Lån med utbetalning samma dag – Låna pengar idag

Om du är ute efter ett lån med utbetalning samma dag så har du kommit rätt. Vi hjälper dig att hitta det bästa lånet för dig och dina behov.

Jämför långivare som erbjuder lån idag

Sidan innehåller annonser.

Vilka är de bästa sms lån med utbetalning samma dag?

Det dyker hela tiden upp nya lån på den svenska marknaden. Det här innebär att vilken långivare som är bäst förändras hela tiden. Vi uppdaterar därför kontinuerligt våra listor när nya bra låneföretag dyker upp.

Det är därför viktigt att du jämför olika långivare så att du hela tiden kan hålla dig uppdaterad om vilket lån som är bäst för dig och din situation.

Det finns flera saker du bör titta på när du ska välja ett sms lån med utbetalning samma dag. Det som framförallt är viktigt är vilken ränta du får. Långivare idag anger den effektiva räntan på sina sidor så det är enkelt att se det. Du bör också titta på vilka avgifter som tillkommer, uppläggningsavgiften kan till exempel vara väldigt hög hos en del låneföretag. Jämför sedan mellan olika snabblån så att du hittar det billigaste lånet.

Fördelar och nackdelar med lån idag

Fördelar med samma dag-utbetalningar

Med den här typen av lån kan du få dina pengar så snabbt som möjligt. Ibland kan du få ditt sms lån utbetalat direkt eller inom någon timme. Oavsett så går det snabbt och du kan då använda dina pengar redan samma dag.

Nackdelar med lån samma dag

Nackdelen med den här typen av lån är att smslån med utbetalning samma dag är riskfyllt och ofta dyrt. Räntan är sällan förmånlig på dessa lån och det är något som du absolut måste tänka på. Även avgifterna kan vara dyra så titta även på dessa innan du godkänner ett lån eller välj ett räntefritt lån.

Grundkrav för att få ett sms lån

När du ska ta ett lån så behöver du först uppfylla följande olika krav:

  • Du måste vara minst 18 år gammal.
  • Du ska vara frå från aktiva skulder hos Kronofogden
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige.
  • Du ska ha ett svenskt personnummer.

Utöver dessa krav kan långivare ha egna krav. Dessa kan variera en del. Vissa långivare kan till exempel kräva att låntagaren är minst 21 år. I många fall finns det ett inkomstkrav, däremot finns långivare som inte har ett inkomstkrav. Flera långivare godkänner betalningsanmärkningar, medan andra inte gör det.

Håll koll på öppettider och bryttider

Öppettider

Vissa långivare handlägger enbart lån under deras öppettider. Detta gäller alla långivare som har manuell handläggning.

Bryttider

Bankerna har bryttider och måste få in transaktionen innan dess. Det innebär att du måste skicka in din ansökan så tidigt som möjligt. Om du vill ha utbetalning efter bryttiderna måste du säkerställa att långivaren har samma bank som dig, annars kommer du behöva vänta till nästkommande bankdag.

Här kan du hitta rätt långivare för dig baserat på vilken bank du har: SEB, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank och Swedbank.

Har ni inte samma bank gäller bankernas bryttider. Bryttiderna kan variera en del beroende på bank men om din ansökan blir godkänd innan 11:00 så kommer du troligtvis att få pengarna samma dag, men det kan vara värt att titta på vilka bryttider just din bank har.

Tips när du ska söka snabblån med pengar idag

Det är knappast en nyhet att snabblån är dyra och kan bli en onödig utgift. Det här betyder inte att mikrolån är dåliga eller att du inte alls ska använda sms lån, men det finns ett par saker att hålla reda på. Genom att tänka efter före en ansökan så kan du undvika onödiga ekonomiska problem och få en bättre situation.

Låna inte mer än du behöver

Långivare erbjuder allt från ett par tusen till summor som 20 – 30 000 kr för privatlån. Det är däremot sällan du har ett behov av att ta ett så högt lån. Fundera därför över hur mycket pengar du faktiskt behöver och håll dig till det beloppet. Annars får du ett onödigt stort lån med en hög kostnad som du sedan ska betala tillbaka.

Låna inte på impuls

Snabblån kan ofta betalas ut strax efter din ansökan är färdig, men det betyder inte att du ska ta ett lån bara för att det går. Om du egentligen inte behöver lånet så kan det ofta vara bra att spara ihop pengarna på egen hand. Då slipper du en onödig kostnad och riskerar inte heller att anstränga din ekonomiska situation. Är du i en akut situation där du snabbt behöver lite pengar kan det däremot vara värt att ta ett sms lån.

Välj en kort återbetalningstid

Ju längre du har ditt lån desto dyrare blir det. För varje månad som går blir det mer ränta som ska betalas av och det kan även finnas en del andra avgifter för lånet, exempelvis faktureringsavgifter och så vidare.

Det är därför mycket bättre att ta lånet under en så kort tid som möjligt. Det kan alltså vara värt att leva lite enklare en månad för att bli av med lånet så snabbt som möjligt. Det gör att totalkostnaden för ditt lån blir lägre och sedan är du också fri från lånet och den stress som det kan medföra.

Frågor & svar om att låna samma dag

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 19 juni, 2022