Låna pengar med Valitive (f.d. Decidas)

Vill du ha ett lån utan UC och där man istället använder Valitive för kreditupplysningen? Vi kan hjälpa dig att hitta det bästa lånet för din situation genom att jämföra marknadens bästa långivare.

Jämför lån med Valitive

Sidan innehåller annonser.

Vad är lån med Valitive (f.d. Decidas)?

Valitive är ett av flera företag som utför kreditupplysningar åt långivare i Sverige. Det är inte lika vanligt att Valitive används men det är ett etablerat bolag som idag är en del av Alektum som har varit aktivt sedan 1992.

Lån med Valitive brukar vanligtvis ha lite lägre krav än lån med UC. Ditt lån registreras inte heller hos UC så banker kommer inte att känna till dina lån eller kreditupplysningar som finns hos Valitive.

Nya lån med Valitive 2022

Marknaden för nya sms lån är stor och fortsätter att växa, inte minst när det gäller lån utan UC. Antalet långivare som använder Decidas för sina kreditupplysningar växer därför också. Vi uppdaterar vår lista med lån när nya bra alternativ dyker upp på marknaden.

Exempel på nya lån med Valitive

När det dyker upp nya smslån på marknaden har du chansen att hitta fler lån som passar just dig och din situation. Dessa kan ha väldigt olika räntor och villkor, det är därför viktigt att du jämför olika lån innan du börjar ansöka om ett lån.

Grundkrav för att få lån via Valitive

För att få ett lån måste du först uppfylla en del krav. Alla långivare har sina egna krav, ett exempel är inkomstkrav som många låneföretag har. Det finns också ett par krav som alla långivare har, dessa måste man ha enligt lag och är följande:

Det går att få lån med betalningsanmärkningar

Det går visserligen inte att få ett lån med skulder, men en del långivare godkänner betalningsanmärkningar. Antalet anmärkningar och hur länge det är sedan du fick den senaste är det som avgör här. Försök att hålla dig under 10 betalningsanmärkningar och med minst 6 månader sedan den senaste.

Ett lån via Valitive kan vara en högkostnadskredit

En del lån där Valitive används för kreditupplysningen kan vara en så kallad högkostnadskredit. Det här är väldigt dyra lån där den effektiva räntan är minst 30% än Riksbankens referensränta, denna fastställs varje halvår.

Fördelar med lån som använder Valitive

När du tar ett lån där Valitive används så registreras inte ditt lån eller kreditupplysningen hos UC. Upplysningscentralen används av alla större banker och det kan bli aktuellt om du ska ta ett banklån i framtiden. Då kan många förfrågningar hos UC bli ett hinder.

Valitive går inte heller lika djupt med sina kreditupplysningar som UC gör, så man brukar generellt säga att det är enklare att få ett lån när Valitive används.

Nackdelar med lån via Valitive

Det finns inte många lån som använder Valitive vid kreditupplysningar. Är du ute efter specifikt Valitive så kan du alltså få ett lite sämre urval när det gäller långivare. Är du bara ute efter ett lån utan UC så finns det däremot gott om alternativ. Dessa använder då ofta Creditsafe eller Bisnode.

Det finns också en del lån med Valitive som har höga räntor, såkallade högkostnadskrediter. En del lån med Valitive kan däremot vara räntefria (under en viss tidsperiod). Jämför alltid den effektiva räntan innan du väljer en långivare.

Fundera på om du behöver lånet

Innan du tar ett snabblån eller mikrolån så är det viktigt att fundera på om du verkligen behöver lånet. Det kan annars bli onödigt dyrt med ett lån, så undvika att ta ett om du istället kan ordna pengar på ett annat sätt.

Tips och råd rörande lån med Valitive

Har du inte någon erfarenhet av privatlån kan det vara bra att uppdatera sig om lite goda råd om vad du bör tänka på när du ska ta ditt lån.

Använd BankID när det går

Genom att ta ett lån med BankID kan du godkänna lånet och bekräfta dina uppgifter på en gång. Det här gör det möjligt att få en utbetalning samma dag om du lånar tidigt nog under långivarens öppettider.

Tar du ett lån utan BankID så får du istället hem låneerbjudandet som du ska skriva under, så hela processen tar mycket längre tid.

Så får du lånet snabbare

Behöver du pengar snabbt så är det viktigt att ta en långivare som erbjuder snabblån och som har samma bank som du har. Då kan du få en direktutbetalning, det här gäller framförallt om du har banker som Nordea, Swedbank, SEB eller Handelsbanken men en del andra banker kan också vara aktuella.

Exempel på låneföretag som använder Valitive

Det dyker hela tiden upp nya låneföretag på marknaden och det försvinner också kontinuerligt långivare. När detta händer så uppdaterar vi vår lista genom att lägga till nya bra alternativ och tar bort låneföretag som inte längre finns tillgängliga.

Så ansöker du om ett lån med Valitive

Att ansöka om ett lån där Valitive gör kreditupplysningen är enkelt. Du börjar med att välja ett lån i vår lista över blancolån eller smslån, du tas sedan till ansökningsformuläret där du får ange hur mycket du vill låna, under hur lång tid och dina personuppgifter.

I många fall får du ett svar direkt på skärmen och blir du godkänd kan du i många fall få lånet samma dag eller dagen därpå, beroende lite på när du skickar in din ansökan och hur snabb långivaren är.

Vanliga frågor om att låna pengar med Valitive

Här följer lite vanliga frågor om att låna med pengar med Valitive och svaren på dessa.

Författaren

Erik Söderlund

Senast uppdaterad: 25 september, 2022