Låna pengar med Syna


Söker du efter lån utan UC och där man istället gör sin kreditupplysning genom Syna? Vi på Lånoo kan hjälpa dig att hitta det bästa lånet för dig och din situation.

Bästa lån med Syna 2022

Det bästa lån med Syna hittar du hos.

Jämför lån med Syna

Denna sida innehåller annonser.

Vad innebär det med ett lån med Syna?

Syna är Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag och har funnits sedan 1947. Det är inte landets största aktör men har ett stort fokus på personlig service och att erbjuda enkla tjänster till sina användare, som framförallt är företagskunder.

När man jämför lån så är Syna inte lika vanligt som exempelvis Creditsafe, Bisnode eller Safenode, men det är ett högkvalitativt bolag för kreditupplysningar och långivare som använder deras tjänster är i många fall bra.

Nya lån med Syna 2022

Det dyker kontinuerligt upp nya smslån som använder Syna. När marknaden för lån utan UC växer så blir aktörer som Syna aktuella. Det kommer därför hela tiden nya företag som använder Synas tjänster och vi uppdaterar vår lista med långivare när det är aktuellt.

Exempel på nya lån med Syna

Det finns många olika typer av lån med Syna. Du hittar både stora och små privatlån till snabblån om du behöver pengar snabbt. När du jämför lånen så är det viktigt att du säkerställer att den effektiva räntan inte är för hög.

Grundkrav för att få lån via Syna

För att få ett lån måste du först uppfylla en del krav. Dessa går inte att undvika utan alla långivare måste ha dessa krav för att få erbjuda lån. Utöver dessa har låneföretag också sina egna krav.

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du får inte ha en skuld hos Kronofogden.
  • Du är folkbokförd på en svensk adress.
  • Du ska ha ett svenskt personnummer.

Andra vanliga krav är att du ska ha en inkomst, gärna på över 100 000 per år men det finns lån utan inkomstkrav.

Det går att få lån med betalningsanmärkningar

Har du en skuld hos Kronofogden går det alltså inte att få ett lån, betalningsanmärkningar är däremot inte alltid ett problem. Många långivare godkänner inga anmärkningar medan en del gör det. Då finns ofta ett krav på antalet betalningsanmärkningar du har och att du inte har fått någon ny på minst 6 månader.

Ett lån via Syna kan vara en högkostnadskredit

En del lån som använder Syna för att göra en kreditupplysning kan vara högkostnadskrediter. Det är lån där den effektiva räntan är minst 30% högre än referensräntan som fastställs av Riksbanken varje halvår. 

Det här är raka motsatsen till ett billigt lån och är något du bör vara försiktig med.

Fördelar med lån som använder Syna

Med ett lån där Syna används för kreditupplysningen så kommer inte ditt lån och kreditupplysningen registreras hos Upplysningscentralen. Det innebär att lånet inte påverkar din kreditvärdighet. För många förfrågningar hos UC kan annars påverka dina framtida möjligheter till att få ett lån, så det är värt att undvika detta genom lån med Syna.

Nackdelar med lån via Syna

Lån via Syna är inte helt utan nackdelar. Lånen är ofta ganska begränsade och det blir svårt att hitta lån som erbjuder mer än 30 000 kr, men undantag finns.

Räntan är ofta hög på dessa blancolån så det är viktigt att du jämför långivare och försöker hitta ett bra lån som har en så låg ränta som möjligt, eller tar ett räntefritt lån.

Fundera på om du behöver lånet

Sms lån och mikrolån kan vara väldigt dyra, så det är viktigt att du funderar på om du verkligen behöver lånet. Lån innebär alltid en kostnad och kan vara en onödig belastning på din ekonomi om du inte verkligen behöver det.

Tips och råd rörande lån med Syna

Det är väldigt enkelt att ta ett lån idag men det är viktigt att du förstår hur processen går till. Gör man rätt kan man i många fall få ett svar direkt och beroende på långivaren kan du få lånet utbetalt samma dag.

Använd BankID när det går

Genom att använda BankID kan du snabba på hela processen och få ett besked direkt på skärmen. Tar du ett lån utan BankID måste du istället vänta på att få hem papper i brevlådan, som sedan ska skrivas på och skickas in vilket gör att hela processen tar flera dagar.

Så får du lånet snabbare

BankID kan snabba på hela processen men det är inte det enda du kan göra. Genom att skicka in din ansökan under långivarens öppettider så kan du få den behandlad snabbare, det är trots allt då som låneföretagen behandlar ansökningar. Välj en långivare som använder samma bank som du gör, då kan du ofta få direktutbetalningar. Det här fungerar framförallt för banker som Nordea, SEB, Handelsbanken och Swedbank.

Exempel på låneföretag som använder Syna

Vi uppdaterar vår lista med långivare kontinuerligt. När nya bra låneföretag dyker upp på marknaden läggs dessa till och om en långivare försvinner från marknaden eller inte erbjuder bra lån längre så tas dessa bort.

Så ansöker du om ett lån med Syna

Till att börja med så väljer du ut en lämplig långivare, exempelvis från vår lista. Du ska sedan fylla i din ansökan, det här kan du göra direkt på långivarens hemsida där du anger hur mycket du vill låna och under hur lång tid. Du får också ange dina personuppgifter.

Hur länge du sedan måste vänta beror på långivaren och när du skickar in din ansökan. Ofta får du ett preliminärt besked på en gång och ansöker du tidigt under deras öppettider kan du i många fall få en utbetalning under dagen eller nästa bankdag, framförallt om det är ett snabblån.

Vanliga frågor om att låna pengar med Syna

Här följer en del vanliga frågor om Syna och svar på dessa.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 12 maj, 2022