Okända sms lån – hitta och jämför okända långivare


Sms lån från okända långivare kan vara enklare och lite mer flexibla, men det är viktigt att man väljer ett bra lån. Vi hjälper dig att hitta och jämföra okända sms lån.

Det bästa okända sms lånet 2022

Jämför okända långivare som erbjuder sms lån

Sidan innehåller annonser.

Vad är ett okänt sms lån?

Ett okänt smslån kommer antingen från en helt ny långivare som inte hunnit etablera sig, eller är från ett erfaret låneföretag som inte lyckats utmärka sig på marknaden. Har du redan provat på mer kända långivare och blivit nekad så kan dessa vara ett bra alternativ då många nya sms lån har lägre krav och beviljar fler ansökningar.

Grundkrav för okända smslån

När du ska ta ett lån måste du alltid uppfylla vissa krav. Det är svårt att säga vilka krav som okända långivare kan komma att ställa, men det finns ett par krav som alla långivare måste ställa enligt lag, dessa är:

Långivare kan sedan ha sina egna krav utöver dessa som måste måste uppfyllas. Det kan handla om krav på en fast inkomst eller att man har andra ålderskrav. En del långivare har också krav på en maximal ålder, till exempel att du maximalt får vara 65 eller 70 år för att få ta ett lån.

Okända sms lån trots betalningsanmärkningar

Låneföretag får inte erbjuda blancolån till den som har en aktiv skuld hos Kronofogden och du bör därför aldrig låna från en långivare som erbjuder det. Dig med betalningsanmärkningar har däremot inte samma problem och en del låneföretag godkänner dessa. Antalet anmärkningar du har och hur länge sedan det var du fick dessa är avgörande.

Räntan kommer att påverkas av dina betalningsanmärkningar och i många fall kan ditt lån bli onödigt dyrt. Dina chanser att bli godkänd blir också försämrade.

Fördelar med okända sms lån

Okända sms lån kommer ofta från okända aktörer vilket innebär att du kan få mer flexibla lån med förmånliga villkor. Det gör smslånen mer förmånliga än från vissa etablerade aktörer, men det betyder inte att alla okända långivare är bra alternativ.

Lättare att få lån

En klar fördel med nya långivare är att dessa måste locka till sig kunder, annars kommer låneföretaget aldrig att överleva. Det här innebär ofta att man beviljar fler lån och har mer generösa krav. Det stämmer samtidigt inte med alla okända smslån, en del vill istället ha så säkra låntagare som möjligt och har därför väldigt strikta krav.

Bättre villkor

Ska en långivare locka till sig kunder så räcker det inte med att bevilja lån, man måste också erbjuda något som lockar låntagare. Det är därför vanligt att du hittar mer generösa villkor. Det här kan innebära en bättre ränta, längre lån eller att man erbjuder lån med förlängningar.

Nackdelar med okända smslån

Udda långivare kan ge dig enklare smslån och föredras av många, men det betyder inte att lånen är perfekta. Det är viktigt att du undviker fallgropar som leder till dyra lån eller osäkra avtal.

Dyra lån

Oavsett om det är ett vanligt smslån eller ett mikrolån så finns det alltid en risk att du får ett onödigt dyrt lån. Det är därför du måste jämföra olika lån innan du skickar in en ansökan. Genom att jämföra lånen kan du i många fall undvika vissa avgifter, exempelvis uppläggningsavgiften och få ett billigare lån.

Okända långivare

Nackdelen med en helt okänd långivare som du aldrig har hört talas om är risken att det är ett dåligt låneföretag. Det finns alltid en risk att långivaren är bedräglig eller erbjuder dåliga avtal. Vi är väldigt noga med att endast visa legitima långivare i våra listor.

Att tänka på innan du tar lån från okända långivare

Har du inte tidigare använt smslån eller snabblån så bör du först läsa på mer om hur dessa fungerar. Då är risken mindre att du får problem med dyra lån eller dåliga långivare. Här får du några goda råd om vad du ska tänka på när du ska ta ett lån.

Okänd betyder inte alltid ny

Bara för att en långivare är okänd betyder det inte att låneföretaget är helt nytt på marknaden. En del långivare sticker helt enkelt inte ut på marknaden och lyckas inte slå igenom på marknaden, det kan alltså fortfarande vara ett seriöst och erfaret låneföretag som står bakom lånet. Alla okända sms lån som listas på Lånoo granskas av Finansinspektionen.

Det är vanligt att ett lånebolag har flera olika varumärken. Nedan följer en sammanställning av de bolag som har flera varumärken:

ThornOPR-FinanceLuma FinansGF MoneyFolkefinansCatalunia CapitalC FinanceBrixoBliq
KlickLånFixzaLumifySMSPengarMonettiNätlånMeddelandelånFlexkontotMobillån
PayMarkEverydayplusCredifiExpresskreditKredit 365ExtralånetFlexlimitKontantfinansSnabbfinans
Viiga LånGF MoneyFrogtailMeraxSäkerfinans
PrivatfinansKundfinansFolkiaBrixoTryggkredit
L’EASY
Spargo
Scrolla till höger för att se fler.

Har du blivit nekad lån hos ett av låneföretagets varumärken kommer du med stor chans bli nekad på deras andra varumärken, då kraven brukar vara detsamma på samtliga varumärken inom ett bolag.

Kontrollera alltid räntan

Effektiva ränta är den totala ränta du får betala för lånet med alla avgifter inräknade. Det är alltså den ränta du ska jämföra när du börjar jämföra olika långivare. Det är så du hittar billiga lån eller räntefria lån.

I den effektiva räntan räknas bland annat uppläggningsavgiften och faktureringsavgifter in. Dessa kan du ibland undvika helt då en vissa låneföretag inte har den. Hur hög uppläggningsavgiften är kan också variera, så det är något som är värt att titta på för att få ned den effektiva räntan.

Titta på eventuella omdömen

Genom att använda listor som den vi har här på sidan kan du enklare hitta bra och seriösa långivare. Vi har redan tittat på olika låneföretag och valt bort oseriösa aktörer och dåliga erbjudanden.

Söker du själv upp låneföretag bör du titta efter recensioner eller omdömen, då kan du se om det är en seriös långivare eller inte. Om en långivare har många dåliga betyg är det troligtvis bättre att välja en annan.

Kan vara enklare att få ovanliga lån utan UC

Med okända smslån är det ovanligt att UC används för kreditupplysningar. Det här innebär att du kan undvika för många förfrågningar hos UC och din kreditupplysning inför lånet kommer inte att synas hos Upplysningscentralen heller. Det här är bra då kreditupplysningar via UC kan försämra din kreditvärdighet.

Med nylanserade lån utan UC så använder man istället andra kreditupplysningsföretag. Det finns flera alternativ men du har bland annat Creditsafe, Bisnode och Safenode. Lån som använder dessa är generellt enklare att beviljas då kreditupplysningarna inte går lika djupt och deras värderingar är lite mer generösa.

Frågor & svar om okända lån

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 7 maj, 2022