Lån med Instantor

Att ta ett lån med Instantor kan hjälpa dig bli beviljad ett lån, trots att din senaste deklarerade inkomst är låg. Vi har sammanställt långivare som erbjuder Instantor. Jämför långivare och välj rätt lån för dig!

Jämför lån med Instantor

Sidan innehåller annonser.

Vad är ett lån med Instantor?

Ett lån med Instantor är ett lån där långivaren hämtar in uppdaterad information och gör en ytterligare bedömning över din betalningsförmåga. Instantor hämtar in bankkontodata, där dina inkomster och utgifter kan kontrolleras. Om din inkomst ökat sedan din senaste deklaration kan ett Instantor-lån hjälpa dig bli beviljad ett lån.

Du kan även verifiera dig med Instantor. Genom att använda BankID eller bankdosa kan du verifiera dina personuppgifter med Instantor. Genom att använda bankdosa kan du ta ett lån utan BankID.

Om Instantor

Instantor AB är ett svenskt fintech-bolag som använder transaktionsdata från bankkonton för hjälpa bolag att ta kloka beslut inom kreditriskhantering. Med hjälp av Instantor kan långivare få uppdaterad information om dig som låntagare. Detta kan hjälpa dig som annars får låneansökan avslagen av en kreditupplysning.

Instantor har även utökat sitt produktutbud med tjänsten Instantor Insights som hjälper långivare analysera transaktionerna och riskerna. Om du exempelvis har gjort flera uttag av större mängde kontanter kan du ses som en högriskkund. Instantor använder sig av AI och maskininlärning för att analysera transaktionsdatan.

Instantor blev en del av Tink i juli 2020, därför kallas ibland lån med Instantor för lån med Tink.

Vilka lånebolag använder Instantor?

 • Ferratum
 • Viaconto
 • Mobillån
 • Tryggkredit
 • Snabbfinans
 • Bluestep

Det är främst SMS-lån, mindre privatlån eller bolån från digitala nischbanker där man kan få lån med Instantor.

Vilken information ser Instantor om mig?

Instantor får följande information om dina transaktioner:

 1. Personuppgifter och kontonummer
 2. Antalet transaktioner
  1. Utgifter
  2. Inkomst
 3. Vilka konton du betalat till
 4. När du genomfört transaktioner

Använder sig långivaren av Instantor Insights så analyseras denna information. Då analyseras antalet uttag och vilka återkommande transaktioner som genomförs. Ifall du har några suspekta transaktioner minskar chansen för att få lånet utbetalt.

Vissa långivare har problem med att överföringar mellan olika egna bankkonton (olika banker) räknas som utgifter, vilket kan ge en felaktig bedömning över dina totala utgifter. Du kan därför behöva göra en komplettering av din låneansökan.

Vanliga frågor om lån med Instantor

Är det svårare att få lån med Instantor?

Nej, det är generellt inte svårare att få lån. För att få ett lån måste du uppfylla grundkraven och ha en god kreditvärdighet. Generellt är det viktigt att du någon form av inkomst, då många långivare har ett inkomstkrav. Vissa långivare godkänner inte betalningsanmärkningar, medan andra gör det.

Hur fungerar Instantor?

Instantor använder sig av en enkel process. För dig tar det enbart ett par minuter att verifiera och tillåta Instantor att analysera dina transaktioner:
1. Ansök om ett lån med Instantor.
2. Logga in till din bank med Instantor (med BankID, bankdosa eller annat inloggningsalternativ).
3. Instantor analyserar din transaktionsdata.
4. Instantor överlämnar informationen om din riskprofil och transaktionsdata till långivaren.

Hur snabbt kan jag få pengarna med Instantor?

Du kan ofta få lån med Instantor utbetalt snabbt. Detta då flera av lånen med Instantor är snabblån. Hur snabbt du får lånet utbetalt beror på följande faktorer: om långivaren har automatisk handläggning (för att godkänna lån även utanför öppettider) och att banken har samma bank som dig eller använder Trustly/Zimpler (för dygnet runt-utbetalningar).

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 3 oktober, 2022