Sms lån utbetalning samma dag – Låna pengar idag


Om du är ute efter ett lån med utbetalning samma dag så har du kommit rätt. Vi hjälper dig att hitta det bästa lånet för dig och dina behov.

Bästa sms lån samma dag 2022

Det bästa sms lån samma dag hittar du hos Everyday Plus.

Jämför långivare som erbjuder sms lån samma dag

Sidan innehåller annonser.

Vilka är de bästa sms lån med utbetalning samma dag?

Det dyker hela tiden upp nya lån på den svenska marknaden. Det här innebär att vilken långivare som är bäst förändras hela tiden. Vi uppdaterar därför kontinuerligt våra listor när nya bra låneföretag dyker upp.

Det är därför viktigt att du jämför olika långivare så att du hela tiden kan hålla dig uppdaterad om vilket lån som är bäst för dig och din situation.

Det finns flera saker du bör titta på när du ska välja ett sms lån med utbetalning samma dag. Det som framförallt är viktigt är vilken ränta du får. Långivare idag anger den effektiva räntan på sina sidor så det är enkelt att se det. Du bör också titta på vilka avgifter som tillkommer, uppläggningsavgiften kan till exempel vara väldigt hög hos en del låneföretag. Jämför sedan mellan olika snabblån så att du hittar det billigaste lånet.

Fördelar och nackdelar vid lån med samma dag-utbetalning

Ibland behöver du kanske pengar snabbt och det är då dessa mikrolån kan komma till användning, men det finns både för- och nackdelar med dessa lån. Vi ska därför gå igenom dessa så att du vet om det här är rätt typ av lån för dig och din situation.

Fördelar

Med den här typen av lån kan du få dina pengar så snabbt som möjligt. Ibland kan du få ditt sms lån utbetalat direkt eller inom någon timme. Oavsett så går det snabbt och du kan då använda dina pengar redan samma dag.

Nackdelar

Nackdelen med den här typen av lån är att smslån med utbetalning samma dag är riskfyllt och ofta dyrt. Räntan är sällan förmånlig på dessa lån och det är något som du absolut måste tänka på. Även avgifterna kan vara dyra så titta även på dessa innan du godkänner ett lån eller välj ett räntefritt lån.

Krav för att få ett sms lån

När du ska ta ett sms lån så behöver du först uppfylla en mängd olika krav. Alla långivare har sina egna krav men det finns en del som alltid gäller, bland annat måste du:

  • Vara minst 18 år gammal.
  • Vara fri från skulder hos Kronofogden.
  • Ha en fast adress i Sverige och ett svenskt personnummer.

Kraven kan variera en del, vissa långivare kan till exempel kräva att låntagaren är 20 eller 21. I många fall finns det ett inkomstkrav, däremot finns långivare som inte har ett inkomstkrav alls.

Håll reda på öppettider och bryttider

För att få lånet samma dag är det också ett krav att du skickar in din ansökan i tid. Bankerna har bryttider och måste få transaktionen innan dess, så det innebär att du måste skicka in din ansökan så tidigt som möjligt. Gör det gärna på morgonen eller förmiddagen för bästa chans.

Tips när du ska söka snabblån med pengar idag

Det är knappast en nyhet att snabblån är dyra och kan bli en onödig utgift. Det här betyder inte att mikrolån är dåliga eller att du inte alls ska använda sms lån, men det finns ett par saker att hålla reda på. Genom att tänka efter före en ansökan så kan du undvika onödiga ekonomiska problem och få en bättre situation.

Låna inte mer än du behöver

Långivare erbjuder allt från ett par tusen till summor som 20 – 30 000 kr för privatlån. Det är däremot sällan du har ett behov av att ta ett så högt lån. Fundera därför över hur mycket pengar du faktiskt behöver och håll dig till det beloppet. Annars får du ett onödigt stort lån med en hög kostnad som du sedan ska betala tillbaka.

Låna inte på impuls

Snabblån kan ofta betalas ut strax efter din ansökan är färdig, men det betyder inte att du ska ta ett lån bara för att det går. Om du egentligen inte behöver lånet så kan det ofta vara bra att spara ihop pengarna på egen hand. Då slipper du en onödig kostnad och riskerar inte heller att anstränga din ekonomiska situation. Är du i en akut situation där du snabbt behöver lite pengar kan det däremot vara värt att ta ett sms lån.

Välj en kort återbetalningstid

Ju längre du har ditt lån desto dyrare blir det. För varje månad som går blir det mer ränta som ska betalas av och det kan även finnas en del andra avgifter för lånet, exempelvis faktureringsavgifter och så vidare.

Det är därför mycket bättre att ta lånet under en så kort tid som möjligt. Det kan alltså vara värt att leva lite enklare en månad för att bli av med lånet så snabbt som möjligt. Det gör att totalkostnaden för ditt lån blir lägre och sedan är du också fri från lånet och den stress som det kan medföra.

Lös lånet längre fram

Ibland får man en oväntad förändring i sin ekonomi och då kan det helt plötsligt bli svårare att betala av lånet varje månad. Det kan i dessa situationer vara värt att förlänga låneperioden, vilket man ofta kan göra.

Kontakta din långivare och se om det finns någon bra lösning som gör det bättre för din ekonomiska situation. Låneföretag är ofta medgörliga och erbjuder olika lösningar för den som har fått oväntade bekymmer, till exempel en betalningsfri månad.

Faktorer som påverkar hur snabbt lånet betalas ut

Man vill såklart ha sina lånade pengar så snabbt som möjligt och ofta går det att få pengarna samma dag. För att du ska kunna det måste du också känna till vilka faktorer som påverkar hur snabbt ett lån kan betalas ut. Det handlar framförallt om vilka banker som är involverade och hur lång tid din långivare tar för att behandla din ansökan.

1. Om du och långivaren har samma bank

När din ansökan har blivit godkänd så kommer din långivare att påbörja utbetalningen, ofta på en gång. Det här är bra men beroende på tiden på dygnet och vilka banker som är involverade så kan utbetalningen ta lång eller kort tid. Har ni samma bank så sker utbetalningen omedelbart när långivaren påbörjat den. Det här gäller framförallt för storbanker som SEB, Handelsbanken, Nordea och Swedbank.

Har ni inte samma bank gäller bankernas bryttider. Dessa kan variera en del men om din ansökan blir godkänd innan 11:00 så kommer du troligtvis att få pengarna samma dag, men det kan vara värt att titta på vilka bryttider din bank har.

2. Hur lång tid långivaren tar för att behandla ansökan

Hur lång tid långivaren tar för att ens behandla din ansökan kommer också att påverka en hel del. Många långivare är snabba när du ansöker under deras öppettider, ofta tar det mindre än en timme eller så får du ett svar direkt. Utanför öppettider händer ingenting om inte låneföretaget använder ett automatiskt system som behandlar ansökningar, men det här är inte jättevanligt.

Du kan få pengar samma dag även om ni inte har samma bank

Även om du inte har samma bank som din långivare kan du som sagt få pengarna samma dag. För att det här ska hända måste långivaren börja utbetalningen innan bankernas bryttider. Dessa varierar väldigt mycket och många banker har flera bryttider under dagen. Börjar långivaren skicka pengarna innan 11:00 bör du se dina pengar redan samma dag, men du borde titta på vilka bryttider din bank har för säkerhets skull.

Frågor & svar om sms lån samma dag

Här kommer en del vanliga frågor som låntagare har om att få sms lån utbetalt samma dag och svaren på dessa. Om du fortfarande har några funderingar om att låna pengar så kan du titta om det finns ett svar på din fundering här.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 19 april, 2022