Lån med skyddad identitet

Att få ett lån med skyddad identitet kan vara komplicerat. Vi på Lånoo har analyserat vilka långivare som godkänner lån för dig med identitetsskydd. Jämför och välj rätt långivare för dig.

Jämför lån med skyddad identitet

Sidan innehåller annonser.

Går det att få lån med skyddad identitet?

Ja, det går att få lån trots att du har en skyddad identitet. Långivaren måste göra en manuell prövning för att säkerställa att du är kreditvärdig. Du måste ofta genomföra en verifiering genom telefon, där en handläggare verifierar dina uppgifter såsom inkomst, tidigare skulder och eventuella anmärkningar.

Varför är det svårt att få lån med skyddade personuppgifter?

Det svåra med att ha skyddad identitet och ta lån är att det inte finns någon information i din folkbokföring, kreditupplysning eller deklaration. Detta gör det svårt för långivaren att granska din ansökan, och du måste därför ansöka manuellt för att verifiera din ålder, att du är folkbokförd i Sverige och din deklarerade inkomst.

Vissa långivare vill inte gå igenom denna process, då det även är av största vikt att du är skyddad och att ingen kommer åt känslig information om dig. Dessa långivare godkänner därför inte låntagare med skyddad identitet.

Utöver en omständig låneprocess, så behöver du även uppfylla grundkraven för ett lån i Sverige:

  1. Du måste vara minst 18 år.
  2. Du ska ha ett svenskt personnummer.
  3. Du ska vara folkbokförd i Sverige.
  4. Du får inte ha några aktiva skuldärenden hos Kronofogden.

I de flesta fall ställer även långivaren krav på din inkomst. Dessutom är det vanligt med högre ålderskrav, att du inte ska ha några betalningsanmärkningar eller på annat sätt har svag kreditvärdighet. Snabblån har generellt låga krav, vilket kan passa ifall du anses ha en låg kreditvärdighet.

Vanliga frågor och svar om lån med skyddad identitet

Kan jag få bolån med skyddad identitet?

Ja, du kan få bolån med skyddad identitet. Du kommer behöva genomgå en längre manuell handläggningsprocess, men generellt är det enklare att hitta bolån för dig med identitetsskydd än andra typer av lån. Att ansöka med en medsökande går också bra trots att du har skyddad identitet.

Senast uppdaterad: 19 juni, 2022