SMS-lån som beviljar alla – Jämför långivare med hög beviljandegrad

Söker du ett lån med hög beviljande grad? Då har du hittat rätt. Även fast alla inte kan beviljade ett lån så ökar dina chanser med dessa långivare. Jämför hos oss på Lånoo.

Jämför långivare som beviljar flest SMS-lån

Sidan innehåller annonser.

Finns det lån som beviljar alla?

Nej, det finns inga långivare som aldrig säger nej. Däremot finns det långivare som har lägre krav än andra långivare, och dessa kan bevilja dig ett lån trots låg kreditvärdighet, betalningsanmärkning eller om du har en låg inkomst.

SMS-lån som beviljar alla utan UC

När du ska ta ett sms lån så görs en kreditupplysning och ofta görs det genom UC. Det är något som många vill undvika genom att låna utan UC. Det finns flera anledningar till det men bland annat så kommer dina framtida chanser att få en lån att minska om du har många kreditupplysningar och lån genom UC.

Det går att få sms lån som beviljar alla utan att det görs med UC. Idag så använder många långivare alternativ till UC. Exakt vilken upplysningstjänst som används kan variera men vanliga alternativ till UC är Bisnode och Creditsafe.

En kreditupplysning går inte att undvika

Bara för att ett låneföretag inte använder UC så betyder inte det att du kan undvika en kreditupplysning. För att få erbjuda dig ett lån så måste en upplysning utföras. En långivare som erbjuder dig ett lån utan en kreditupplysning är med andra ord inte en seriös aktör och bör undvikas.

Grundkrav på lån som beviljar alla

För att få ett sms lån måste du uppfylla långivarens grundkrav. Exakt vilka krav som gäller beror på långivaren, en del har höga krav medan andra har låga krav. Långivare som beviljar alla har generellt lägre krav, men det kommer ändå finnas en del saker du måste uppfylla.

Enligt lag måste du uppfylla följande krav för att få ta ett lån:

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer och en adress i Sverige.

En del långivare ställer däremot egna krav. Det är till exempel inte ovanligt med krav på att du ska ha en fast inkomst. Det finns också långivare som har andra ålderskrav, till exempel att du ska vara 20 eller 21.

Det går att låna med betalningsanmärkningar

Det går faktiskt att få ett mikrolån även om du har betalningsanmärkningar. Utbudet är inte lika stort som för de utan anmärkningar, men du kan fortfarande hitta en bra långivare. Vanligt är att dessa långivare har högre krav på din nuvarande ekonomiska situation, för att säkerställa sig om att du kommer kunna återbetala ditt lån.

Låneföretag som är okej med anmärkningar anger ofta detta på sin sida. Ofta kommer det också att stå exakt hur många anmärkningar du får ha för att bli beviljad ett lån. Det kan också då finnas krav på hur gamla dessa betalningsanmärkningar minst ska vara. Det vanligaste är att du inte ska ha fått en ny anmärkning de senaste 6 månaderna.

Att tänka på innan du tar ett sms lån

Innan du går vidare och tar ett sms lån som beviljar alla så kan det vara bra att fundera på om du faktiskt behöver lånet. Dessa typer av snabblån med låga krav har ofta en hög ränta och det kan lätt bli dyrt för dig.

Ibland kan det uppstå situationer där man får oväntade utgifter och behöver ett lån. Det finns däremot andra situationer där man kanske inte behöver lånet utan istället kan spara ihop pengarna på egen hand. Det blir billigare för dig och är i allmänhet bättre för din privatekonomi.

Lån som beviljar alla med direkt utbetalning

Ibland behöver man pengar snabbt och det är en av fördelarna med sms lån. Du kan ofta få en utbetalning samma dag, så fort din ansökan är beviljad och du har skrivit på skuldebrevet. Snabba utbetalningar kan komma väl till pass när man behöver pengarna för något akut, exempelvis en oväntad utgift som man inte hade räknat med.

För att få ett lån med direktutbetalning så måste du välja en långivare som faktiskt erbjuder det. Det är inte alla som erbjuder snabba utbetalningar, men det blir allt vanligare. Ofta anger långivaren det direkt på sin hemsida, så det är lätt att se om det finns snabba utbetalningar.

Det finns flera saker som påverkar om en långivare erbjuder direktlån eller inte. Det finns därför ett par saker du bör titta på.

Vilken bank du använder kommer att påverka

För att en långivare ska kunna betala ut ditt lån utan onödiga väntetider så måste ni använda samma bank. Låneföretag som erbjuder sms lån med direktutbetalning gör det ofta genom att ha konton hos flera olika storbanker. Titta om ett låneföretag använder samma bank som dig innan du ansöker om ett lån.

Använder man inte samma bank så kommer du troligtvis inte få dina pengar på en gång, utan först nästa bankdag.

Inte alla långivare erbjuder utbetalningar dygnet runt

För att en långivare ska kunna erbjuda direkt utbetalning på natten så måste företaget använda sig av ett automatiskt system. Då kommer kraven på din ekonomi att vara högre och det är inte säkert att man erbjuder sms lån som beviljar alla.

Snabblån med hög beviljandegrad och låga krav

Det finns ingen brist på långivare som erbjuder snabblån med låga krav. Det handlar ofta om att företaget är nytt eller helt enkelt vill locka till sig så många kunder som möjligt. Det finns som sagt lagstadgade krav som långivare måste ha för att få erbjuda lån till konsumenter.

Det handlar bland annat om att man endast får erbjuda lån till myndiga individer och att låntagaren måste vara fri från skulder. Har du skulder eller är under 18 kommer du alltså inte få ett lagligt lån. Långivare som ändå skulle erbjuda ett lån till någon som till exempel har skulder, är inte lagliga och det finns en hög risk att man blir lurad.

Låga krav innebär ofta en högre ränta

När du tar ett smslån som beviljar alla och utan inkomstkrav så är det vanligt att dessa lån har en högre ränta. När man har låga krav så tar långivaren en högre risk och resultatet är att räntan blir högre. Det kan komma att göra en betydande skillnad i längden då ett litet sms lån snabbt kan bli dyrt.

Det är därför viktigt att du dubbelkollar avtalet och låneerbjudandet innan du godkänner något. Den effektiva räntan är det allra viktigaste här, då den visar på den faktiska kostnaden (med avgifter inräknat). Avgifterna är generellt höga hos långivare med låga krav.

För att komma ned i pris så kan du jämföra olika låneföretag som har låga krav. Då kan du hitta den långivare med den bästa eller ingen ränta, ofta kan det vara en stor skillnad mellan marknadens billigaste och dyraste alternativ.

Känns det helt omöjligt att få lån?

Blir du inte beviljad lån? Har du svag kreditvärdighet så minskar chanserna till att få ett lån. Det finns dock flertalet långivare i Sverige som har hög beviljande grad trots svag kreditvärdighet. Det är aldrig garanterat att du får ett lån, och det finns inte lån som alla kan få, men du kan öka dina chanser genom att välja en långivare med lägre krav.

Vanliga frågor & svar

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 15 september, 2022