SMS lån kväll – Lån med utbetalning på kvällen

Ibland behöver man pengar snabbt och då kan lån med kvällsutbetalning vara lägligt. Vi hjälper dig att hitta ett lån som betalar ut kvällstid.

Jämför lån med utbetalning på kvällen

Kan man ta sms lån med direktutbetalning på kväll?

Ja, det finns möjlighet att få smslån med direktutbetalning på kvällen och natten. Det är däremot inte vanligt och det är viktigt att man söker upp långivare som tydligt erbjuder den här tjänsten.

Genom Lånoo kan du enkelt jämföra olika långivare som erbjuder sms lån på kvällen. I vissa fall så erbjuder dessa låneföretag också lån på kvällar under helger.

Vanliga grundkrav vid smslån på kvällen

När du vill ta ett kvällslån så måste du först uppfylla långivarens krav. En del av kraven måste ställas av låneföretag enligt lag och går alltså inte att undvika. Dessa är bland annat:

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden.
  • Du ska ha ett svenskt personnummer och en fast adress.

Det kommer sedan att finnas fler krav baserat på långivaren, en del har väldigt låga krav medan andra har lite högre. Exempelvis ställer en del långivare krav på din inkomst medan andra inte har något inkomstkrav. Vill du ha ett lån som är enkelt att få så kan det också vara värt att titta på långivare som beviljar de flesta ansökningar.

SMS-lån med snabb utbetalning på kvällen

Med smslån som erbjuder utbetalning på kvällen kan du hantera oväntade utgifter som sker på kvällen. Gör du allt rätt när du ansöker och uppfyller kraven för att få ett lån på kvällen så kan du ofta ha pengarna samma dag, ofta inom en timme eller två.

Det är en rad olika faktorer som påverkar hur snabbt du får lånet och det är därför viktigt att du kontrollerar dessa i vår lista längre ned. Använder du fel långivare eller inte skickar in din ansökan i tid så måste du istället vänta till nästa bankdag.

Låna pengar trots betalningsanmärkning på kvällen

Du kan inte ta ett lån om du har en aktiv skuld hos Kronofogden, men betalningsanmärkningar är inte nödvändigtvis ett problem. Det finns ett antal långivare som erbjuder privatlån trots betalningsanmärkningar, men det finns ett par saker att tänka på.

Till att börja med så har låneföretag ofta en gräns på hur många anmärkningar du får ha och den senaste ska gärna vara minst 6 månader gammal. Det kan också finnas högre krav på din inkomst om du har betalningsanmärkningar. Det kan därför vara svårare att få ett lån om du har dessa, men det behöver inte vara omöjligt.

Faktorer som påverkar utbetalningstiden

Det finns en rad olika faktorer som påverkar hur snabbt du kan få pengarna. Det här är något som du måste tänka på innan du börjar ansöka, annars kommer du att få vänta till nästa bankdag innan du får dina pengar. Se till att långivaren erbjuder nattutbetalningar, om du behöver låna under natten.

Här följer en lista med ett det viktigaste att tänka på när du ska ta ett smslån med utbetalning på kvällen:

Öppettiderna varierar mellan långivare

Alla långivare anger sina öppettider. Dessa är viktiga då det är under dessa tider som man behandlar låneansökningar. Du bör därför alltid titta på dessa för att försäkra dig om att din ansökan behandlas i tid.

Tänk också på att banker har bryttider. Har du en annan bank än den långivaren använder så kommer dessa att avgöra när du får dina pengar. Det är därför bra att skicka in sin ansökan så tidigt som möjligt, gärna på morgon eller förmiddag. Annars dröjer det till nästa bankdag innan du får dina pengar.

Vilken bank du har

Långivare som erbjuder direktutbetalning gör det genom att använda flera olika banker för sina utbetalningar, har du ett konto hos en av deras banker så kan du få pengarna på en gång när din ansökan har godkänts och behandlats. Vanliga banker som används av långivare är bland annat Handelsbanken, SEB, Swedbank och Nordea men andra banker kan också förekomma.

Använd BankID

Genom att använda BankID så kan din ansökan behandlas mycket snabbare. Det här gör också att du kan få lånet utbetalt mycket snabbare, ofta samma dag om din ansökan godkänns tidigt nog.

Använder du däremot inte BankID så måste du först få hem papper som ska skrivas under innan du kan få ditt lån. Det här gör att hela processen tar ett par dagar istället för några timmar.

Vanliga frågor om kvällslån

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 31 maj, 2022