Snabblån – Jämför snabblån

Det finns många långivare som erbjuder snabblån. Vi på Lånoo har jämfört olika snabblån baserat på deras krav, villkor, avgifter och räntor så att du ska kunna hitta det bästa snabblånet för dig.

Jämför snabblån från flera långivare

Sidan innehåller annonser.

Topp 31 bästa snabblånen 2022:

 1. Ferratum
 2. Loanstep
 3. Lumify
 4. northmill bank
 5. Klara Lån
 6. Everydayplus
 7. Kontantfinans
 8. Cashbuddy
 9. Credifi
 10. Daypay
 11. Merax
 12. Nätlån
 13. Moank
 14. Flexkontot
 15. Klicklån
 16. Frogtail
 17. Expresskredit
 18. GoodCash
 19. Extralånet
 20. Kundfinans
 21. Mobillån
 22. Monara
 23. SMSPengar
 24. Slantar
 25. Snabbfinans
 26. GF Money
 27. Säkerfinans
 28. Tryggkredit
 29. ViaConto
 30. Saldo
 31. Brixo

Hur tar man ett snabblån?

För att ta ett snabblån börjar du med att jämföra olika långivare så att du hittar ett förmånligt lån med en rimlig effektiv ränta. Du kan sedan ansöka direkt på långivarens hemsida och du börjar med att ange dina uppgifter. Vanligtvis så använder du sedan BankID för verifiering. Använder du inte BankID måste du vänta på att papper från långivaren kommer hem i brevlådan, som du sedan ska fylla i och skicka in igen.

Med ett snabblån kan du få besked direkt när du har skickat in din ansökan. Att skicka in själva ansökan tar alltså bara två-tre minuter, men hur snabbt du får besked beror på när du skickar in den. Försök att ansöka under låneföretagets öppettider, då kan du få svar mycket snabbare och ofta kan du få lånet utbetalt samma dag.

Grundkrav för snabblån

För att få ett snabblån måste du först uppfylla en rad olika krav. Det finns krav som alla låntagare måste uppfylla, men varje låneföretag ställer också sina egna krav. Vi börjar med kraven som alla måste uppfylla för att kunna få ett lån i Sverige.

 • Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Du ska ha ett svenskt personnummer.
 • Ha en fast svensk address.
 • Du får inte ha ett aktivt skuldärende hos Kronofogden.

Andra krav för snabblån

Det finns också en mängd olika krav som långivare själva ställer. Det vanligaste är ett inkomstkrav. Vanligtvis ligger detta på 100 000 eller 120 000 kronor per år, men det kan också vara högre eller lägre beroende på långivaren. Vissa långivare har inget krav på inkomst.

Det kan också förekomma högre ålderskrav, exempelvis att du måste vara minst 20 eller 21 år för att få ett lån. En del långivare har också ett ålderskrav åt andra hållet, exempelvis att du måste vara under 65 år för att få ett lån.

Jämför alltid mellan olika långivare och hitta en som har rimliga krav som du uppfyller. Ju mer du vill låna desto högre är kraven vanligtvis.

Snabblån trots betalningsanmärkningar

Om du har en eller flera befintliga skulder hos Kronofogden är det inte möjligt att få ett lån.

Betalningsanmärkningar är däremot inte alltid ett problem. Det blir svårare att få ett lån och många långivare nekar låntagare som har anmärkningar, men det finns också en del låneföretag som godkänner det.

Låneföretag som godkänner betalningsanmärkningar brukar tydligt ange detta på sin hemsida och i deras marknadskommunikation. Det du måste titta på är hur många anmärkningar man får ha som mest och sedan jämföra det med din situation. Många långivare kräver också att din senaste anmärkning ska vara minst 6 månader gammal.

Fördelar med snabblån

Med snabblån kan du enkelt få tag i pengar när det uppstår en oväntad situation. Kraven är rent generellt lägre än vid ett banklån så även om du har en lägre inkomst eller har ett par betalningsanmärkningar, kan du vanligtvis hitta ett snabblån.

Du kan ofta få lånet samma dag eller dagen därpå, beroende på när du skickar in din ansökan och långivarens handläggningsmetod (automatisk eller manuell).

Nackdelar med snabblån

Inga större lånebelopp

Du kan sällan låna några större belopp med snabblån. Snabblån riktar sig främst till dig som behöver ett mindre belopp under en kortare period. Du kan låna upp till 50 000 kronor med snabblån.

Hög ränta på snabblån

En risk med snabblån är räntan, den kan ofta vara väldigt hög. Det är därför du bör jämföra mellan olika långivare så att du kan försäkra dig om att du får en effektiv ränta. Räntan sätts individuellt baserat på din ekonomiska situation.

Risk för impulslån

Det är också viktigt att undvika impulslån, alltså att du tar ett lån du inte behöver. Det leder till onödiga utgifter och du måste alltid betala tillbaka lånet med ränta. Råkar du ut för återbetalningsproblem kan du i värsta fall få en betalningsanmärkning eller hamna i en skuldfälla. Kan du istället spara ihop pengarna så är det bättre att du gör det.

Att tänka på när man ska ta snabblån

Innan du tar ett lån är det viktigt att du känner till grunderna om hur snabblån fungerar. Har du aldrig tagit ett lån förut så är det en del saker du bör känna till om utbetalningstider, avgifter och räntor. Snabblån fungerar också en aning annorlunda från banklån och det är viktigt att känna till skillnaderna.

Det är i grunden ett enkelt lån så det är lätt att lära sig hur det går till, men se till att du förstår hur framförallt räntan fungerar. Annars finns det en risk att det uppstår missförstånd och att du får ett onödigt dyrt lån.

Räntan

Räntan är det som avgör om ditt lån blir dyrt eller inte och snabblån är ofta ökända för sina höga räntor. Det är däremot inte nödvändigt, ofta kan du få ned din ränta genom att helt enkelt välja en bra långivare. När du ska jämföra låneföretag så ska du alltid titta på räntan, men det är därför viktigt att du lär dig skilja på nominell och effektiv ränta.

Nominell och effektiv ränta

När låneföretag nämner sina räntor så är det vanligt att man pratar om den nominella. Det är den räntesats som syns tydligast när man läser erbjudandet från en långivare. Det är den procentandel av din totala skuld som du ska betala varje år. Den nominella räntan visar däremot inte den totala kostnaden.

Den effektiva räntan är den totala kostnaden på lånet där räntan och eventuella avgifter för lånet är inräknade. Avgifter som aviavgifter och lånets uppläggningsavgift kan påverka den effektiva räntan mycket. Det är alltså den räntesats som egentligen har någon betydelse för din totalkostnad. Jämför du långivare är det är den effektiva räntan du bör jämföra.

Utbetalningstid

En fördel med snabblån är att du ofta kan få lånet samma dag. För att få det måste du skicka in din ansökan så tidigt som möjligt, men dubbelkolla alltid långivarens öppettider och vilka handläggningstider man själv har angett.

För att du ska få lånet samma dag ska du helst ha samma bank som låneföretaget. Ofta anger långivaren på sin hemsida vilka banker man kan erbjuda omedelbara utbetalningar till. Om långivaren inte erbjuder utbetalning på kvällar och helg så måste du alltid vänta till nästa dag om du skickar in din ansökan utanför öppettiderna.

Återbetalningstid

Snabblån har ofta kortare löptider. Det är inte ovanligt att du har lånet under 30 till 90 dagar, men det kan också finnas en del låneföretag som erbjuder längre löptider.

Det kan kännas skönt att ha lånet under flera månader, det blir då en mindre månadskostnad. Det du bör tänka på är att du istället får en högre totalkostnad, så i längden är det bättre att betala av lånet så snabbt som möjligt.

Kreditupplysning

När du ska ta ett lån kommer låneföretaget alltid att utföra en kreditupplysning. En kreditupplysning måste utföras inför ett lån, så du kommer inte kunna kringgå detta moment. Hos banker och större långivare gör man detta genom UC.

Man vill gärna undvika UC om man tar ett snabblån då det kan påverka ens beviljandegrad hos banker för framtida, större lån som till exempel bolån eller större privatlån. Använder man ett alternativ till UC visas inte ens ansökningar och snabblån för UC.

Långivare utan UC har ofta lägre krav, vilket är ytterligare en anledning till att man vill undvika att UC används för kreditupplysningen. När låneföretaget inte använder UC så används istället ett företag som Bisnode, Creditsafe och Safenode.

Frågor & svar om snabblån

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 16 oktober, 2022