Billigaste SMS-lånet – Jämför billiga SMS-lån

Med de billigaste smslån kan du ta ett snabblån med lägre effektiv ränta. Vi har analyserat marknaden och hjälper dig att hitta den bästa långivaren för dig.

Jämför billiga smslån

Sidan innehåller annonser.

Vad räknas som ett billigt SMS-lån?

Ett billigt smslån har vanligtvis en effektiv ränta mellan 6% och 25%. Det som särskiljer ett billigt SMS-lån från ett dyrt är att det ofta inte tillkommer några avgifter. Uppläggningsavgiften brukar annars kunna stå för en stor del av lånets totalkostnad, speciellt för mindre snabblån.

Billiga smslån utan ränta

Det går att hitta billiga smslån utan ränta, det handlar vanligtvis om korttidslån på 30 dagar där ditt första lån är räntefritt. Kommande lån hos samma långivare har sedan en ränta och kan vara dyra om man inte är försiktig med vilka avgifter som tillkommer.

Billiga SMS-lån utan UC

Det finns billiga smslån som inte använder UC för sina kreditupplysningar. Man använder istället ett annat kreditupplysningsföretag som Creditsafe, Bisnode eller Safenode. På detta sätt undviker du för många UC-förfrågningar, och ditt lån registreras inte hos UC. Detta kan öka din beviljandegrad för större privatlån eller ett bolån i framtiden.

Grundkrav för billiga smslån

När du söker ett lån måste du först uppfylla några grundkrav. Kraven påverkas inte av lånets storlek eller löptid och gäller hos alla långivare:

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Du måste ha ett svenskt personnummer.
 • Du ska vara folkbokförd på en svensk adress.
 • Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden.

Utöver dessa grundkrav så har också alla långivare egna krav. Dessa är:

 • Högre ålderskrav (20 eller 21 år)
 • Krav på fast inkomst (ofta på 100 000 kronor till 120 000 kronor i årsinkomst)
 • Krav på god kreditvärdighet utan anmärkningar

Billiga SMS-lån trots betalningsanmärkningar

Har du betalningsanmärkningar kan du fortfarande hitta billiga smslån, men inte alla långivare beviljar lån till låntagare med anmärkningar. Det som vanligtvis är avgörande är antalet anmärkningar och hur länge sedan du fick dessa.

Så får du det billigaste smslånet

Skilj på nominell och effektiv ränta

Räntan på själva lånet kallas för nominell ränta. Den effektiva räntan är inte bara den nominella räntan utan inkluderar också alla andra kostnader som tillkommer. Det är den effektiva räntan som avgör totalkostnaden för ditt lån.

Titta på avgifter

I den effektiva räntan har du eventuella avgifter, du kan därför få en lägre ränta genom att välja långivare som inte har lika många eller höga avgifter. Uppläggningsavgiften är en startavgift och kan vara allt mellan 0 kronor och 895 kronor beroende på vilken långivare du lånar hos. Aviavgifter är en annan som du kan slippa i många fall.

Jämför alltid långivare

Att jämföra långivare är det viktigaste du kan göra för att få ett billigare smslån. Jämför framförallt den effektiva räntan, men du kan få ned månadskostnaden genom att jämföra vilka avgifter som olika långivare har. Jämför också andra egenskaper som är viktiga för dig, exempelvis hur mycket du kan låna och löptid.

Fördelar med billiga smslån

Undvik onödiga kostnader

Väljer man en billig långivare kan man slippa vissa avgifter och undvika att man får en hög effektiv ränta. Det gör både månads- och totalkostnaden lägre. Risken att du får problem att betala tillbaka lånet blir även lägre, då du inte behöver betala lika mycket i effektiv ränta.

Nackdelar med billiga smslån

Lätt att hitta högkostnadskrediter

Inte alla smslån är högkostnadskrediter men det är vanligt. En högkostnadskredit är ett lån som har en nominell ränta som är över 30% än den referensränta som Riksbanken sätter varje halvår. Det är med andra ord ett dyrt lån och något du bör undvika så långt det går.

Smslån kan bli dyra

Ett smslån kan innebära en onödig kostnad om det inte är för något akut som du tar lånet. Undvik onödiga impulslån och försäkra dig om att din ekonomi klarar av lånets kostnader. Annars kan det sluta med att du får problem att återbetala lånet, vilket leder till skulder och betalningsanmärkningar.

Exempel på billiga SMS-lån

 • Northmill Bank
 • Klara Lån
 • Rocker
 • Klicklån
 • Loanstep
 • Fairlo
 • PayMark

Så ansöker du om ett billigt smslån

 • Välj en långivare i vår lista.
 • Fyll i hur mycket du vill låna och önskad löptid.
 • Fyll i dina personuppgifter och uppgifter om din ekonomi.
 • Signera din ansökan, vanligtvis med BankID.
 • Långivaren tar en kreditupplysning.
 • Du får svar på din ansökan.
 • Du får lånet utbetalt, om du blivit beviljad.

Vanliga frågor om billiga smslån

Hur mycket kan jag låna billigt?

Hur mycket du kan låna med ett billigt smslån beror på långivaren, vanligtvis kan du låna från 1 000 kr upp till 50 000 kr.

Kan jag få billiga smslån under helgen?

Ja, en del långivare erbjuder automatisk bearbetning av din ansökan och du kan få lån beviljat även under helger och kvällar. Det som även är viktigt är att du har samma bank som långivaren (SEB, Handelsbanken, Nordea, Swedbank eller Danske Bank), alternativt att långivaren använder sig av Trustly eller Zimpler för utbetalningar.

Går det att ta billiga smslån utan BankID?

Ja, det går att ta ett billigt smslån utan BankID men du måste komplettera din ansökan med någon form av legitimationshandling eller verifikation via telefon. Detta kräver dock manuell handläggning och gör att du inte kan få lånet utbetalt lika snabbt.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 9 juli, 2022