, exempelvis att du ska vara 20 år eller mer. Det kommer också hos de allra flesta låneföretag att finnas ett inkomstkrav. Det vanligaste här är att du ska ha åtminstone 100 000 eller 120 000 kr i årsinkomst för att få ett lån, men en del långivare har lägre krav än så.

Lån med förlängning trots betalningsanmärkningar

Om du har en skuld hos Kronofogden så kan du inte heller få ett lån, det är inte lagligt för långivare att erbjuda lån till skuldsatta personer. Det är däremot inte ett problem om du bara har betalningsanmärkningar. Antalet anmärkningar och hur gamla dessa är kommer att påverka, men en del låneföretag erbjuder sms lån och andra mindre lån till personer med betalningsanmärkningar. Den senaste anmärkningen bör vara minst 6 månader gammal.

Fördelar med lån som kan förlängas

Det kan alltid uppstå oväntade situationer med ens ekonomi och har du då ett snabblån kan det bli svårt att betala tillbaka pengarna. Det kan också handla om att din lön inte hunnit komma in vid datumet då lånet ska vara betalt.

Det kan då vara bra om du har möjligheten att förlänga lånet. Det tar sällan lång tid och många långivare är öppna för det här, det är ofta bättre att få vänta en månad på betalningen än att behöva starta ett inkassoärende mot sina låntagare.

Nackdelar med att låna pengar med förlängning

Nackdelen med snabblån i allmänhet är att det alltid finns en risk att man tar ett impulslån. Om du tar ett sms lån eller ett mindre privatlån får du också räkna med en högre ränta. Dessa kan ofta leda till onödigt dyra lån och det är därför viktigt att du jämför mellan olika långivare innan du tar ett lån.

Sedan är det också viktigt att fundera på om du kommer att ha råd med lånet. Även om du förlänger lånet så kommer det inte att hjälpa dig om du ändå inte har råd att betala av lånet.

SMS-lån och snabblån med förlängning

Det finns ofta goda möjligheter att förlänga ett sms lån eller ett snabblån. Beroende på din långivare så kan det däremot variera lite hur man går tillväga för att göra det. Hos många kan du logga in på ditt konto direkt på låneföretagets hemsida.

Hos en del långivare måste du istället kontakta deras support. Då gäller det ofta att man ringer upp låneföretaget och följer instruktionerna, oftast hittas dessa direkt på deras hemsida. Hos de allra flesta långivarna är det väldigt enkelt att förlänga ett lån. Det kan ibland kosta men det finns också långivare som inte tar betalt för det.

Vanliga frågor och svar om smslån med förlängning

Om du inte har haft ett snabblån som går att förlänga kan det vara bra att först sätta sig in i hur det fungerar. Vi har därför samlat alla vanliga frågor om ämnet här och svarat på dessa. Om du har några funderingar kvar kan det vara bra att titta på den här listan med frågor och svar.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 23 oktober, 2022