Nya SMS lån 2022


Det kommer ofta nya sms lån till marknaden. Har du blivit nekad lån hos de etablerade aktörerna kan de nya snabblånen vara ett alternativ. Jämför och hitta nya långivare hos oss på Lånoo.

Bästa nya sms lån 2022

Det bästa nya sms lånet hittar du hos Credifi.

Nya sms lån 2022

Än så länge har inga nya sms lån entrat marknaden under 2022. Därför rekommenderar vi de bästa sms lånen för dig så länge – tills vi har nya aktörer att jämföra. Håll tillgodo!

Vanliga grundkrav på nya SMS lån

När du söker ett lån måste du uppfylla kraven som långivaren ställer. Vilka krav som gäller beror helt på låneföretaget men det finns en del generella krav som du alltid måste uppfylla för att få söka ett lån.

  • Du ska vara minst 18 år.
  • Du ska inte ha några skulder hos Kronofogden.
  • Du bör ha en fast inkomst på minst 100 000 per år.
  • Du ska ha ett svenskt personnummer och en svensk adress.

En del långivare ställer högre krav än det här. 18 är till exempel den ålder du måste ha för att få ett lån i allmänhet, men det kan finnas långivare som kräver att låntagaren är 20 eller 21. Det kan också finnas en övre gräns på åldern.

Gällande inkomstkravet kan det vara både lägre eller högre krav. Om det är högre krav som gäller brukar det vara 120 000 i årsinkomst som gäller. En del långivare har inte ett inkomstkrav, utan tittar på ens ekonomiska situation och din betalförmåga så du kan söka även om du är utan fast inkomst. En del långivare nekar inte lån på grund av betalningsanmärkningar.

Så får du dina pengar snabbare

När du har skickat in din ansökan så är det bara att vänta på dina pengar. Det finns däremot ett par enkla saker du kan göra för att få lånet snabbare.

Använd BankID

När du ska ansöka om ett mikrolån kan du använda BankID eller få papper hemskickade. Använder du då BankID så kan du slutföra din ansökan på en gång framför din dator. Använder du inte BankID måste långivaren skicka hem papper till dig som ska skrivas under.

Håll koll på deras öppettider

Skicka också in din ansökan så tidigt som möjligt och under deras öppettider. Då har du en bättre chans att få lånet under samma dag. Skickar du utanför deras öppettider får du först pengarna nästa dag.

Använd samma bank

Titta vilken bank din långivare använder och försök att hitta en som har samma bank som dig, då får du pengarna omedelbart när långivaren utför transaktionen. Använder du inte samma bank kan du fortfarande få dina pengar samma dag om det är tidigt nog. Håll då reda på vilka bryttider din bank har.

Fördelar med nya sms lån

Fördelen med nya smslån är att du får dina pengar ganska snabbt, ofta samma dag eller inom ett dygn. Hos många långivare kan kraven vara låga, vilket gör det enklare att få ett lån.

Nya långivare måste också etablera sig på marknaden. Det här innebär att man ofta försöker sticka ut bland alla andra långivare. Det här kan exempelvis innebära lägre avgifter och inga räntor eller något lite mer innovativt. Det är därför bra att hålla reda på nya sms lån i 2022.

Nackdelar med nya sms lån

Sms lån kan vara väldigt dyra och komma med höga räntor och avgifter. Utöver den effektiva räntan bör du också titta på bland annat uppläggningsavgifter. Det här är en typ av startavgift som ofta tillkommer och den kan vara väldigt hög hos vissa långivare, men det finns billigare lån som inte har dessa avgifter.

Undvik onödiga lån

Det finns också en risk att du tar ett impulslån, alltså ett lån som inte är nödvändigt och som innebär onödiga kostnader. Fundera därför alltid på om du behöver lånet innan du gör en ansökan. Finns det istället en möjlighet för dig att spara ihop pengarna på egen hand så kan du undvika onödiga lån och du slipper då en eventuellt hög utgift.

Nytt varumärke, samma långivare

Ett nytt varumärke innebär inte nödvändigtvis att det är ett nytt företag bakom lånet. Många företag inom branschen driver flera olika långivare, ofta har dessa liknande krav och erbjudanden.

Blir du nekad ett lån hos en av deras varumärken så kan du bli nekad även hos deras andra. Det kan därför vara bra att titta på vem som står bakom den nya långivaren, ofta hittar du den här informationen längst ned på deras hemsida där det står vilket företag som driver den specifika långivaren.

De kreditgivare som kommit ut med nya sms lån 2018, 2019, 2020 och 2021 har i mångt och mycket varit en handfull av etablerade långivare som lanserat nya varumärken.

Här är en sammanställning av snabblåneföretag och deras olika varumärken:

ThornOPR-FinanceLuma FinansGF MoneyFolkefinansCatalunia CapitalC FinanceBrixoBliq
KlickLånFixzaLumifySMSPengarMonettiNätlånMeddelandelånFlexkontotMobillån
PayMarkEverydayplusCredifiExpresskreditKredit 365ExtralånetFlexlimitKontantfinansSnabbfinans
Viiga LånGF MoneyFrogtailMeraxSäkerfinans
PrivatfinansKundfinansFolkiaBrixoTryggkredit
L’EASY
Spargo

Frågor & svar om nya sms lån

Det finns många frågor som låntagare kan ha inför ett nytt snabblån. Om du har planer på att ansöka om ett lån under 2022 så kan det vara bra att titta på våra svar här.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 26 maj, 2022