SMS-lån med betalningsanmärkningar

Behöver du låna pengar men har betalningsanmärkningar? Det behöver inte vara ett problem, det finns en mängd långivare som erbjuder lån med betalningsanmärkning. Vi hjälper dig att hitta den bästa långivaren för din situation.

 • Flera lån utan UC
 • Snabba svar och utbetalningar
 • Långivare utan höga krav

Jämför sms lån trots betalningsanmärkning

Sidan innehåller annonser.

Vilket är det bästa SMS-lånet trots anmärkning?

Det bästa SMS-lånet trots en eller flera betalningsanmärkningar är Lumify. Med lånebelopp mellan 2 000-70 000 kr och en nominell ränta på 39% är det ett bra lån för dig med betalningsanmärkningar. Det finns även andra aktörer såsom Ferratum, Loanstep och Saldo.

Krav för SMS-lån med betalningsanmärkningar

 • Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du måste ha ett svenskt personnummer.
 • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Utöver dessa krav finns det ofta ett krav på en viss inkomstnivå, ett högre ålderskrav (20-21 år) och att du har en god kreditvärdighet i övrigt. Kraven för att få ett lån varierar utifrån vilken långivare du ansöker hos och vilket lånebelopp du ansöker om.

Resultatet på KALP-kalkyl är avgörande

Något som är avgörande för om du blir beviljad eller ej är KALP-kalkylens resultat. KALP står för Kvar Att Leva På och är en kalkyl långivare använder för att se hur mycket pengar du har kvar av din inkomst efter dina löpande kostnader samt rörliga utgifter. De rörliga utgifterna räknas utifrån ett schablonbelopp utifrån din familjesituation. Har du barn räknas detta med i din KALP-kalkyl. 

Lånekostnaderna räknas även med i KALP-kalkylen för att säkerställa att du har råd att betala av lånet.

Räkneexempel för en KALP-kalkyl

Inkomst efter skatt18000
Hyra−3500
Mat−1500
Försäkringar & El−500
Barn−1500
Kläder−200
Hygien & Hälsa−300
Transport/Resor−500
Telefon, Internet & TV−900
Övriga kostnader−500
Lånekostnader−1600
Resultat på KALP7000

Risker med SMS-lån med betalningsanmärkning

De som tar ett SMS-lån har ofta en hög risk för att få återbetalningsproblem och i värsta fall få en till betalningsanmärkning. Detta då SMS-lån ofta har låga krav och kan erbjudas till de med svag betalningsförmåga. Dessutom är ofta snabblån som godkänner betalningsanmärkningar högkostnadskrediter, det vill säga att de har en nominell ränta på 30 procentenheter högre än Riksbankens referensränta.

Innan du tar ett snabblån bör du därför vara vaksam på ifall du verkligen behöver lånet. Är lånet till för konsumtion eller tas på impuls bör du tänka till en extra gång ifall det verkligen är nödvändigt. 

Ifall du anser att lånet är nödvändigt bör du även se över möjligheten till ett annat typ av lån, med lägre effektiv ränta än SMS-lån.

Alternativ till ett SMS-lån trots anmärkning 

Istället för ett dyrt SMS-lån kan du i vissa fall ta ett billigare privatlån eller ett pantlån hos en pantbank. 

Hos låneförmedlare såsom Lendo eller Likvidum kan du jämföra flera långivare med bara en UC-förfrågan, och välja det bästa lånerbjudandet. Ett privatlån har ofta en betydligt lägre effektiv ränta än snabblån.

Hos Pantbanken eller Sefina Pantbank kan du pantsätta en värdesak och få ut värdesakens andrahandsvärde direkt på kontot, utan en kreditupplysning. 

Tips när du tar ett snabblån med betalningsanmärkning

Ta ett lån utan UC

Genom att ta ett lån utan UC har du en större chans att få lån trots betalningsanmärkningar. Detta har och göra med att kreditbetygen hos andra aktörer såsom Creditsafe, Bisnode och Safenode generellt är högre än kreditbetyget hos UC. Anledningen till att betyget ofta är högre är för att de andra aktörerna inte räknar med tidigare kreditupplysningar i ditt kreditbetyg.

Dessutom kommer ditt nya lån inte registreras hos UC, vilket kan vara en fördel när du ska ansöka om större privatlån eller bolån i framtiden. Banker som använder sig av UC nekar ofta dig som har snabblån, då du ses som en högriskkund.

Låg effektiv ränta

Genom att jämföra långivare kan du få ned den effektiva räntan på snabblån. Dels handlar det om att försöka få en så låg nominell ränta som möjligt, dels handlar det om att försöka få ned avgifterna. Avgifterna på snabblån är ofta höga, och är en stor anledning till att snabblån oftast blir dyrt. 

Vissa långivare tar en startavgift (även kallad uppläggningsavgift) på upp till 895 kronor, oavsett hur mycket eller lite du lånar. Tar du ett lån på 3 000 kronor kan du behöva betala 895 kronor för att täcka startkostnaden. Du kan därför med fördel försöka hitta en långivare utan uppläggningsavgift

Om du lånar under en kortare tid påverkar aviavgifterna inte speciellt mycket. Om du däremot behöver låna under en längre tid, så bör du se ifall du kan få ett lån utan aviavgifter.

Öka din kreditvärdighet

Genom att öka din kreditvärdighet kan du öka chanserna att bli beviljad ett lån. Trots att betalningsanmärkningen såklart påverkar din kreditvärdigheter finns det andra faktorer som även kan bidra till en låg scoring.

Börja med att få reda på din kreditvärdighet, detta görs enklast genom att kolla din kreditvärdighet på MinUC.se, Min Kreditkoll eller Kreddy. När du vet din kreditvärdighet vet du ifall du behöver förbättra den.

4 tips på hur du kan förbättra din kreditvärdighet

 • Minska antalet kreditupplysningar
 • Betala av befintliga skulder
 • Samla dina befintliga lån och krediter
 • Säg upp outnyttjade krediter


Tips:
Jämför lån med svag kreditvärdighet

Undvik fler betalningsanmärkningar

Det värsta du kan göra när du har en betalningsanmärkning är att dra på dig en till. Du måste därför vara extra vaksam över att inte hamna i samma situation igen. Det bästa du kan göra är att betala lånet med autogiro, då slipper du hålla koll på fakturor och slipper samtidigt onödiga kostnader. Betalningspåminnelser, inkassokrav och dröjsmålsränta kan blir dyrt.

Skapa dig en överblick över din ekonomi redan innan du tecknar lånet. Gör en budget där du tydligt planerar in amorteringen av lånet. Är du arbetslös och lever på a-kassa för tillfället bör du säkerställa att din inkomst kan täcka dina fasta utgifter, dina rörliga utgifter samt lånekostnaden.

Tips: Gör ett kontoutdrag från dina 3-6 senaste månader. Kategorisera transaktionerna i följande kategorier: Fasta utgifter, rörliga kostnader, onödiga kostnader och inkomst. Gör sedan en egen KALP-kalkyl och räkna med lånets kostnad. Dina onödiga kostnader kan du behöva dra ned på kommande månader medan du betalar av lånet.

Långivare som godkänner snabblån trots många anmärkningar

 • Lumify
 • Saldo
 • Fairlo
 • Monetti
 • Merax
 • Brixo
 • Loanstep
 • Vivus
 • GF Money
 • Lendo

Långivare som godkänner SMS-lån upp till 10 betalningsanmärkningar

 • Daypay
 • Fairlo
 • Klicklån
 • Monetti
 • Credifi
 • Northmill
 • Brixo
 • Saldo
 • Flexkontot
 • Svea lån

Varje långivare kommer göra en individuell bedömning på din betalningsförmåga och kreditvärdighet. Trots att de kan bevilja upp till 10 betalningsanmärkningar ger detta i sig inga garantier på att du blir beviljad ett SMS-lån. 

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en prick i Kronofogdens register som påvisar att du haft återbetalningsproblem på en skuld tidigare. Innan du får ett utslag hos Kronofogdemyndigheten har du fått ett inkassokrav. Om du inte betalar in skulden vid inkassokravet skickas ärendet vidare till Kronfogden. Då får du ett betalningsföreläggande. Om du inte motsätter dig kravet så får du en betalningsanmärkning.

Om du har en betalningsanmärkning kan du bli hindrad från att ta ett bolån, nya abonnemang eller teckna ett hyresavtal. En betalningsanmärkning syns i 3 år.

Vanliga frågor och svar

Hur snabbt kan jag få ett SMS-lån med betalningsanmärkningar?

Ett SMS-lån trots betalningsanmärkningar kan oftast betalas ut direkt, samma dag eller inom en bankdag. För att påskynda processen bör du ansöka om ett lån hos en långivare med direktutbetalning, använda dig av e-legitimation (t.ex. BankID) samt säkerställa att långivaren har ett konto hos din bank.

Har du Nordea, SEB, Handelsbanken, Swedbank eller Danske Bank kan du ofta få lånet utbetalt direkt till ditt bankkonto. Om du har en annan bank bör du söka dig till en långivare som erbjuder Trustly-lån, då kan du få direktutbetalning till en annan bank.

Är det svårt att få ett sms lån med betalningsanmärkningar?

Ja, det är svårare att få sms lån med betalningsanmärkning. Däremot finns det långivare som beviljar dig snabblån trots en anmärkning hos Kronfogden. Bland dessa långivare finner du t.ex. Fairlo, Klicklån och Monetti.

Hur ökar jag mina chanser att få ett smålån beviljat när jag har en anmärkning?

För att öka dina chanser att bli beviljad ett lån bör du se till att hålla en god kreditvärdighet. Detta gör du bl.a. genom att betala räkningar i tid och avsluta onyttjade krediter (t.ex. kreditkort).

Vilken skillnad är det på att söka lån med respektive utan betalningsanmärkningar?

Den största skillnaden är att du har ett mindre utbud av långivare att välja bland. Detta kan leda till att du får betala en högre ränta och dyrare avgifter. Detta då långivarna vet att du inte har många andra val att välja bland, samt att de tar en högre risk att ta in dig med anmärkningar.

Finns det sms lån som accepterar både betalningsanmärkningar och skulder?

Ja, det finns långivare som beviljar både skulder och anmärkningar. Har du befintliga skulder hos Kronofogden får du enligt lag inte ta nya lån. Däremot kan du ha privata skulder till företag eller privatpersoner, som inte gått till Kronofogden. De flesta långivare har inget problem att bevilja lån till dig med skulder så länge det inte är registrerat hos Kronofogden.

Får man få smslån med anmärkning direktutbetalt?

Ja, det finns flera långivare som erbjuder besked direkt och direktutbetalning även för dig med betalningsanmärkningar. Det du behöver hålla koll på är om långivaren har en automatisk handläggningsprocess. Dessutom är det viktigt att du skickar in korrekta uppgifter så du slipper manuell komplettering av din låneansökan, även fast detta kan ske digitalt med tjänster såsom Kreditz.

Kan man få lån med gammalt utmätningsförsök?

Ja, det går att få lån med ett utmätningsförsök. De flesta långivare som godkänner betalningsanmärkningar godkänner anmärkningar oavsett vilken typ av anmärkning det är.

Betalningsanmärkningen ”Utmätningsförsök” är en anmärkning som visar på att Kronofogden försökt göra en utmätning på dig men inte lyckats hitta en lösning. Detta beror ofta på att din inkomst vid detta tillfälle inte kunde användas för löneutmätning. För större privatlån blir det svårt att bli beviljad med ett utmätningsförsök.

Senast uppdaterad: 13 oktober, 2022