Låna pengar med Safenode

Lån med Safenode är enkla och du riskerar inte att få dina ansökningar registrerade hos UC. Vi hjälper dig att hitta nya lån med Safenode som erbjuder bra räntor och villkor.

Jämför lån med Safenode

Sidan innehåller annonser.

Vad innebär det med ett lån med Safenode?

Att låna med Safenode innebär att kreditupplysningen genomförs av Safenode.

Safenode är ett relativt nytt kreditupplysningsföretag och kan jämföras med exempelvis Bisnode eller Creditsafe. Det är en uppstickare inom branschen men det finns redan flera långivare som använder deras tjänster. Genom att använda Safenode får du chansen att låna utan UC och lån där Safenode används är ofta enklare att få.

Nya lån med Safenode 2022

Det dyker hela tiden upp nya smslån som använder Safenodes tjänster. Deras verksamhet må vara ny men företaget har redan visat sig vara seriösa och erbjuda enkla kreditupplysningar för sina kunder. Det dyker kontinuerligt upp nya lån som du kan ta och vi här på Lånoo uppdaterar vår lista när nya lån dyker upp.

Fördelar med sms lån som använder Safenode

Det finns gott om fördelar med att låna och låta Safenode utföra kreditprövningen. Lån som använder Safenode brukar generellt ha något lägre krav än lånen som använder UC.

Du får därför enklare och snabbare lån men exakt hur snabbt du får lånet är beror samtidigt på låneföretaget. Behöver du låna pengar snabbt är ett lån med direktutbetalning att föredra då du i bästa fall kan få pengarna samma dag.

Kreditprövning genom Safenode eller UC

Att låna utan UC är ett stort plus då det annars kan komma att påverka dina framtida möjligheter att få ett lån där UC är ett måste vilket det ofta är om du ska ta ett banklån. När du ska ta bolån genom din bank används såklart UC och då vill du inte ha smslån eller andra mindre privatlån i din historik.

Lån med Safenode är inte lika strikta som lån där UC används. Kraven för en god kredit är med andra ord inte riktigt lika höga vilket ökar dina chanser att få ett lån. Dessutom kommer dina kreditupplysningar inte kunna ses av andra kreditupplysningsföretag i framtiden och ingen annan långivare eller bank kommer se dina tidigare lån och eventuella kreditprövningar. Det innebär att du kan få lån med många kreditupplysningar.

Nackdelar med lån via Safenode

Smslån via Safenode är för det mesta väldigt smidiga och bra för den som är ute efter ett simpelt blancolån men det betyder däremot inte att Safenode är helt perfekt. Till att börja med så är det ett väldigt nytt bolag inom kreditprövningar vilket innebär att det finns väldigt få långivare som använder deras tjänster. Vill du undvika UC men inte funnit ett lån via Safenode som passar dig kan du istället kiss på lån via Creditsafe eller Bisnode där du får samma fördelar.

En annan nackdel är att lån via Safenode ofta är dyra. Långivare som använder deras tjänster har ofta höga räntor och det är inte ovanligt att det handlar om högkostnadskrediter. Jämför därför lånen i vår lista och titta efter ett billigt lån.

Lån med Safenode och betalningsanmärkningar

Har du betalningsanmärkningar blir det svårare att få ett blancolån men det behöver inte vara omöjligt. Genom att jämföra olika lån med kreditupplysningar via Safenode AB kan du hitta långivare som godkänner betalningsanmärkningar. Räntan kan däremot vara högre vilket gör det ännu viktigare att jämföra olika lån.

Tänk på att det inte går att få ett lån om du har aktiva skulder hos Kronofogden. Det är inte tillåtet för låneföretag att erbjuda lån till den som har skulder men anmärkningar behöver alltså inte vara ett problem. Antalet anmärkningar och när du fick den senaste är däremot väldigt viktigt men vilka krav man ställer anges ofta av långivaren.

Exempel på låneföretag som använder Safenode

I vår lista hittar du alla långivare som erbjuder bra lån och som använder Safenode. Listan uppdateras när nya bra lån dyker upp på marknaden. Då det är ett nytt kreditupplysningsföretag så kommer det kontinuerligt nya företag med Safenode.

Just nu erbjuder följande långivare lån med Safenode:

  • Meddelandelån
  • Flexlimit

Så ansöker du om ett lån med Safenode

Att ansöka om ett lån med Safenode är inte komplicerat. Du anger hur mycket du vill låna och under vilken period. Du använder ditt BankID för att bekräfta dina uppgifter och godkänna det erbjudande du får. Använder du inte BankID måste du istället vänta på papper i brevlådan som ska skrivas under och skickas tillbaka.

Vanliga frågor om att låna pengar med Safenode

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 30 augusti, 2022