Lån med utbetalning samma dag

Om du är ute efter ett lån med utbetalning samma dag så har du kommit rätt. Vi hjälper dig att hitta det bästa lånet för dig och dina behov.

Jämför lån med utbetalning idag

Sidan innehåller annonser.

Finns det lån med utbetalning samma dag?

Ja, det finns lån med utbetalning till ditt bankkonto samma dag. Det finns flera långivare som erbjuder direkutbetalningar, på vardagar, helgdagar och i vissa fall dygnet runt. Beroende på när du ansöker om lånet kommer utbudet av långivare variera. Ansöker du om ett lån en vardagsmorgon kan du ofta få lånet utbetalt samma dag hos många långivare. Ansöker du efter 17:00 eller på en helgdag har du färre valmöjligheter.

Låna pengar idag utan UC

De allra flesta långivare i vår kartläggning över lån med utbetalning samma dag använder inte UC för kreditupplysningar. Istället använder de sig av kreditupplysningar genom Bisnode, Safenode eller Creditsafe. Detta gör att du enkelt kan undvika fler UC-förfrågningar.

Tips: Ska du ta ett privatlån kan du använda dig av en låneförmedlare för att få erbjudande från flera långivare med endast en UC-förfrågan.

Låna pengar samma dag trots betalningsanmärkning

Det finns flera långivare som godkänner betalningsanmärkningar, och som dessutom betalar ut lånet samma dag. Har du en eller flera anmärkningar kommer det ställas högre krav på din kreditvärdighet (t.ex. kan du behöva ha en fast inkomst och en god privatekonomi).

Grundkrav för att få ett sms lån

När du ska ta ett lån så behöver du först uppfylla följande olika krav:

  • Du måste vara minst 18 år gammal.
  • Du ska vara frå från aktiva skulder hos Kronofogden
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige.
  • Du ska ha ett svenskt personnummer.

Utöver dessa krav kan långivare ha egna krav. Dessa kan variera en del. Vissa långivare kan till exempel kräva att låntagaren är minst 21 år. I många fall finns det ett inkomstkrav, däremot finns långivare som inte har ett inkomstkrav. Flera långivare godkänner betalningsanmärkningar, medan andra inte gör det.

Tips när du ska söka snabblån med pengar idag

Använd en långivare med samma bank som dig

För att få dina pengar samma dag så bör ha samma bank som din långivare. Då behöver du inte ta bryttider i hänsyn. Här kan du hitta rätt långivare för dig baserat på vilken bank du har: SEB, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank och Swedbank. Du kan även ta ett lån med en betaltjänster som möjliggör direkta utbetalningar av lån (t.ex. Zimpler eller Trustly).

Om du inte har det så är det viktigt att du skickar in din ansökan så tidigt som möjligt, gärna på morgonen eller förmiddagen. Om lånet blir beviljat innan bryttiderna hos din bank så kan du få pengarna samma dag.

Använd BankID

Genom att ansöka om lånet med BankID kan du verifiera din identitet direkt och signera låneansökan utan manuell verifikation. Vissa långivare använder annan typ av e-legitimation, t.ex. Instantor.

Ansök så tidigt som möjligt

Har du inte samma bank som långivaren gäller bankernas bryttider. Bryttiderna kan variera en del beroende på bank men om din ansökan blir godkänd innan 11:00 så kommer du troligtvis att få pengarna samma dag, men det kan vara värt att titta på vilka bryttider just din bank har.

Bankerna har bryttider och måste få in transaktionen innan dess. Det innebär att du måste skicka in din ansökan så tidigt som möjligt. Om du vill ha utbetalning efter bryttiderna måste du säkerställa att långivaren har samma bank som dig, annars kommer du behöva vänta till nästkommande bankdag.

Låna inte mer än du behöver

Snabblån kan ofta betalas ut strax efter din ansökan är färdig, men det betyder inte att du ska ta ett lån bara för att det går. Om du egentligen inte behöver lånet så kan det ofta vara bra att spara ihop pengarna på egen hand. Då slipper du en onödig kostnad och riskerar inte heller att anstränga din ekonomiska situation.

Är du i en akut situation där du snabbt behöver lite pengar kan det däremot vara värt att ta ett sms lån.

Välj en kort återbetalningstid

Ju längre du har ditt lån desto dyrare blir det. För varje månad som går blir det mer ränta som ska betalas av och det kan även finnas en del andra avgifter för lånet, exempelvis faktureringsavgifter och så vidare.

Det är därför mycket bättre att ta lånet under en så kort tid som möjligt. Det kan alltså vara värt att leva lite enklare en månad för att bli av med lånet så snabbt som möjligt. Det gör att totalkostnaden för ditt lån blir lägre och sedan är du också fri från lånet och den stress som det kan medföra.

Fördelar med SMS-lån samma dag

Snabb utbetalning

SMS-lån har snabba utbetalningstider. Du kan ofta få svar direkt på skärmen, och få lånet utbetalt inom minuter. I vissa fall kan du behöva vänta i 1-3 timmar på utbetalning. I några fall får du lånet först nästkommande bankdag, men detta är inte speciellt vanligt.

Låga krav på SMS-lån med utbetalning idag

För dig med ansträngd ekonomi, låg inkomst eller betalningsanmärkningar kan ett snabblån med direktutbetalning idag vara ett godtagbart alternativ. Om du inte blir beviljad lån hos andra de traditionella bankerna kan du behöva vända dig till snabblån.

Nackdelar med lån samma dag

Dyra lån

Snabblån är ofta dyra. Detta beror på att de ofta har en hög nominell ränta (ofta runt 39%), har dyra avgifter (både start- och löpande avgifter), att löptiden är kort samt att lånebeloppen ofta är små.

Räkneexempel på SMS-lån idag

Lånebelopp3000
Löptid3 månader
Ränta39%
Uppläggningsavgift495 kr
Aviavgift50 kr
Totalkostnad3 840 kr
Effektiv ränta414,85%
Räntekostnad195 kr
Avgifter645 kr

Risk för betalningsanmärkning

Tänk på att det alltid finns en risk kopplad med att ta lån. Betalar du inte tillbaka lånet inom löptiden kan du riskera att få en betalningsanmärkning, något som kan hindra för dig att ingå avtal i 3 år framåt (t.ex. hyres-, abonnemangs- eller låneavtal).

Kreditupplysning
Uppläggningsavgift
Effektiv ränta
Arbetstid
Högkostnadskredit
Veckodag
Lördag
Söndag
Handläggare
Utbetalning
Startavgift
Direktbetalning
Mikrolån
Låneförmedling i Sverige
Konsumentkredit
Amortering
Dröjsmålsränta i Sverige
Faktura
Aviavgift

Frågor & svar om att låna samma dag

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 25 augusti, 2022