Bästa SMS lån – Jämför de bästa smslånen

Genom att hitta det bästa sms lånet kan du få en lägre ränta och bättre villkor. Vi har analyserat marknadens långivare för att hjälpa dig att hitta det bästa SMS-lånet för just dig.

Jämför bästa sms lånen 2022

Sidan innehåller annonser.

Vilket är det bästa SMS-lånet?

Det finns inte ett enda SMS-lån som är det bästa för alla låntagare. Det bästa lånet för just dig beror på din situation, vilka behov du har och vad som är viktigast för dig när du ska låna pengar. Det finns därför flera olika typer av bästa sms-lån, vi har tittat på alla olika varianter.

Grundkrav för bästa SMS-lån

Till att börja med så måste du uppfylla några grundläggande krav för att kunna ta ett SMS-lån. Kraven gäller hos alla låntagare och påverkas inte heller av lånets storlek:

  • Du måste vara 18 år.
  • Du ska vara fri från skulder hos Kronofogden.
  • Du är folkbokförd på en adress i Sverige.
  • Du har ett svenskt personnummer.

Långivare har sedan egna krav, men dessa kan variera och du bör välja en långivare där du uppfyller alla krav. Vanliga krav kan vara gällande din inkomst, en högre ålder än 18 eller något annat gällande din ekonomiska situation.

Bästa SMS-lån med betalningsanmärkningar

Har du betalningsanmärkningar kan du fortfarande hitta långivare som beviljar SMS-lån, men det kommer vanligtvis att finnas ett krav på hur många anmärkningar du får ha och hur gamla dessa är.

Typer av bästa SMS-lån

Bästa SMS-lån med låga avgifter

Genom att jämföra långivare går det att hitta lån utan höga uppläggningsavgifter och där den effektiva räntan är lägre än genomsnittet. Det går också att hitta SMS-lån utan ränta, då får du vanligtvis den första månaden helt utan ränta och kan hålla det billigt. Som med alla lån så är det billigaste när du använder korttidslån, har du lånet under en längre period blir totalkostnaden också högre.

Bästa SMS-lån utan UC

Vill du undvika för många förfrågningar hos UC eller vill förbättra dina chanser att bli beviljad ett lån kan du välja långivare som inte använder UC för sina kreditupplysningar. Långivare som använder exempelvis Creditsafe eller Bisnode har vanligtvis en högre beviljandegrad, delvis då dessa kreditupplysningsföretag har mer generösa kreditbetyg.

Bästa SMS-lån med snabb utbetalning

Vill du låna pengar snabbt kan du titta på sms-lån som erbjuder direktutbetalning. Du kan vanligtvis få utbetalningen direkt eller samma dag, framförallt om du har bankkonto hos en av storbankerna som SEB, Nordea, Handelsbanken, Swedbank eller Danske Bank. Hos andra långivare kan det istället ta till nästa bankdag innan du får en utbetalning.

Att tänka på när du väljer de bästa SMS-lånen

Hur mycket du kan låna

Först och främst måste du försäkra dig om att långivaren lånar ut så mycket som du vill låna. Tänk också på att lånet alltid ska betalas tillbaka, låna inte mer än nödvändigt bara för att långivaren erbjuder det.

Hur billigt lånet är

Du har dels räntan på lånet (nominell ränta) och sedan har du också eventuella avgifter som tillkommer. Det utgör den effektiva räntan och är den som du bör jämföra när du vill titta på totalkostnaden för ett lån. Tänk på att SMS-lån kan bli dyra, det är ingen dålig idé att tänka på kostnaderna när man vill ta ett lån.

Beviljandegrad och krav

Alla måste uppfylla grundkraven när man ska ta ett lån, men det finns sedan andra krav som kan variera en aning. Genom att jämföra dessa krav kan du i många fall hitta långivare som beviljar fler lån än andra.

Hur snabbt du kan låna

Om du är i behov av ett akutlån är det viktigt att du får lånet så snabbt som möjligt. Det finns ingen brist på SMS-lån med snabb utbetalning, det är dessa du bör titta efter om det är bråttom med lånet.

Fördelar med bästa smslån

Låna pengar snabbt

Med de bästa SMS-lånen får du möjlighet att låna pengar snabbt, vanligtvis får du svar direkt på skärmen och du kan få din utbetalning inom 5 minuter i vissa fall. Det betyder inte att alla långivare är snabba, men det blir allt vanligare.

Vanligt med låga krav

Många SMS-lån har hög beviljandegrad och låga krav i allmänhet. Det betyder inte att alla långivare har det och det är därför du måste jämföra kraven.

Nackdelar med bästa smslån

Smslån kan vara dyra

Det är inte ovanligt med dyra uppläggningsavgifter och andra avgifter när man tittar på SMS-lån. Det går i många fall att undvika dessa avgifter och det kan göra ditt lån billigare. Det viktiga är totalkostnaden för lånet, så du bör inte titta på endast avgifter heller då räntan kan vara högre.

Inte ovanligt med högkostnadskrediter

Lån som har en nominell ränta som är 30% högre än Riksbankens referensränta kallas för högkostnadskrediter. Det är dyra lån som du bör undvika om du kan. Många SMS-lån är högkostnadskrediter men det betyder inte att alla är det.

Lätt att ta ett onödigt lån

SMS-lån är ofta enkla att få utbetalda och kraven är ofta låga. Detta kan leda till att du tar ett impulslån. SMS-lån kan leda till betalningsanmärkningar, då det är vanligt att man får återbetalningsproblem. Se till att inte låna mer än du kan betala, och inte ta ansöka om ett lån för lättvindigt.

Vanliga frågor om bästa SMS-lån

Vilket är bäst, SMS-lån eller kreditkonto?

SMS-lån är bäst för akuta situationer som man inte har räknat med. En kontokredt är användbart att ha som en buffert, exempelvis för att undvika just oförutsedda utgifter.

Hur mycket kan man låna med ett SMS-lån?

Hur mycket du kan låna med ett smslån beror på långivaren men vanligtvis kan du låna mellan 1 000 kronor och 50 000 kronor.

Vilken långivare med SMS-lån har den bästa räntan?

Vilken långivare som har den bästa räntan beror lite på vilka krav du ställer i övrigt på lånet. Använd vår lista för att enkelt se det bästa erbjudandet för dig.

Vad säger Flashback är det bästa smslånet?

Det råder delade meningar om vilken långivare som är bäst på Flashback. De mest populära långivarna är Ferratum, Credifi, Klara Lån och Everydayplus.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 3 juli, 2022