Sms lån med betalningsanmärkning – Jämför snabblån trots anmärkning


Behöver du låna pengar men har betalningsanmärkningar? Det behöver inte vara ett problem, det finns en mängd långivare som erbjuder lån med betalningsanmärkning. Vi hjälper dig att hitta den bästa långivaren för din situation.

  • Flera lån utan UC
  • Snabba svar och utbetalningar
  • Långivare utan höga krav

Bästa sms lån med betalningsanmärkning 2022

Det bästa sms lånet trots anmärkning hittar du hos Ferratum.

Jämför långivare som erbjuder sms lån trots betalningsanmärkningar

Sidan innehåller annonser.

Vilket är det bästa SMS-lånet trots anmärkning?

Vilket som är det bästa sms lånet för dig som har betalningsanmärkningar kommer att variera beroende på dina behov och din situation. Det finns däremot ett par saker som du ska titta på när du ska ta ett lån. Tänk också på att det ofta dyker upp nya långivare på marknaden och det är också en bra anledning till att jämföra lån.

Försök få en så låg ränta som möjligt

Ett lån kan bli väldigt dyrt och om du har betalningsanmärkningar får du räkna med att det blir lite dyrare. Det är därför viktigt att du jämför mellan långivare så att du hittar den som erbjuder det billigaste lånet.

Se till att lånet passar dig

Fundera över hur mycket pengar du behöver låna och vilka grundläggande krav du kan uppfylla. Många långivare kräver till exempel att man har en årsinkomst på 100 000 – 120 000 kr. Utöver summan du vill låna så bör du också fundera på hur länge du vill ha lånet.

Hur många betalningsanmärkningar som godkänns

Även om ett låneföretag accepterar betalningsanmärkningar så är det viktigt att du tittar på hur många som godkänns. Många långivare har en gräns och den kan variera en hel del när man jämför mellan olika låneföretag.

Långivare som godkänner SMS lån trots många anmärkningar

Det finns idag många långivare som godkänner betalningsanmärkningar och som inte har samma krav på inkomst. Anledningen är att man istället tittar på låntagarens ekonomi så som den ser ut idag. Anmärkningarna kan vara något år gamla och personen kan idag ha en mycket bättre ekonomi och kan då klara av att betala tillbaka ett lån.

Det här har också visat sig vara väldigt populärt och det är många som har betalningsanmärkningar och vill kunna ta ett lån. Det här har troligtvis också motiverat många långivare att börja erbjuda den möjligheten.

Krav för smslån med betalningsanmärkningar

Det kan finnas en mängd olika krav som du måste uppfylla för att kunna få ett lån och har betalningsanmärkningar. Exakt vilka krav som ställs kan variera när man jämför låneföretag, men här kommer en del allmänna krav som du får räkna med för att kunna få ett lån.

  • Du måste vara minst 18 år gammal, en del långivare har 20 eller 21 som krav.
  • Din ekonomi idag måste vara stabil. Exakt vad det här innebär kan variera men en fast inkomst på 100 000 eller 120 000 kr per år är ett vanligt krav.
  • Du har inte fått några nya betalningsanmärkningar de senaste 6 månaderna.
  • Det kan också finnas en gräns på hur många betalningsanmärkningar du får ha.

KALP-kalkyl används ofta vid sms lån trots betalningsanmärkningar

När en långivare erbjuder smslån med betalningsanmärkningar så är det ofta för att man använder KALP, som betyder Kvar Att Leva På. Det här är hur mycket du ska ha kvar efter dina fasta kostnader för månaden är betalda, till exempel hyra och levnadskostnader.

Det här gör det möjligt för långivaren att räkna ut huruvida du har råd att betala tillbaka ett lån eller inte. KALP är mycket viktigare för låneföretag än att du har betalningsanmärkningar, en anmärkning betyder inte per automatik att du har en dålig ekonomi.

Långivare som accepterar flera anmärkningar

Hur många betalningsanmärkningar som accepteras av en långivare kan variera en hel del och det här är något du alltid bör tänka på när du ska välja låneföretag. En del långivare accepterar en eller ett par, medan andra accepterar ganska många.

Ju fler anmärkningar du har desto högre kommer kraven på din ekonomi att vara. Det finns också en del låneföretag som inte har någon specifik gräns på hur många anmärkningar du får ha.

Smslån med upp till 10 anmärkningar

Det är ganska enkelt idag att hitta långivare som accepterar upp till 10 anmärkningar. Det du bör tänka på här är att dessa istället har krav på din ekonomi, ofta med ett fast inkomstkrav som du måste uppfylla.

Långivare som gör en individuell bedömning

Det finns en del låneföretag som inte har en specifik gräns på hur många anmärkningar du får ha. Det man gör istället är att titta på din ekonomiska situation och om du har råd med ett lån. Tidigare nämnde vi KALP-kalkyl, det är här det kommer in.

Det som är bra att tänka på här är att det alltid är bättre med få eller inga anmärkningar. Ju bättre din ekonomiska situation är desto enklare blir det att få lånet. Du får också lättare en bättre ränta, för räntefria lån är det ofta högre krav.

Tänk på detta innan du tar ett sms lån med anmärkning

Att ta ett lån kan ibland kännas lockande men det är inte alltid det är en bra idé. Ett lån innebär kostnader och beroende på din ekonomiska situation så kan det leda till onödiga bekymmer.

Risker med att ta snabblån med betalningsanmärkningar

Ett smslån med betalningsanmärkning är ofta dyrare än vanliga mikrolån. Det här är något man måste tänka på eftersom lånet ska betalas tillbaka. Om du har anmärkningar på grund av ekonomiska bekymmer kan det därför vara bättre att avstå från att låna pengar. Titta på din ekonomi så att du vet att du kan betala tillbaka lånet.

Fundera på om du behöver lånet

Innan du tar ett lån kan det också vara bra att fundera på om du verkligen behöver lånet. Ett snabblån ska betalas tillbaka och har ränta, det blir med andra ord en kostnad inom en nära framtid. Om du inte behöver lånet kan det ibland vara bättre att avstå från det.

Vad menas med en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning innebär att kreditupplysningsföretag har en anteckning om att du inte har betalat en tidigare räkning i tid. Det vanligaste är att man har en räkning som inte betalats och sedan gått vidare till kronofogden.

Det finns däremot andra skäl till att man får en anmärkning. Du kan till exempel få en vid skuldsanering, vid konkurser, restförda skatter och missbruk av bankkonton, lån eller krediter.

Olika svårt att få smslån med betalningsanmärkning

Man brukar ofta säga att det är svårt att få ett sms lån med betalningsanmärkningar. Det är sant när det gäller storbanker som rent generellt nekar låntagare med anmärkningar.

Det finns däremot många låneföretag idag som erbjuder mikrolån även till den som har betalningsanmärkningar. Hur många anmärkningar som accepteras och vilka andra krav man ställer kan däremot variera kraftigt, så det är alltid bra att jämföra olika långivare.

Frågor & svar om sms lån trots betalningsanmärkningar

Här hittar du en del vanliga frågor och svaren på dessa som låntagare har om att låna trots betalningsanmärkningar.

Senast uppdaterad: 19 maj, 2022