Lån utan inkomst 2022


Vi hjälper dig att hitta ett lån utan inkomst. Vi samlar alla relevanta långivare och gör det enklare att hitta rätt lån när du inte har en fast inkomst.

Bästa sms lån utan fast inkomst 2022

Det bästa sms lånet utan inkomst hittar du hos.

Jämför långivare som erbjuder lån utan inkomst

Sidan innehåller annonser.

Går det att få lån utan inkomst?

Det går att få ett lån utan fast inkomst men det är svårare. Det är därför viktigt att man väljer en långivare som har lägre krav. Långivare med lägre krav erbjuder ofta mindre snabblån. Du kan i vissa fall något större privatlån utan inkomst, men då måste du ha en god ekonomi i övrigt.

Grundkrav för att få låna pengar

För att du ska kunna få ett nytt sms lån måste du uppfylla en del krav. Varje långivare har sin egen lista men det finns ett par enkla krav som alla i Sverige måste uppfylla för att kunna få ett lån.

  • Du måste vara minst 18 år gammal.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer och en svensk adress.
  • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden.

Deras exakta krav kan variera en aning så det är viktigt att du ser över vilka krav din långivare har innan du skickar din ansökan.

Vilka inkomstkrav är vanliga för smslån?

Många långivare kräver att man har en årsinkomst på 100 000 eller 120 000 kronor. Det finns däremot låneföretag som inte har lika höga krav, vissa kräver till exempel bara att din ekonomi är ordnad eller att du har någon form av inkomst även om det inte är en fast anställning.

Gällande att låna med betalningsanmärkningar så finns det långivare som godkänner det också. Andra långivare godkänner det däremot inte, så det är viktigt att du tittar på det här.

Fördelar med sms lån utan fast anställning

Fördelen med sms lån utan inkomstkrav är att du enkelt kan få en kredit eller ett lån även om du inte har någon hög deklarerad inkomst. Det här kan vara bra vid olika akuta situationer eller när man har en inkomst, men inte en fast sådan som bankerna ofta kräver.

Nackdelar med sms lån utan deklarerad inkomst

Nackdelen är att man ska vara försiktig med sms lån när man inte har någon deklarerad inkomst. Om din ekonomi inte är stabil kan ett dyrt lån leda till stora bekymmer, så var försiktig med att låna pengar.

Att tänka på innan du tar ett sms lån utan inkomst

Det finns en del att tänka på gällande mikrolån, framförallt om du är utan inkomst eller har en låg inkomst.

Titta på kostnaderna

Räntan tänker nog de allra flesta på men det är inte bara den som avgör hur dyrt ditt lån blir. Uppläggningsavgiften, en typ av startavgift som ofta tillkommer, kan också vara väldigt hög. Det här kan göra ett litet sms lån väldigt mycket dyrare. Titta även på andra avgifter, många små sådana kan bli en ganska hög totalkostnad för ett lån. Genom att jämföra lånen kan du hålla nere på kostnaderna och få ett billigare lån.

Ta inte ett lån i onödan

Om du inte måste låna pengarna för något viktigt kan det ibland vara bättre att avstå. Lån innebär en kostnad och sms lån är inte jättebilliga. Ibland är det bättre att spara ihop pengar till det man ska köpa.

Anledningar till att du kan få lån utan fast jobb

Inte alla har en fast anställning, men det betyder inte att du inte har några pengar. Här följer lite olika exempel som gör det relativt enkelt att ändå få ett smslån.

Tim-, projekt- eller vikarieanställning

Inte alla har en fast anställning men dessa typer av anställning ger fortfarande en inkomst, och då kan du ofta få ett lån. Man räknar då ut snittet per månad senaste 3, 6 eller 12 månaderna.

Arbetslöshetsersättning

Arbetslösersättning innebär ofta att det blir svårt att få ett lån. Det kan däremot finnas en del mindre snabblån där arbetslöshetsersättning räcker.

Ersättning från Försäkringskassan

Har man sin inkomst från Försäkringskassan blir det svårt att få några större lån, men mindre sms lån kan fungerar hos vissa långivare.

Pensionär

Som pensionär får man det ofta svårt att söka lån. Man saknar en fast inkomst och sedan så har långivare ofta ett ålderskrav. Det finns mindre långivare som istället tittar på din ekonomi i allmänhet, då kan ens pension vara tillräckligt.

CSN som student

Är du student och lever på CSN kan du också ha det lite svårare. CSN räknas inte som arbetsrelaterad inkomst. Med ett enklare lån kan du dock låna pengar även utan arbetsrelaterad inkomst.

Egenföretagare

Som egenföretagare kan man ha en ganska ojämn inkomst, men man har fortfarande en deklarerad inkomst och kan då ofta få ett sms lån eller ett mindre privatlån.

Inkomst av kapital

För den som har ett ordentligt med investerat kapital så går det att leva på avkastning och utdelningar. Ofta blir det dock svårare att få ett lån om ingen i hushållet har en fast inkomst. Du måste då hitta en långivare utan inkomstkrav, eller en långivare som gör en manuell bedömning av just din situation.

Lån med utländsk inkomst är ofta svårt

Hur du tjänar dina pengar kan också vara avgörande. Åker du till exempel utomlands och arbetar så kan det i vissa fall leda till att du får det svårare att få ett lån. Det beror mycket på hur din inkomst deklareras och i vilket land som bolaget du arbetar för är registrerat.

Så kontrolleras din inkomst när du lånar

När du ansöker om ett sms lån utan inkomst så kommer det alltid att utföras en kreditupplysning. Det är därför en fast inkomst ofta är att föredra, det blir enklare att redovisa för banken eller långivaren hur ens ekonomi ser ut.

Du anger din inkomst

När du gör din ansökan får du möjligheten att ange din inkomst. Det är viktigt att du är ärlig här och anger din verkliga inkomst. Tänk också på vad som kommer att synas på kreditupplysningen, men var noga med att ange om din inkomst egentligen är högre.

Banken hämtar ut din taxerade inkomst

När du skickar in din ansökan så kommer långivaren att göra en kreditupplysning. Det här kan göras genom Upplysningscentralen, UC. Det är UC som storbankerna använder och även en del mindre långivare, det är därför lån utan UC är populära då många vill undvika att få för många UC förfrågningar. När det gäller sms lån så är det ofta företag som Creditsafe eller Bisnode som utför kontrollen istället, vilket många låntagare föredrar.

Det som kommer synas i kreditupplysningen är då din taxerade inkomst, alltså det som syns från din skattedeklaration. Det här är viktigt att tänka på då du kanske har en högre inkomst eller för att din inkomst har blivit högre sedan din senaste deklaration.

Kompletterande uppgifter

Om någonting nu inte stämmer så kommer det att bli aktuellt med en komplettering.

Angav du till exempel 200 000 kr i årsinkomst men det bara syns 150 000 kr vid en kreditupplysning så kommer långivaren att vilja veta varför det var en sådan skillnad.

Du blir då ofta kontaktad av låneföretaget och i vissa fall kommer du nu att behöva förklara varför det var en skillnad. I vissa fall kan du behöva bevisa din inkomst.

Exakt hur långivaren agerar beror såklart på, inte minst beroende på hur höga krav man ställer på låntagaren. Det är därför du också ska vara så ärlig som möjligt vid din ansökan, det underlättar för både dig och långivaren.

Snabblån utan krav på fast anställning

Det finns snabblån utan krav på någon fast anställning. I listan lite längre upp gick vi igenom lite olika typer av inkomster och situationer där du ändå kan få ett lån. Det betyder däremot inte att det blir enkelt, nästan alla långivare föredrar att låntagaren har en fast anställning med en bra inkomst.

Men det finns långivare som istället tittar på din övergripande ekonomi. Hos dessa så är kreditupplysningen viktig då det är din ekonomiska situation som är viktig för långivaren, inte huruvida du har fast anställning eller inte.

Sedan så är det viktigt att kunna komplettera dina uppgifter om det behövs. Vanligtvis så syns all din inkomst på kreditupplysningen, eftersom vi betalar skatt på inkomsten. Det som kan hända är att din ekonomiska situation har drastiskt förbättrats efter din senaste deklaration. Ett exempel är att du var arbetslös vid din senaste deklaration men sedan dess har fått ett jobb.

Vanliga frågor om sms lån utan inkomst

Här följer en del vanliga frågor och svaren på dessa. Gå igenom frågorna om du har några funderingar inför ditt lån.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 5 maj, 2022