Låna pengar med Bisnode – Jämför lån med Bisnode

Ett lån med Bisnode är ett bra alternativ om du vill undvika upplysningar hos UC. Hos oss kan du jämföra långivare som använder sig av Bisnode som upplysningsföretag.

Jämför lån med Bisnode

Sidan innehåller annonser.

Vad är ett lån med Bisnode?

Ett lån med Bisnode innebär att din långivare använder Bisnode för att utföra sin kreditupplysning. Det här gör att du kan undvika att din ansökan och själva lånet registreras hos UC.

Bisnode är en av Sveriges ledande kreditupplysningsföretag och är också en ledande aktör på den europeiska marknaden.

Topp 17 bästa lånen med Bisnode 2022

Nya lån med Bisnode 2022

Det dyker hela tiden upp nya sms lån och en del använder Bisnode för sina kreditupplysningar. För att göra det enklare för dig att hitta ett bra lån som passar dig och din ekonomi har vi samlat dessa i en lättanvänd lista. Då får du chansen att utföra enkla jämförelser där du kan titta på vilket låneföretag som passar dig bäst.

Om du vill ta ett lån utan UC så kan du med fördel ta ett lån med Creditsafe, ett annat stort kreditupplysningsföretag som också har blivit populärt bland låntagare i Sverige.

Vi uppdaterar vår lista kontinuerligt när vi ser att det har dykt upp nya långivare som använder Bisnode. Det här håller vår lista aktuell och gör det enklare för dig att säkerställa att du får det bästa möjliga lånet för dina behov.

Grundkrav för att få lån via Bisnode

Alla långivare har en del grundläggande krav som du måste uppfylla, det här är viktigt att titta på innan du skickar en ansökan. Dessa är:

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du måste ha ett svenskt personnummer.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
  • Du får inte ha ett aktivt skuldärende hos Kronofogden.

Det kommer ofta finnas lite fler krav som du också måste uppfylla, men det här är upp till varje långivare att bestämma. Det kan handla om inkomstkrav (minst 100 000 kr till 120 000 kr i årsinkomst är vanligt), ett högre ålderskrav (ofta 20 eller 21 år), inga betalningsanmärkningar eller att du ska ha en god kreditvärdighet.

Det går att få lån med betalningsanmärkningar

Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden när du söker ett lån. Det kan däremot vara okej med betalningsanmärkningar, det är dock inte vanligt att långivare godkänner det för större lån så som privatlån.

Du har ofta krav på hur många anmärkningar du får ha som mest och det finns ofta ett krav att din senaste betalningsanmärkning ska vara minst 6 månader gammal.

Ett lån via Bisnode kan vara en högkostnadskredit

Tänk på att en del lån utan UC med Bisnode är väldigt dyra och räknas som högkostnadskrediter. Det här innebär höga kostnader och är något man bör vara varsam med. Jämför alltid mellan flera olika långivare för att hitta det lån via Bisnode som har den lägsta räntan.

Utöver räntan kan det också vara bra att titta på avgifter. Uppläggningsavgiften är en stor startkostnad som du ofta kan undvika, inte alla långivare har den. Höga månadsavgifter kan också undvikas ibland.

Fördelar med lån som använder Bisnode

Dina lån och ansökningar syns inte hos UC när du använder en långivare som använder Bisnode. Det här gör att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas, vilket är viktigt om du i framtiden ska söka ett lån hos en storbank.

Nackdelar med lån via Bisnode

Det finns många långivare som använder Bisnode som är dyra och räknas som högkostnadskrediter. Det här är något du måste vara försiktig med och du ska alltid vara noga att kontrollera att du har råd med lånet. Det finns däremot inga direkta nackdelar kopplat till just Bisnode.

Fundera på om du behöver lånet

Innan du söker ett snabblån bör du kontrollera att du faktiskt har råd med det och att det finns ett riktigt behov av det. Ett lån, oavsett hur bra räntan är, kommer alltid att innebära en kostnad. Undvik därför onödiga lån, det kan påverka din ekonomiska situation negativt.

Tips och råd för Bisnode-lån

Det finns en del att tänka på innan man söker ett lån. Du kan ofta få lånet mycket snabbare än vad du tror, men då måste man göra rätt från första början.

Använd BankID när det går

Genom att använda BankID när du gör din ansökan slipper du onödiga väntetider. Om du däremot inte använder BankID så måste din långivare först skicka hem papper som du ska skriva under. Då tar det alltså en 3 till 5 dagar längre. Tar du ett lån utan BankID så kommer det ofta ta längre tid med ansökan.

Så får du lånet snabbare

Tänk också på att skicka in din ansökan under långivarens öppettider, då har du en högre chans att få lånet utbetalt samma dag. Har du samma bank som din långivare går det också snabbare, annars gäller bankernas bryttider.

Vilken långivare du har valt påverkar också väntetiden. En del långivare kan till exempel godkänna lån även på kvällar och under helgen, men det är inte lika vanligt.

Exempel på låneföretag som använder Bisnode

Exakt vilka företag som använder Bisnode förändras hela tiden. Vi håller vår lista och information uppdaterad, så när saker förändras på den svenska marknaden så uppdaterar vi vår sida.

Så ansöker du om ett lån med Bisnode

Du börjar med att välja en långivare från vår lista. När du har valt låneföretag så börjar du med att fylla i deras formulär, vilket du kan göra direkt på deras hemsida. Du ska bland annat fylla i dina personuppgifter och hur mycket du vill låna.

Du får ofta ett besked ganska omgående, men det beror mycket på långivaren. När du sedan har godkänt lånet så är det bara att vänta på din utbetalning. Du får ofta information direkt från långivaren om hur lång tid det tar att få lånet utbetalt.

Vanliga frågor om att låna pengar med Bisnode

Här kommer en del vanliga frågor om att låna pengar via Bisnode och våra svar på dessa. Det är viktigt att du inte har några funderingar eller känner dig osäker om något när du söker ditt lån.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 29 augusti, 2022