Låna pengar med Creditsafe


Söker du efter ett lån utan UC och som använder Creditsafe för sin kreditupplysning? Vi hjälper dig att hitta ett lån som passar dina behov och med rimliga krav.

Bästa lån med Creditsafe 2022

Det bästa lån med Creditsafe hittar du hos Klara Lån.

Jämför lån med Creditsafe

Denna sida innehåller annonser.

Vad innebär det med ett lån med Creditsafe?

Creditsafe utför kreditupplysningar åt långivare och är kända för att inte göra en lika djupgående kreditupplysning som UC, vilket inte heller behövs för smslån då beloppen är lägre. En kreditupplysning måste ändå utföras och där har Creditsafe blivit den största aktören på den svenska marknaden.

Då Creditsafe har blivit ett populärt alternativ har fler låntagare börjat efterfråga lån som använder just det här företaget. Vi på Lånoo har därför samlat alla de bästa lånen här i Sverige som använder deras tjänster för att utföra sina kreditupplysningar.

Nya lån med Creditsafe 2022

Den svenska marknaden för lån utan UC blir större för varje år som går och det dyker därför upp nya långivare hela tiden. Det finns därför många nya lån med Creditsafe och under året kommer det troligtvis fler. När dessa dyker upp uppdaterar vi våra listor med bra nya lån.

Exempel på nya lån med Creditsafe

Med nya sms lån med Creditsafe kan du till exempel hitta större och mindre lån, så att det lättare går att hitta ett som passar dig och din situation. Det är viktigt att du inte lånar mer än nödvändigt och att du alltid tar ett snabblån som passar din ekonomiska situation. På så vis anstränger du inte din ekonomi i onödan och slipper onödiga kostnader. Jämför därför alltid mellan olika långivare, oavsett om lånet är nytt eller inte.

Krav för att få lån via Creditsafe

För att få ett lån måste du uppfylla en del krav. Långivare ställer alltid sina egna krav men det finns en del generella krav som långivare alltid ställer.

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du bör ha en fast inkomst på 100 000 kr per år.
  • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.
  • Du ska ha ett svenskt personnummer och en svensk adress.

Långivare ställer sedan sina egna krav. En del ställer högre krav på din ålder, till exempel att du ska vara 20 eller 21. Det kan också finnas högre krav på din inkomst, till exempel att den ska vara minst 120 000 kr per år, medan andra långivare inte har ett inkomstkrav.

Det går att få lån med betalningsanmärkningar

Du får enligt lag inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden för att få ett lån. Det finns däremot inte någon lag på att du inte får ha betalningsanmärkningar. Det kan bli svårare att få ett lån då en del långivare inte godkänner några anmärkningar, men det finns också långivare är okej med anmärkningar. Det kan då finnas en gräns på hur många anmärkningar du får ha och ofta måste din senaste anmärkning vara minst 6 månader gammal.

Ett lån via Creditsafe kan vara en högkostnadskredit

Utöver vanliga snabblån så finns det också högkostnadskrediter. Det är ett lån där den effektiva räntan är minst 30% högre än den referensränta som fastställs av Riksbanken varje halvår. Det är med andra ord inte ett billigt lån och det är viktigt att du kontrollerar vilka kostnader det medför innan du ansöker om en högkostnadskredit.

Det finns fortfarande lagar som gäller för dessa högkostnadskrediter, men det kan ändå bli väldigt dyrt med den här typen av lån. Du bör därför endast ta ett sådant lån när det verkligen behövs.

Fördelar med lån som använder Creditsafe

Genom att använda en långivare som utför kreditupplysningen med Creditsafe kan du undvika att lånet och kreditupplysningen registreras hos UC. Det innebär att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas av att du tar ett snabblån. Med för många förfrågningar hos UC blir det i framtiden svårt att få ett lån när deras upplysning används.

Creditsafe går inte lika djupt som UC, i många fall får du därför en bättre chans att få lånet beviljat. Långivaren kan däremot ställa höga krav på sina låntagare, så det är alltid bra att först titta på vilka krav som ställs innan du skickar in din ansökan även om UC inte används.

Nackdelar med lån via Creditsafe

Nackdelen med lån via Creditsafe är de nackdelar man ofta får med mikrolån. Du har till exempel inte lika goda möjligheter att få ett större privatlån, utan som mest erbjuds lån under 30 000 kr. Det kan finnas en del undantag där det går att få lån över det, men det är väldigt ovanligt.

Räntan är ofta högre på snabblån, vilket kan bli ett bekymmer när det blir dags att betala tillbaka lånet. Totalkostnaden för lånet kan bli ganska hög, så det är viktigt att du jämför mellan olika långivare som erbjuder lån via Creditsafe.

Fundera på om du behöver lånet

Innan du tar ett lån är det viktigt att du funderar på om du faktiskt behöver lånet. Sms lån och högkostnadskrediter är dyra och innebär alltid en kostnad, en hög sådan i vissa fall. Det är därför bra att undvika lån via Creditsafe om du inte verkligen behöver det. Behöver du verkligen lånet är det därför viktigt att hitta det billigaste lånet som passar dina behov.

Tips och råd rörande lån med Creditsafe

Innan du skickar in en ansökan för att få ett lån så är det viktigt att du förstår hur en ansökan går till. Det är egentligen ganska enkelt, du fyller i dina personuppgifter och hur mycket du vill låna och sedan skickar du in din ansökan. Du får sedan ett besked om du blir godkänd eller inte, hos vissa får du svar direkt.

Det finns däremot en del att tänka på för att få lånet snabbare. Många vill ha lånet utbetalt samma dag eller så tidigt som möjligt, och samtidigt vill man att ens ansökan ska gå så bekymmersfritt som möjligt.

Använd BankID när det går

När man tar ett lån använder man vanligtvis BankID för att bekräfta ens uppgifter och godkänna lånet, men det är inte ett krav. Ska du låna utan BankID måste långivaren skicka papper hem till dig som ska skrivas under, vilket gör att det tar flera dagar för att få lånet. Är det viktigt för dig att få lånet så snabbt som möjligt bör du därför alltid använda BankID.

Så får du lånet snabbare

Det är inte bara BankID som gör din ansökan enklare och snabbare, tiden du söker lånet är också avgörande. De allra flesta långivare behandlar endast ansökningar under deras öppettider, så kontrollera alltid dessa och sök lånet så tidigt som möjligt. Att använda en långivare som har samma bank som dig kan också innebära en direktutbetalning.

Exempel på låneföretag som använder Creditsafe

Vår lista över låneföretag som använder Creditsafe för sina kreditupplysningar uppdateras hela tiden. När nya bra långivare dyker upp på marknaden så läggs dessa till, och andra tas bort när deras lån inte längre håller måttet eller när långivaren försvinner från marknaden. Vår lista är därför uppdaterad med marknadens bättre alternativ.

Så ansöker du om ett lån med Creditsafe

Att ansöka om ett lån med Creditsafe går snabbt och är inte svårt. Till att börja med så väljer du en långivare från vår lista som har ett lån som passar dig. När du har gjort det så tas du vidare till deras sida där du får ange alla dina personuppgifter och välja hur mycket du ska låna och under hur lång tid.

När du har skickat in din ansökan får du oftast ett besked ganska snabbt. Blir du godkänd får du sedan dina pengar in på ditt konto. Exakt hur lång tid det tar kan variera men det kan ta allt från ett par timmar till tre arbetsdagar.

Vanliga frågor om att låna pengar med Creditsafe

Det är idag väldigt enkelt att låna pengar och enklare blir det när man gör det via Creditsafe. Har man inte mycket erfarenhet av att låna pengar kan man däremot ha en del funderingar. Vi har därför besvarat alla vanliga frågor som låntagare kan tänkas ha, för att det ska bli ännu enklare för dig.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 19 april, 2022