Låna utan UC med BankID / e-legitimation

Om du är på jakt efter ett lån utan UC med BankID så har du kommit rätt. Vi hjälper dig att hitta det bästa lånet för dig och din ekonomiska situation.

Bästa lånet med BankID utan UC 2022

Denna sida innehåller annonser.

Kan man låna pengar utan UC med BankID?

Ja! Det är inte svårt att hitta ett lån utan UC som använder BankID. Oavsett om du vill ta ett litet mikrolån eller bara vill ha ett vanligt snabblån så går det att hitta flera alternativ. Är du inte van vid smslån kan det vara bra att läsa lite mer om hur det går till när du ska ta ett.

Hur man jämför lån utan UC med e-leg

Effektiv ränta

Det är framförallt den effektiva räntan du vill titta på när du jämför mellan olika lån utan UC med e-leg. Den nominella räntan är det som avgör större delen av totalkostnaden för lånet. Samtidigt så är det inte den enda kostnaden, titta också på vilka avgifter som tas ut. Ett exempel är uppläggningsavgifter, en engångsavgift som en del långivare har och som kan vara väldigt hög. Allt detta räknas med i den effektiva räntan.

Löptid & lånebelopp

Sedan måste du också titta på annat som är viktigt för just dig, till exempel hur mycket du får låna och hur länge du får ha lånet. Det kan också vara aktuellt att titta på annat som påverkar dig, exempelvis om du behöver en långivare som godkänner betalningsanmärkningar eller har lägre krav i allmänhet.

Utbetalningstid

Är du i akut behov av pengar så bör du se över utbetalningstiden. Använder man bankID för verifiering så brukar det i regel gå relativt snabbt med ansökningsprocessen. Vissa långivare erbjuder även utbetalning direkt, med kvällsutbetalning eller under helgen.

Grundkrav för lån utan UC med e-legitimation

När du ska ta ett lån utan UC med e-leg så måste du uppfylla en del krav. Exakt vilka krav som gäller beror på långivaren, vilket också är en bra anledning till att jämföra mellan olika låneföretag. Det finns samtidigt en rad olika krav som alla långivare måste ställa enligt lag, dessa är:

Det här är som sagt bara det som du alltid kommer att behöva uppfylla för att få ett lån. Utöver dessa så kan alla låneföretag ställa sina egna krav för att försäkra sig om att man får tillbaka sina pengar.

Andra vanliga krav för lån utan UC med BankID

Kraven vi listade är bara det som långivare måste kräva, det finns en rad andra krav som många låneföretag också har. Till att börja med kräver många en årsinkomst på 100 000-120 000 kronor. Det finns en del långivare som har lägre eller högre, och en del har inte något specifikt krav utan utvärderar din förmåga att betala tillbaka lånet.

Ibland kollar långivaren på antalet ansökningar du gjort under den senaste perioden. Då är det bra att hitta en långivare som kan bevilja lån trots många förfrågningar.

Kraven på din ålder kan ofta vara högre hos större långivare, då är det inte ovanligt att du måste vara 20 eller 21 år gammal. Det finns ofta en maximal ålder också, ofta runt 65-70 år.

Lån utan UC med e-leg när man har betalningsanmärkningar

De allra flesta kreditgivare som erbjuder lån utan UC med BankID godkänner inte några betalningsanmärkningar. Det är däremot inte olagligt att erbjuda lån till den som har anmärkningar, så det finns en del undantag. Det betyder däremot inte att man godkänner hur många som helst.

Ofta finns det ett krav på hur många anmärkningar man får ha, men det exakta antalet kan variera kraftigt. Det finns ofta ett krav på att du inte ska ha fått någon ny betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna. Tänk på att din inkomst kan bli avgörande här, och om du har anmärkningar så får du räkna med en högre ränta.

Fördelar med att låna utan UC med BankID

Genom att använda en långivare som inte använder UC så kommer andra låneföretag i framtiden inte se varken din ansökan eller ett eventuellt lån. Hos Upplysningscentralen så påverkas din kreditvärdighet också av antalet förfrågningar, för många under en kortare period kan leda till problem med att få lån.

Genom att din långivare använder BankID så gör du det samtidigt enklare och säkrare för dig själv. Du kan skriva på avtalet för ditt lån genom BankID och du slipper då vänta på att något ska komma i brevlådan, som sedan också ska skickas in. Samtidigt så är BankID och e-legitimation ett säkert sätt att verifiera sina personuppgifter.

Nackdelar med låna med BankID utan UC

Nackdelen med den här typen av lån är i första hand kostnaderna. Ett lån utan UC med e-leg kan lätt bli dyrt om du får en hög ränta. Det är därför det är så viktigt att man jämför mellan olika låneföretag för att hitta den som är billigast.

Med ett snabblån har du inte heller någon rådgivare som diskuterar lånet. Det är en fördel att du får använda dina lånade pengar precis som du vill, men det finns inte heller något som hindrar dig från att göra dåliga beslut.

Risker med lån utan UC med BankID

Det finns alltid en del risker med snabblån, framförallt om du inte har en god ekonomisk situation. Det är bara du som kan avgöra om du har råd med lånet och det är därför viktigt att du funderar på det innan du tar något lån.

Det är också bra att undvika så kallade impulslån, lån som man tar för att man kan när man egentligen kan spara ihop beloppet på egen hand. Sms lån är alltid förknippade med kostnader och det är bra att undvika dessa om lånet egentligen inte behövs.

Vanliga frågor & svar om att låna pengar utan UC med BankID

Det finns en del vanliga frågor som låntagare kan ha inför ett snabblån utan UC där man använder någon form av e-leg eller BankID, framförallt om man inte har tagit ett lån tidigare. Vi har därför samlat frågorna och svaren på dessa.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 13 maj, 2022